7 Ιουνίου 2010

Ζω σε ροζ συννεφο και μ αρεσει!!!

Πριν μερικές μέρες με αφορμή την εκθεση μιας μικρης μου μαθητριας ξεκινησε μια συζητηση στο ιστολογιο της Κιρκης. Ειχα ζητήσει απο τα παιδιά να γράψουν ένα γράμμα σε ένα ήρωα απο τη Μυθολογία και μια μικρή μαθήτρια έγραψε γραμμα στην Μαγισσα Κιρκη που ειχε γνωρισει στο κεφάλαιο με τον Οδυσσέα.



Ετσι λοιπον το έστειλα με μέηλ στην κοπέλα και εκείνη αφου πηρα την άδεια μου και της συγγραφέως (το πως ειναι αλλο θεμα :) ) το δημοσιευσε.



Αναμεσα λοιπον στα σχολια ολων των υπολοιπων ηταν και τα σχολια μιας συναδελφου ( φιλολογος συγκεκριμενα) . Οι αποψεις της διαφερουν κατα πολυ απο τςι δικες μου. Οσοι μπαινετε καιρο σε ιστολογιο μου ξερετε πανω κατω την φιλοσοφια μου οσο αφορα το σχολειο.


Ξερετε επισης οσοι με γνωριζετε ειδικα καιρο πως το ιστολογιο αυτο αναφερεται κυριως στο σχολειο και στα μικρα μου. Δε τα δημοσιευω ουτε για να το παιξω η καλη δασκαλα και εξυπνη ούτε και εσεις φανταζομαι αρχιζετε τα "μπραβο" ετσι απλα για να περασει η ωρα. Κανεις δεν ειναι εδω να με διαβαζει με το ζορι, ουτε εχει να κερδισει κατι....Ο καθενας απο μας δημιουργησε ενα ιστολογιο για τους δικους του λογους...Υπαρχουν ιστολογια με ποιηση, ιστολογια με κατασκευες, συνταγες, ενημερωτικά, κουτσομπολιστικα κ.α Το δικο μου και τα περισσοτερα που επισκεπτομαι δεν εχει καποια ταμπελα ...Εγω λοιπον επελεξα να μοιραζομαι μαζι μας εικονες και σκεψεις απο τη δουλεια μου....



Αρχισα την φλυαρία ...Διαβασα τελευταιο σχολιο της κοπελας σε δικο μου ιστολογιο και ειπα να κανω την αναρτηση.
To σημερινο σχολιο
Καλημέρα και απο εδω!!!Ειμαι η Ευδοκια οπως καταλβες και απο το αλλο ιστολογιο...Με το να στελνεις τις φιλες σου να μπαινουν εκει και να γραφουν για μενα δε νομιζω οτι κερδιζεις κατι. Ας τα πουμε λοιπον και απο εδω.Σου ειχα γραψει απο αρχη και σε μεηλ και σου ειπα πως δεν με πειραζει να το κανεις και αναρτηση. Εδω ειναι και αρκετοι γονεις, γονεις που αγωνιουνγια το μελλον των παιδιων τους...Πολυ ηθελα να ακουσω τη γνωμη τους...Την αληθινη ομως..Μου τη σπαει αυτη η αλληλοκαλυψη, και τα δηθεν καλα λογια. Ολα ωραια αμα τα βλεπεις σε υπολογιστη..Αμα οντως εκανες μαθημα σε παιδια τους πολυ θα ηθελα να δω τι θα λεγανε....



Λοιπον καταρχην διαβαστε την εκθεση καθως και τα σχολια που ακολουθουν. Δεν υπαρχει λογις να αντιγραφω εδω.



Εδω θα σας γραψω το μεηλ ( Ευδοκια αυτο ζητησες και αυτο κανω. Αν καπου λεω ψεματα μπορεις απλα να με διαψευσεις....Τα σχολια δεν ελεγχονται αρα μπορεις να το κανεις...
To mail

