7 Σεπτεμβρίου 2016

Κάθε χρόνο άγχος

Θα μείνω ή θα φύγω;
Αν φύγω που θα πάω;
Πότε θα το μάθω;
Αν μείνω θα πάρω την τάξη μου.
Αν φύγω εννοείται πως δε ξέρω τι τάξη θα πάρω. Λογικά κάποια που κάπου θα έχει ξεμείνει.
1 Σεπτέβρη στο γραφείο όλοι οι συνάδελφοι συζητάμε.
Ξαφνικά ακούγεται μια φωνούλα "καλή χρονιά κ. Αννα"
Μαθητάκι μου πέρναγε απο το σχολείο με τη γιαγιά της. Είδε το φύλακα κάτω , την πόρτα ανοιχτή και ήρθε απλά να μου πει καλή χρονιά.

"Κυρία εσάς θα έχουμε ε;"
Τι να του απαντήσω του παιδιού;
Αν είμαι εδώ , ναι!!!
Σκάει χαμόγελο και φεύγοντας λέει "Αφού εδώ είσαι μωρέ κυρίαααααααα"




14 σχόλια:

  1. αχ βρε Αννα μου.. μακαρι να μεινεις στο σχολειο σου!! Σου στελνω μπολικη θετικη ενεργεια!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου στείλε και άλλη θετική ενέργεια. Έφυγα αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα. Νόμιζα πως σου είχα απαντήσει, τώρα κατάλαβα πως δεν απάντησα σε κανέναν. Καλή χρονιά και για το Νικόλα σου!

      Διαγραφή
  2. Σας χαιρετώ,
    Πραγματικά δεν μπορώ να κτλ την λογικη του υπουργειου παιδειας ολα αυτα τα χρονια... Παντα την τελευταία στιγμή μαθαίνετε που θα ειστε, τα ίδια είχατε γράψει τέτοιον καιρο πριν ενα ή δυο χρονια. Ίδια η νοοτροπία μονο τα πρόσωπα αλλάζουν και δυστυχώς το υπουργείο ταλαιπωρεί και τους μαθητες, δεν ξεχνάω οτι μια χρονια πήραμε βιβλια οταν έμπαινε Φλεβάρης, ούτε την τράπεζα θεμάτων. Με είχατε ρωτήσει για τις Πανελληνιες και πραγματικά σας Ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφέρον σας, το εκτιμώ. Η σχολή που θελω έπεσε 300 μόρια, εγω βέβαια με 5000 μόρια στην θεωρητική δεν πέρασα πουθενά, δεν ειμαι βέβαια κούτσουρο, ως μαθητής ημουν παντα στο δεκαέξι αλλα κάποια λάθη στην προετοιμασία μου στοίχησαν και ειχα στεναχωρηθεί παρα πολυ και τα εβαλα με τον εαυτό μου, γιατι οι γονεις μου μπορει να ηταν μη αυστηροί μαζί μου και να εκτίμησαν την οποια προσπάθεια εκανα, αλλα εγω με εμενα δεν ειμαι ευχαριστημένος. Ο φίλος μου περασε Τρίπολη τελικα, βέβαια του αρέσει η ιδεα. Εύχομαι να σας πανε ολα καλα και να ειστε στο σχολειο που θελετε, με συγχωρειτε για το μεγάλο κείμενο, έχετε και εσείς τα δικά σας θέματα. Εύχομαι να σας συμβεί καθε, μα καθε καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Διονύση μου! Εύχομαι και σένα ο,τι καλύτερο!

      Διαγραφή

  3. Ουφ! Πάλι μια από τα ίδια!!! Κουράγιο, θα λυθεί το θέμα Άννα! Ελπίζω απλά να μη το μάθεις τελευταία στιγμή!

    Εγώ μεχρι τα τώρα δεδομένα είμαι σε τρια δημοτικά από 6 ώρες και 1 ώρα σε ένα 4ο!
    Μου περισσεύουν 4 ώρες και απορώ πως θα απασχοληθώ...

