21 Φεβρουαρίου 2015

Ταΐζοντας τα πουλιά...

Τις μέρες που μας πέρασαν είδαμε πάλι χιόνια στο σχολείο.Δε βγαίναμε έξω το διάλειμμα και τα περιστέρια που μας κάνουν παρέα κάθε διάλειμμα  "έχασαν" το φαγητό τους. Κάθε μέρα παραμονεύουν στην αυλή .Μόλις χτυπήσει το κουδούνι να μπούμε ξανά για μάθημα εκείνα τσιμπολογάνε ό,τι έχει πέσει στην αυλή.
Στο μάθημα της Μελέτης μάθαμε πως τα πουλιά δυσκολεύονται να βρουν φαγητό το χειμώνα ειδικά όταν χιονίζει. Έτσι είπαμε να τα βοηθήσουμε...Τα ζουζούνια μου έφεραν σποράκια, δημητριακά, ψίχουλα απο ψωμί και βγήκαμε έξω και τα ταΐσαμε. Τους άρεσε τόσο πολύ που έφεραν φαγητό και τις επόμενες μέρες. Τα περιστέρια έκαναν πάρτι.Χθες κάναμε ένα μικρό πάρτι και εμείς στην τάξη. Οι υπέροχοι γονείς αν και το έμαθαν μόλις δυο μέρες πριν έφεραν πάλι τα πάντα. Δε ξέρω και εγώ πόσες ώρες έτρωγαν και έτρωγαν... Με τόσο χορό που έριξαν λογικό. Πόσο χάρηκα όταν κάποια στιγμή που καθαρίζαμε τα άκουσα να λένε "Μη πετάμε ό,τι μας έμεινε στα πιάτα στα σκουπίδια. Θα τα δώσουμε στα πουλιά πάλι"
















Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο!!!

5 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα και εκπαιδευτική για τα μικρά. Πραγματικά τα βιολογικά μας απόβλητα θα μπορούσαν να θρέψουν ένα μικρό τσούρμο ζωάκια τόσο κατοικίδια όσο και όχι. Ειδικά κανά δυο κότες στην αυλή τώρα που το σκέφτομαι, που ειναι και σούπερ ανακυκλωτικά όντα θα ήταν μούρλια. Μισό να το ανακοινώσω στο αμόρε. Αν τυχόν επιζήσω θα γράψω την απάντηση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση δε βλέπω και αρχίζω να ανησυχώ!

      Διαγραφή
    2. Τώρα βγήκα. Δεν είχε wifi στο νοσοκομείο!




      αχααχαχαχ! αστειεύομαι φυσικά :p
      Απάντησε μονολεκτικά :
      ΟΧΙ

      Διαγραφή