Διάβασα το κείμενο της μαθήτριας προσεχτικά και δεν κατάλαβα τι το ωραίο βρίσκουν όλοι. Σου γραφω εδώ οσα εγραψα και σε σχολιο στο ιστολογιο της Κιρκης.
Ενα παραπάνω λοιπον δεν καταλαβαινω εσένα που εισαι και δασκαλα τι στο καλο βρισκεις σε αυτην την έκθεση (δε θα σχολιασω το ακυρο θεμα) και εβαλες Άριστα.
Ειμαι φιλολογος και τωρα καταλαβαινω γιατι οι μαθητες της Α γυμνασιου που ειχα φετος δεν μπορουν να γραψουν σωστα. Αν στο δημοτικο οι δασκαλοι ,οχι ολοι ευτυχως,επιβραβευουν ας πουμε τέτοια κειμενα δεν φταινε σε κατι τα παιδια. Ενα κατεβατο παρατηρησεις θα επρεπε να γραψεις. Κατα τα αλλα το υπουργειο θελει πιστοποιητικο παιδαγωγικης καταρτισης απο ολους εκτος απο τους δασκαλους.
Επισης καταλαβαινω απο μια μερια τη μαμα που αγωνια, οχι βεβαια με τον τροπο που μιλαει σε παιδι. Αλλα και εγω αν εγραφε η κορη μου αυτο το κειμενο θα το εσβηνα και θα το ξαναγραφε.
Επισης θα ηθελα να σου πω συναδελφε πως δεν πρεπει να κοιταμε τα πραγματα τοσο ροζ, οσο κανεις εσυ. Ειδα σε ιστολογιο σου πως τα παιδια σου εκαναν παρτυ εκπληξη. Σκεφτηκες καθολου πως αυτο ισως εγινε γιατι τα παιδια ηθελαν να χασουν μαθημα; Και ετσι βρηκαν ευκαιρια; Γιατι αλλη ορεξη δε θα ειχαν τα 8χρονα να κανουν ολα αυτα χωρις να κερδισουν και αυτα κατι. Στο κατω κατω τι ειστε φιλαρακια για να τους δινεις τετοια δικαιωματα; Εμενα δε ξερουν ποτε εχω γενεθλια. Οχι πως θα μου εκαναν παρτυ αλλα ειναι κατι που δε τα αφορα. Δεν ειναι φιλαρακια μας για να ξερουν Και φυσικα θα κανουν ζωγραφιες και αγκαλιες και απο αγαπη αλλα και επειδη «γλειφουν» Ξερουν πως θα βαλεις και βαθμους και θα μιλησεις και σε γονεις και το παιζουν καλα παιδια. Τα παιδια δεν ειναι τοσο αθωα οσο παλια εχουν πονηρια και οσοι ειναι γονεις θα καταλαβαουν φανταζομαι καλυτερα.
Εγω βλεπω παιδια σε σχολειο να χοροπηδανε αν λειπει καποιος και ας ξερουν πως αρρωστησεε….Δε τα βλεπω ολα ροζ οπως εσυ…και καλα θα κανεις να το δεις και εσυ λιγο ρεαλιστικα για να μην προσγειωθεις αποτομα.


Θα ηθελα να δημοσιευεις το μεηλ μου για να ακουστει και μια άλλη αποψη εκει. Σιγουρα πολλοι θα είναι αυτοί που θα συμφωνησουν μαζι μου. Μπορεις να γραψεις και τα σχολια που γραφτηκαν στην Κιρκη, εγω δεν εχω κανενα προβλημα γιατι αν εισαι σιγουρος γιατι κανεις καποια πραγματα δεν εχεις και να φοβασαι κατι. Θα περιμενω λοιπον γιατι απο την αρχη εδω θα επρεπε να ειχε γινει η συζητηση.

To mail ειναι ιδιο με το πρωτο σχολιο μου

Γραφει που λετε αυτα η συναδελφος και πολλα αλλα στα οποια ομως δεν πηρα ποτε καποια ουσιαστικη απαντηση. Ελπιζω να την παρω απο εδω.

78 σχόλια:

  1. ο κυνισμός, είναι ό,τι χρειάζεται, τοσο σε μια δασκάλα όσο και σε μια καθηγήτρια.

    άσε, πήραμε πες στη "λειτουργό"

    θυμάσαι τα δικά μας τα προπέρσυνα Αννα;
    συνέχισε εσύ όπως ξέρεις και θα συνεχίζεις να κάνεις μαθητές που θα θυμούνται τα σχολικά τους χρόνια με τρυφερότητα και νοσταλγία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά, όπως είπα και στην Άννα, δεν μπορώ να καταλάβω που θα αποσκοπήσει η δημοσίευση αυτή, αφού η συνάδελφος φιλόλογος έχει μια άποψη που δεν αλλάζει και θεωρεί ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που κάνουμε την δουλειά μας με τον τρόπο που τον κάνει και η Άννα, ζούμε σε ροζ συννεφάκι. Πού είναι το λάθος; Ποιο είναι το λάθος; Το να μαθαίνουμε στα παιδιά να φυτεύουν, να φτιάχνουν συνταγές ή να κάνουν πάρτυ στην δασκάλα τους; Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε να κάνουν πάρτυ τα ίδια τα παιδιά μέσα στην τάξη όταν έχουν τα γενέθλιά τους και μας το ζητάνε οι μαμάδες τους αν γίνεται φυσικά (που γιατί να μην γίνεται κιόλας;). Χάσιμο μαθήματος είναι αυτό; Το να μάθεις στα παιδιά πως την μέρα που γιορτάζει ο φίλος τους, θα του φτιάξουμε δώρο, το οποίο δεν θα είναι αγοραστό αλλά θα έχει την αγάπη, την συμβολή όλων, είναι κάτι που πρέπει να κατακρίνουμε; Μέσα από αυτή την διαδικασία τα παιδιά δεν μαθαίνουν την ομαδικότητα, την συνεργασία, την αγάπη, την φιλία; Το ίδιο θεωρώ ότι είναι και στην περίπτωση που γιορτάζει η δασκάλα τους! Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα!!!!

    Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, παρά μόνο ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί άξιοι, κάτι που είναι αραιό φαινόμενο στην εποχή μας. Και μια από αυτούς, είναι και η Άννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριλενα ειναι δυνατον να μη θυμαμαι;
    Απο κει ξεκινησα να μπαινω σε ιστολογιο σου.Απο μια εκθεση σας γνωρισα και εμεινα...και εμεινες και εσυ εδω!!!
    Σε ευχαριστω πολυ πολυ και ευχομαι το Ραφάκι να εχει και τα επομενα 2 χρονια ενα καλο δασκαλο...Ετσι οπως θα ναι και τα πραγματα του χρονου στα σχολεια....Εμαθες φανταζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευδοκια μου θα συμφωνησω με οσα λες ειδικα στην πρωτη παραγραφο...Εγω θεωρω -απο την εμπειρια μου σε σχολειο που ειμαι- πως δεν ειναι λιγοι οι εκπαιδευτικοι...Τουλαχιστον με οσους εχω ερθει εγω σε επαφη κανεις μα κανεις δεν εχει στο μυαλο του τη λογικη της συνωνοματης σου!!!

    Φιλακια μπουκωμενα!!!

    Αχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μόνη απάντηση για την Ευδοκία είναι πως η Άννα κάνει έτσι τη δουλειά της, γιατί απλά ΜΠΟΡΕΙ και το κάνει. Μπορεί να πετυχαίνει τους παιδαγωγικούς της στόχους και να "βγάζει" την ύλη της μέσα σε όλο αυτό το ροζ κλίμα! Κάνοντας ΚΑΙ πάρτυ και κηπουρική και ο,τι άλλο γουστάρει. Μαγκιά της. Η δουλειά του σχολείου γίνεται και τα παιδιά είναι ευχαριστημένα και όλο αγάπη για τη δασκάλα τους. Ξέρετε πολλούς εκπαιδευτικούς που να έχουν το χάρισμα να κάνουν το μάθημά τους έτσι? Φυσικά και όχι..!!! Αλλά επειδή "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" έχουμε εδώ την περίπτωση της φιλολόγου. Κατά τη γνώμη μου είναι ανοησία όλη αυτή η έκταση που δίνουμε. Χάσιμο χρόνου και χώρου. Ας φτιάξει η συνάδελφος το δικό της ιστολόγιο ώστε να βρει τους ομοϊδεάτες της. Εδώ στο ροζ σύννεφο, τέτοια σχόλια μας φαίνονται παράσιτα. Άννα πιάσε το σκαλιστήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα απαντήσω με μια δημοσίευση της ... καθηγήτριας Ευδοκίας στο ιστολόγιο της Κίρκης:
    "Εγω μια χαρα ειμαι με τη δουλεια μου...Δεν εχω ακομα διοσριστει γι αυτο και δεν μπορω να βλεπω τετοιοι ανθρωποι να κανουν μαθημα και να ειναι διορισμενοι και εγω να πρεπει συνεχως να δινω εξετασεις...Και τωρα θελει και το πιστοποιητικο ...
    Αλλοι πρεπει να δωσουν εξετασεις..."

    Από αυτα σου τα λεγόμενα και μόνο κοριτσάκι μου καταλαβαινουμε ότι απλά έχεις απωθημένα γιατί θες ντε και καλά να διοριστείς.
    ευχομαι μονο ποτέ παιδι μου να μην πέσει στα χέρια σου. Ειμαι ικανή να του αλλάξω και σχολείο.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλως την Αντρια...

    Ηρθες εεεεε;;; ( ναι εφερα και τις φιλες μου) Ετσι εγραψε η κοπελα πως μπηκατε για υποστηριξη....
    Και εγω δεν ειχα σκοπο να γραψω κατι γιατι ειναι χασιμο χρονου. Η κοπελα εχει τις αποψεις της και εγω τις δικες μου. Και ειναι τελειως αντιθετες...Αλλα αφου το ζητησε ξανα, το εγραψε και σε σχολιο ειπα να το κανω...Αφου θελει να μας τα αναλυσει απο εδω θα περιμενουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρακι εμεις τα ειπαμε σε μσν.Να κανονισουμε και την αμοιβη σου!!!
    Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντρια τωρα πιανουμε το ποτιστηρι.Σε λιγες μερες θα δεις και το τραγουδι που εγραψαν τα μικρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άννα μου αισθάνομαι φίλη σου και θαυμάζω τη δουλειά σου. Επειδή ταιριάζουν τα ιδανικά μας και η φιλοσοφία μας πάνω στο πώς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, το μήνυμα της συναδέλφου έθιξε ανάλογα και εμένα. Λυπάμαι πάρα πολύ για τους κακοπροαίρετους και μίζερους ανθρώπους γύρω μας. Και δυστυχώς πλεονάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγω Αντρια σε αισθανομαι φιλη μου οπως και πολλους εδω μεσα...Μπορει μπροστα μας να υπαρχει μια οθονη αλλα πισω απο αυτο νοιαζομαι για τους ανθρωπους που εχω γνωρισει εδω μεσα, θελω να μαθαινω νεα τους, εχω μια ανησυχια οταν χανονται...Αλλα το σχολιο της Ευδοκιας (οχι εσενα ρε κουμπαρα) προσβαλε εσενα και τα αλλα κοριτσια. Λες και δεν εχετε προσωπικη αποψη και επειδη σας ειπα εγω γραψατε οτι γραψατε;;;
    Να μου πεις αυτη βλεπει σαν πονηρους γλειφτες τα 8χρονα παιδια, εμας δε θα βλεπει...