    Για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σχολική χρονιά!! Δύναμη και πίστη στην αγάπη που σας δίνουν οι μαθητές σας! Εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλετε! https://www.youtube.com/watch?v=SSd2AapfzmM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννούλα μου ελπίζω το γεγονός ότι δεν μας ενημέρωσες με φρεσκα νέα, να οφείλεται στο ότι παρέμεινες στο σχολειο!!! Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!!
    Παρόλο που δεν είμαι στη θέση σου, σε νιώθω. Πέρυσι στη Γ'Δημοτικού που πήγαινε ο γιος μου, είχαμε έναν εξαιρετικό αναπληρωτή δάσκαλο που μας κέρδισε μικρούς κ μεγάλους. Στο τέλος της χρονιάς κάναμε επιστολή, την υπογράψαμε, την καταθέσαμε στην Πρωτοβάθμια και παρακαλέσαμε πολύ να παραμείνει και φέτος τουλάχιστον!!! Όλο το καλοκαίρι σε αναμονή μέχρι και μια βδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία που μάθαμε πως τον έστειλαν αλλού! Κλάμματα χαμός!
    Είναι τόσο άδικο για παιδιά, δασκάλους και γονείς να αλλάζουν κάθε χρόνο εκπαιδευτικό και ξανά από την αρχή. Μιλάμε μαζί του με μηνύματα, τον παίρνουμε τηλέφωνο, τι να σου πω. Φαντάζομαι εσύ ως εκπαιδευτικός τί χαρα θα παίρνεις όταν σου τηλεφωνούν παιδιά κ γονείς και σε πλυμμηρίζουν αγάπη:)
    Φιλιά πολλά Αννούλα. Καλή σχολική χρονιά να έχεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος που δεν έχω γράψει τόσο καιρό είναι γιατί δεν είχα διάθεση. Έφυγα τελικά ( υπάρχει ελπίδα να γυρίσω, αλλά δε ξέρω αν τελικά γίνει).
      Το πήρα πολύ στραβά όλο αυτό. Δε λέω μια χαρά τα πάμε και με τα νέα μου παιδιά αλλά ήθελα τόσο πολύ να πάρω τα πρωτάκια μου.
      Έκλαιγαν έμαθα στον Αγιασμό, έκλαιγα και εγώ μέσα μου στο άλλο σχολείο. Φαντάσου περνάω κάθε μέρα έξω απο το παλιό μου σχολείο για να πάω στο καινούριο.
      Ελπίζω να επιστρέψω. Θα μου πεις τώρα "και τι θα γίνουν τα άλλα παιδιά;"
      Τα σκέφτομαι και αυτα δε λέω. Σήμερα που έγιναν καποιες αλλαγές στο προσωπικό του σχολείου ήρθαν μέσα αγχωμένα να ρωτήσουν την διευθύντρια αν εγώ έφυγα.
      Γενικα αυτή η χρονιά είναι ζόρικη με όλες αυτές τις αλλαγές....

      Κρίμα μωρέ που και εσείς δεν έχετε το δάσκαλό σας. Ευχομαι ο νέος/νέα να είναι το ίδιο τέλειος/α
      Φιλια πολλα

      Διαγραφή
  6. Είμαι σίγουρη πως και με τα νέα σου παιδάκια θα δεθείς το ίδιο! Σίγουρα θα σου λείπουν τα πρωτάκια γιατί είχες ήδη αναπτύξει μια σχέση αγάπης μαζί τους, αφού τόσες όμορφες στιγμές μοιραστήκατε μια ολόκληρη χρονιά, όμως σκέψου πόσο τυχερή είσαι που θα γνωρίσεις αυτά τα καινούρια πλασματάκια και θα αποκτήσεις νέες όμορφες εμπειρίες. Δυστυχώς, τις τάξεις μας κάποια στιγμή πρέπει να τις αποχωριζόμαστε είτε σε ένα είτε σε δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό όσο φαίνεται. Εγώ πέρυσι έκανα την πρακτική μου σε μια Α τάξη και τα αγάπησα τόσο πολύ που ήθελα να κάνω μάθημα σε αυτή την τάξη και μόνο (έχοντας και μια αδυναμία στα πρωτάκια). Πλέον σκέφτομαι πως θα ήθελα κάθε χρονιά να έχω και διαφορετικούς μαθητές αλλά και διαφορετικές τάξεις.
    Τι τάξη έχεις τώρα; Σου εύχομαι να έχεις μια δημιουργική σχολική χρονιά!
    Υ.Γ μια τακτική αναγνώστρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Απλά φέτος πέρα απο την αλλαγή της τάξης άλλαξα και σχολείο.
      Οπότε μου έπεσαν κάπως μαζεμένα γιατί τα χρόνια που δούλευα στην Κρήτη ποτέ δεν χρειάστηκε να μετακινηθεί κανείς. Η λέξη υπεράριθμος δεν υπήρχε στην σκέψη μας.
      Αλήθεια που έκανες πρακτική; Το σχολείο που ήμουν πέρυσι συνεργαζόταν με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θυμάμαι τις πρώτες φορές που είχα άγχος "μα καλά εμένα θα παρακολουθούν οι φοιτητές;"
      Φέτος έχω Στ !
      Σε ευχαριστώ πολύ ;)

      Διαγραφή
    2. Όντως, η αλλαγή σχολείου είναι μεγάλο θέμα. Αλλά τίποτα δεν γίνεται τυχαία!
      Όλα θα πάνε καλά, θα το δεις! (μου επιτρέπεις τον ενικό, αλήθεια;)
      Θα προτιμούσα να σου στείλω σε mail ή στη σελίδα σου στο FCBK καλύτερα για αυτό
      που ρωτάς. Χαχα, φαντάζομαι πως ένα άγχος το έχεις είναι η αλήθεια όταν σε
      παρακολουθούν παρόλο που είσαι πεπειραμένη.
      ΣΤ ε; Ποτέ δεν έχει τύχει να διδάξω σε αυτή την τάξη, και λίγο την φοβάμαι
      είναι η αλήθεια. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπορείς εξίσου ωραία να κάνεις το
      μάθημα με παιχνίδι κι ας είναι λίγο μεγαλύτερα τα παιδιά!
      Καλή συνέχεια, περιμένουμε νέες χαρούμενες αναρτήσεις!

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και να μου μιλάς στον ενικό!
      Στείλε μου μήνυμα αν θες να τα πούμε απο το fb.
      Βασικά ο,τι σε βολεύει!
      Εύχομαι να τα λέμε συχνα!

      Διαγραφή