    Σε φιλω και αν ανεβω Αθηνα θα χαρω να σε γνωρισω απο κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αααα να σας πω;;; Εγώ όταν δούλευα στον παιδκό σταθμό, που με είχαν καλέσει ένα σωρό γονείς στα γενέθλια των παιδιών τους, σε παιδοτόπους και σπίτια, λέτε να ήθελαν να με γλείψουν; Όχι τίποτα άλλο, πήγαινα και έπαιρνα και δώρο!!! Α! Έφτιαχνα και κάρτες για τα αγαπημένα μου μαθητούδια.... Πω πω ζημιά που έπαθααααααα..... Γι' αυτό όταν τα παιδιά με βλέπουν στον δρόμο ή στο σούπερ μάρκετ δεν αλλάζουν πορεία; Γι αυτό λένε στην μαμά τους, αααα η κυρία η κυρία και ψάχνουν να με βρουν και με αγκαλιάζουν.... Όλα είναι πονηρά!!! Άννα μου, συμπάσχω... είμαι και γω στην ίδια μοίρα καταδικασμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γεια σου Αννα
    σε ειδα στο μπλογκ μου... ειχα καιρο να μπω!!!
    καλως ηρθες και καλως σε βρηκα κι εγω!!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω οτι λόγω ηλικίας και πέιρας έχω όλο το δικαίωμα να γράψω και να απαντήσω.Δίδαξα 7 χρόνια και διέκοψα γιατί απλά ήθελαν να αναλάβω όλες της τάξεις κι ε΄γω δεν μπορούσα γιατί είχα το εργαστήριο μου.Αυτά τα 7 χρόνια πήρα 7 φορές το χρυσό ρόδο , ένα βραβείο που δίνουν στη αγαπημένη τους καθηγήτρια γιατί..εγώ ..ζω σε ροζ συννεφάκι, γιατί μπόρεσα να κάνω παιδιά αντιδραστικά να αγαπήσουν αυτό που μερικόι γονείς κορόιδευαν, γιατί τα έμαθα τη τρυφερότητα και το όνειρο και τα άφησα να μείνουν παιδιάμ έφηβοι χωρίς σελίδες μαύρες στις αναμνήσεις του απο μια κακή καθηγήτρια.Τελείωσα το Γαλ.Κολ. με 19 και μου το χάλασε το ότι είχα Λατινικά 7..εγώ που είχα 20 Γαλλικά και 20 Ελλην. ο λόγος; μια κακή καθηγήτρια που με έμαθε μέσα απο το πρόσωπο της να ..απεχθάνομαι τα Λατινικά.Ο δάσκαλος, ο καθηγητής πρώτα πρέπει να διδάξει σεβασμό μέσα απο την αγάπη και μόνον έτσι θα τον αγαπήσουν και θα τον σεβαστούν οι μαθητές του και θα γίνουν τέλειοι σε αυτό που θα διδαχθούν απο αυτόν.Μέχρι τώρα συνατώ μαθήτριες μου που με αγκαλιάζουν στο δρόμο και με θυμούνται με αγάπη.Μία απο αυτές σπούδασε στη Σχ.Καλ.Τεχ.στη Φλωρεντια και μιου έφερε περήφανη τη πρόσκληση για την έκθεση της.Αγαπάτε πρώτα τα παιδιά και μετά διδάξτε τα με σωστό τρόπο και όπως η καρδιά σας σας οδηγεί και όχι το ψυχρό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασε ειδικα εσενα που ηταν και σε παιδικο σταθμο...Εννοειται...Εκατσαν κατω μια μερα τα 3χρονα και ειπαν "Μαγκε, πρεπει να παρουμε μετρα. Να το παιξουμε καλα μωρα για να πει καλα λογια η δασκαλα σε μαμα.Λοιπον απο αυριο ολοι αγκαλιες...Να πουμε και σε μαμα πως θα τρωμε ολο το φαι και δεν θα γκρινιαζουμε αν την καλεσουμε σε παρτυ. Δεν μπορει θα την παθει..."


    Και ετσι τα κανονισαν ολα οι μπομπιρες...Και μενα σημερα μου εστειλε μεηλ ενας παλιος μαθητης να με ρωτησει τι κανω. Γλειψιμο ε;;;Αλλα ειναι στη Ροδο.Αλλα σου λεει το παιδι "Αν του χρονου που θα παω ΣΤ ερθει η κυρια με μεταθεση εδω, να μην εχω λαβει τα μετρα μου; Το ιδιο και το παιδι απο Καρδιτσα που μου γραφει αρκετα συχνα...

    Ασε ασε , να ναι καλα η κοπελα που προσπαθει να μας ανοιξει τα ματια!!!

    :)

    Και δεν εχουν πιασει ακομα και οι ζεστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλως την πατατουλα...Σε ειχα βρει, σε ειχα χασει, να που ηρθες τωρα εσυ!!!
    Καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με συγκινησε το σχόλιο σου Αχτίδα μου...Ειμαι σιγουρα πως το αξιζες το βραβειο με το παραπανω...Ειδικα η τελευταια σου προταση... ετσι ακριβως οπως η καρδια οδηγει...Σιγουρα και εγω εχω κανει λαθη και θα κανω...Το θεμα ειναι να κανεις την αυτοκριτικη σου και να τα αλλαζεις...Αυτο ομως που ξερω σιγουρα και δεν χρειαζεται καν να το ψαξω ειναι πως αγαπαω τη δουλεια μου. Μπορει πολλες φορες να γκρινιαζω και εγω, να με ζαλιζουν με τις φωνες τους , να απογοητευομαι...Αλλα αρκει μια και μονο αγκαλια, ενα χαμογελο, ενα σ αγαπω για να τα ξεχασεις ολα...Και ευτυχως ειμαι τυχερη γιατι εχω πολλα τετοια να θυμαμαι.
    Το σχολειο για μενα δεν ειναι μονο για να μαθουν γραμματικη , ιστορια ,μαθηματικα. Ειναι και αυτο. Αλλα πανω απο ολα ειναι να μαθουν αυριο μεθαυριο να αντιμετωπιζουν τη ζωη. Να μαθουν να διεκδικουν, να σεβονται, να βοηθουν, να χαιρονται, να συνεργαζονται, να ειναι υπευθυνοι και να μπορουν να αντιμετωπιζουν τις δυσκολιες...Γι αυτο μου αρεσει που εχω μικρα παιδια..Γιατι πλαθονται ακομα και ας εχει διαμορφωθει ο χαρακτηρας απο τα 3 τους...Κατι θα παρουν και απο μενα και απο τον καθενα....
    Σε φιλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εκτός των άλλων είναι προσβλητικό να λέει κάποιος ότι "μας έβαλες"¨να σχολιάσουμε, λες και δεν έχουμε εμείς βούληση!
    Όπως σου είπα, υπάρχει άγνοια για το τι προστάζουν οι εγκύκλιοι και η παιδαγωγική... τι να λέμε τώρα;
    Σπουδάσαμε και έχουμε και οδηγίες, δεν είμαστε μπακάληδες.
    Κι επειδή σχολιάστηκε ακόμα και το θέμα της "έκθεσης", να πω ότι Δημοτικό και Λύκειο ασχολούνται με θέματα όπου ο γράφων μπάινει σε ρόλο και γράφει. (Το γυμνάσιο ακόμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου). Να δω πώς θα εξηγήσει ο φιλόλογος την τριτοπροσωπη αφήγηση πχ σε παιδί που έχει μάθει να γράφει τετριμμένα και αδιάφορα κείμενα!



    και θέλω να πω και κάτι άλλο.... όσο κακό κι αν είναι. Κι εγώ δεν ήξερα τα γενέθλια όλων μου των καθηγητών. Γιατί για μερικούς όχι μόνο δεν με ενδιέφερε πότε γιόρταζαν, αλλά ούτε καν το ότι κάποτε γεννήθηκαν. και δεν ήταν αυτοί που σεβόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα. Δεν εχω παρακολουθήσει το μπλογκ σου καιρό, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα ήθελα και το δικό μου παιδί να έχει μια δασκάλα σαν εσένα. Να έχει να θυμάται και όμορφες στιγμές! Καλο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άννα μου κι εγώ θα το ήθελα πολύ!

    E λοιπόν εγώ δεν έχω τα ψυχικά αποθέματα ή την τόσο κοινωνική προσωπικότητα ώστε να πηγαίνω στα πάρτυ των μαθητών μου. Αυτό λοιπόν δε μπορώ παρά να το θαυμάζω στο Αστροπελέκι. Να της πω Μπράβο που δίνει από το πλεόνασμα της αγάπης της στα παιδιά της.

    Όλο μου το πρόβλημα με τη φιλόλογο Ευδοκία είναι οτι αυτό που δεν αντέχει να κάνει το κατακρίνει. Ενώ θα έπρεπε να το σέβεται και να το προσπαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είχα την τύχη να πάω στο γυμνάσιο και στο εσπερινό λύκειο,και να τελειώσω πέρυσι.αυτό που μου έκανε εντύπωση και το έλεγα στους καθηγητές(λόγω ηλικίας μπορούσα να μιλήσω)ήταν αυτές οι ιδέες σαν της Ευδοκίας.Σκέψεις και συμπεριφορές,που αναρωτιόμουν αφού τα κάνουν σε μας,τί κάνουν και πως φέρονται στα μικρά;προσβολές,συμπάθειες σε κάποιους,ανοχές σε κάποιους.Με έπιανε αηδία,και στενοχώρια,για τον τρόπο που σκέφτονταικαι διδάσκουν δεν ήταν όλοι έτσι ευτυχώς.Κάποιος καθηγητής μου είπε πως δεν έχει σημασία ούτε η θέση ούτε η ηλικία.στο σχολείο όλοι είναι μαθητές.από τη θέση της μαθήτριας λοιπόν,σας λέω πως πρώτα ο δάσκαλος πρέπει να βλέπει και να εκπαιδεύει σωστά την ψυχή του μαθητή και μετά να του μαθαίνει γράμματα.Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επίσης στο δημοτικό, ο δάσκαλος μας έβαζε να σπέρνουμε τα παρτέρια,κάθε τάξη το δικό της,και είμασταν πολύ υπερήφανοι για κάθε φυτό που μεγάλωνε.μάθαμε να αγαπάμε τη φύση,είναι κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λινα αυτο ακριβως που λες και εσυ ειπα στην Αντρια...Λες και εσεις δεν εχετε σκεψη και αποψη ,εγω θα σας εβαζα να γραψετε για μενα...Μηπως να σας πληρωσω κιολας;;;

    :)
    Οσο για τα υπολοιπα απλα συμφωνω!!!

    Καλο απογευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντρια και εγω παω στα παιδικα παρτυ. Παντα!!!Τι θεωρω τιμη να με καλεσουν και επισης βλεπω με ποση χαρα σε υποδεχονται...Το Αστροπελέκιον φτιαχνει και χειροποιητες καρτες...Εγω τις πιο πολλες φορες παιρνω ετοιμη!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πλεκτο Εγκωμιο σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!Καλως ηρθες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φουρτουνιασμενη ψυχη καλησπερα!!!
    Καταρχην καλως ηρθες!!!
    Μολις χθες ημουν σε δικο σου ιστολογιο και διαβαζα κειμενο για Ζαχαρουλα.
    Μπραβο σου που πηγες σχολειο και σε ευχαριστω για το σχολιο σου..Εσυ τα βλεπεις αλλιως γιατι εισαι απο την πλευρα του μαθητη...και η γνωμη σου εχει αλλη βαρυτητα...(χωρις να θελω να μειωσω τους υπολοιπους -ξερετε πολυ καλα τι εννοω :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε συ, δεν τα διάβασα όλα γιατί μόλις λούστηκα και θα μου σηκωθεί το μαλλί, πάλι, όρθιο!

    Ο ρατσισμός, ο κυνισμός και η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της! Τα είπαν οι προηγούμενοι από μένα. Δίνεις έκταση, χωρίς να υπάρχει λόγος! Σιγά μην αλλάξει κανείς μυαλά επειδή θα διαβάσει μια ανάρτηση! Εδώ δεν έχει πάρει χαμπάρι από Παιδαγωγική και Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών! Το σχόλιο της andria με εκφράζει απόλυτα!

    Αννούλα, την επόμενη φορά ελάτε και από το δικό μας σχολείο για κέρασμα. Παρτέρι δεν έχουμε, δυστυχώς, αλλά ένα τσουρέκι μπορούμε να το φτιάξουμε ομαδικά! ;)

    Συνέχισε, μωρέ, ό,τι ξέρεις και όσα μαθαίνεις και εφαρμόζεις και μην ακούς άλλους. Όσοι είναι έξω απ' το χωρό, πολλά τραγούδια ξέρουν. Και πολλές φορές, είναι παράφωνοι...

    Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα σχόλια, αλλά αναρωτιέμαι πόσοι συμφώνησαν με την κυρία φιλόλογο που νόμιζε ότι θα ήταν και πολλοί.
    Συνέχισε Άννα όπως εσύ ξέρεις και μην ασχολείσαι με .. ασε να μην πω γιατί οι δάσκαλοι μου σαν και σένα με δίδαξαν να έχω σεβασμό και ευγένεια ακόμα και στους ανεγκέφαλους.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα σε ολους σας!

    Διαβασα με προσοχη τα σχολια σας και τις απαντησεις της Αννας. Οντως Αννα εγω στο ζητησα, και μαλιστα όχι μια φορα….Τωρα θα μου πεις για πιο λογο; Ε πιστευα πως καποιοι θα ειχαν λιγο παραπανω μυαλο και θα ελεγαν αυτά που πιστευαν και όχι αυτά που πρεπει για να ειμαστε αρεστοι….
    Οντως Αστροπελεκι εχω μια αποψη και δεν την αλλαζω γιατι ετσι το συστημα.
    Ναι για μενα είναι λαθος; Ποιος ο ρολος του σχολειου; Να κανεις την ταξη ζαχαροπλαστειο; Αφου ετσι και αλλιως σιγα μην υπαρχει ανθρωπος να τα φαει όταν τα εχουν πιασει τοσα παιδια. Και ναι δεν θα ηθελα το παιδι μου να είναι μες στα χωματα για να φυτευει λουλουδια. Εκεινη την ωρα θα μπορουσαν να κανουν μια επαναληψη αν υπηρχει χρονος….Εμενα είναι μεγαλα και ετσι και αλλιως δεν με καλουν σε γενεθλια τους….Αλλα βλεπω και από αλλους που είναι δασκαλοι και αφου μια δεν πανε , δυο δεν πανε, σε τους καλουν πια και ησυχαζουν. Δεν φτανει που τα εχεις στο σχολειο να τα βλεπεις και απογευμα. Επισης πιστευω πως οι μαμαδες εχουν να ψαρεψουν πολλα, να δειξουν τι καλες που είναι και σου λεει ας ερθει και η δασκαλα…

    Αντρια καλη η παροιμια αλλα στην περιπτωση αυτή η αλεπου δεν θελει να τα φτασει….

    Ναι Μαρια, θελω να διοριστω. Όπως ολοι οι νεοι που εχουν παρει ένα χαρτι ετσι και εγω….Και δεν καταλαβαινω γιατι αφου εχουμε τοσο προβλημα οι φιλολογοι δε μας χωνει και εμας σε δημοτικο να κανουμε εμεις τη γλωσσα;;;

    Αχτιδα σεβαστη η αποψη σου αλλα δεν ξερω πως δουλευες για να σου πω κατι παραπανω

    Λινα η Αννα δε σου ειπε να πας σε Κιρκη ; Ε αυτό ειπα και εγω….Και η Αννα προβλητικο το ειπε αλλα μια χαρα σας ενημερωσε….


    Μαριλια από πού βγαζεις όλα αυτά τα συμπερασματα; Για την ασχετοσυνη μιλαω και το ρατσισμο…Ε ενταξει εκανα ένα σχολιο για Αλβανους και το εχετε κανει
    Καραμελα


    Θαλασσενια κανεις δεν συμφωνησε αλλα αυτό δε μου λεει κατι…Ε τι να κακοκαρδισουν την οικοδεσποινα ;;;


    Φουρτουνιασμενη ψυχη κακο δεν είναι που αγαπας τη φυση. Κακο είναι να το μαθαινεις χανοντας εκεινη την ωρα κατι άλλο πιο σπουδαιο…Αυτό ας το μαθουν οι γονεις στα παιδια…. Το να μαθεις να κανεις τρουφες δεν υπαρχει σε κανενα αναλυτικο προγραμμα φανταζομαι.


    Καλημερα Αννα

    Δεν εχω ιντερνετ στο σπιτι γι αυτό απανταω παντα πρωι από το σχολειο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σοβαρά τώρα, η διαδικασία:

    1) Απολυμαίνουμε θρανία
    2) Πλένουμε χέρια
    3) Φτιάχνουμε τρουφάκια, όντας μπροστά η δασκάλα (οπότε δεν μπορείς να πεις ότι ας πούμε άρχισαν κι έφτυναν μέσα στα τρουφάκια τα σατανικά πιτσιρίκια)

    τι το σιχαμερό έχει;

    Αν σιχαίνεσαι τα χέρια των παιδιών, ειλικρινά δε βλέπω τι δουλειά έχεις (και τι δουλειά θα ήθελες να έχεις) σε σχολείο. Ευτυχώς που δε σας "χώνουν" και στο δημοτικό πάντως, το ενδεχόμενο να είχαν παιδιά δημοτικού τέτοια φιλόλογο μου μοιάζει επιεικώς τρομαχτικό.

    Όσο για τις απόψεις που γράφονται εδώ μέσα, κανείς δεν έχει λόγους να γράφει ψέματα για να "γίνει αρεστός". Δε θα είχαμε blogs, δε θα φτιάχναμε προφίλ, δε θα μπαίναμε στη διαδικασία καν να σχολιάζουμε μόνο και μόνο για να γλείψουμε κάποιον, χωρίς προφανές οικονομικό ή άλλο όφελος.

    Όσο για τις επαναλήψεις....από αυτές άλλο τίποτα! Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης...Η χαρά είναι που λείπει. Το να κάνεις τα παιδιά να αποκομίσουν από το σχολείο και στιγμές χαράς και ευχαρίστησης, μακροπρόθεσμα καλό είναι, καλύτερο από το να επαναλάβουν για ν-οστή φορά τον τάδε κανόνα γραμματικής. Γιατί όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι μπορεί να μάθει και παίζοντας, ότι ο δάσκαλος είναι και άνθρωπος και γελάει, και "τσαλακώνεται" μαζί τους αν χρειαστεί, τότε αγαπά το σχολείο. Τότε μαθαίνει να αγαπά την εκπαιδευτική διαδικασία. Και, αν μη τι άλλο, σε κάτι που αγαπάς αποδίδεις πάντα καλύτερα... Και στο κάτω κάτω, αν η ύλη βγαίνει και με τρουφάκια, και με σκάψιμο, και με πάρτυ μες στην τάξη, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eγω προσωπικα δεν θα ετρωγα ουτε να με πληρωνες....Και θεωρω οτι αυτη η δουλεια ειναι για τα ζαχαροπλαστεια οχι για σχολικη ταξη...
    Ανεφερε μαλιστα καπου η Αννα πως ετσι εμαθαν κλασματα και προστακτικη...
    Ε γι αυτο μενουν στουρναρια...

    Και εμεις δηλαδη που στα σχολικα μας χρονια δεν καναμε τετοια τι παθαμε;;;

    Οσο για το αν μπαιναν και οι φιλολογοι στο δημοτικο. Δεν εννοω πως δεν μαθαινουν τα παιδια οι δασκαλοι.Υπαρχουν αριστοι εκπαιδευτικοι σε ολες τις βαθμιδες.
    Απλα εμεις εχουμε σπουδασει 4 χρονια το αντικειμενο και θα μπορουσαμε και εμεις να μπουμε σε δημοτικο. Οχι να αντικαταστησουμε εμεις δασκαλους ,μην το παρεξηγησετε. Οπου υπαρχει κενο δασκαλου εννοω να ειχαμε και εμεις την δυνατοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Eυδοκια ωρες ωρες νιωθω πως με δουλευεις.Μα ειναι δυνατον τα πιστευεις αυτα;Συγγνωμη κιολας αλλα δε σε καταλαβαινω καθολου

    Οπως ειπε και Αιθεροβαμων τα παιδια

    Επλυναν καλα τα χερακια μονα τους
    Καθαρισαν επισης καλα τα θρανια
    Εφτιαξαν την συνταγη
    Καθαρισαν την ταξη

    Και σε πληροφορω πως και εγω εφαγα και οι συναδελφοι μου γιατι τα παιδια με μεγαλη χαρα τα κερασαν και σε αλλους.
    Εσυ δεν τρως εξω;
    Δεν εχεις παρει ποτε κατι απο δρομο;
    Οχι πως εχουν κατι αυτα.
    Αλλα αν σιχαινομουν δεν θα πηγαινα ουτε σε ταβερνα γιατι που ξερω εγω τι κανει μεσα ο μαγειρας. Τα παιδια θα σιχαθω; Ημουν εκει μπροστα και μαλιστα μεσα απο αυτα μαθαμε βασικους κανονες υγιεινης....

    Ναι μεσα απο εκεινη τη συνταγη μαθαμε την προστακτικη και καναμε και εισαγωγη στα κλασματα.

    Μπορεις να καταλαβεις πως ;;;;
    Αυτο φταει δηλαδη που ειναι τα παιδια "στουρναρια" οπως λες;;; Αν δηλαδη εκανα παραπανω επαναληψεις εκεινες τις ωρες θα ερχοταν Μπαμπινιωτες σε γυμνασιο;;;

    Σημερα καναμε εκεινο το παιχνιδι που σου ελεγα. Γραψαμε σε ενα χαρτι τις πιο χαρουμενες στιγμες και τις πιο ασχημες...Φανταζεσαι τι εγραψαν;;; Θες να μαθεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οσο αφορα αυτα που λες για υποστηριξη και για να ειμαστε αρεστοι παλι αδικο εχεις...
    Εκατσα και εφτιαξα ιστολογιο για να μπαινεις καποιος να μου λεει καλα λογια ετσι; Ποιο το οφελος; Και για μενα και για τους αλλους;Λες και υπαρχει καποιο συστημα που το καλο σχολιο παιρνει και 20 ευρω....
    Μπορει και να συμβαινει δεν ξερω. Εγω δε το κανω ομως και οσοι μπαινουν εδω το ιδιο φανταζομαι...Γιατι να κατσει ο αλλος να ασχοληθει μαζι μου και να γραψει ψεματα;;;Ακομα και αν καποιος διαφωνησει , οπως παραδειγμα εσυ ;Ειδες να σε απεκλεισα; Δε σου απαντησα; Σε εβρισα μηπως; Αποψη σου ειναι , σεβαστη ειναι, ασχετα αμα μου κανει εντυπωση που σκεφτεσαι ετσι.
    Επισης οπου μπαινω και διαβαζω δεν σημαινει πως συμφωνω σε οσα λενε...αλλα διαβαζω, σκεφτομαι , σχολιαζω, συζηταω.


    Αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είχα γράψει ένα κατεβατό, αλλά χάθηκε στο Δίκτυο και... καλύτερα!

    Αννουλιώ, τα 'παμε και χθες. Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Εδώ από τα γραπτά του. Τα συμπεράσματα είναι προφανή. Θα μ' ακούσεις μια φορά;

    Λοιπόν, έχω στην τσάντα μερικές ιστορίες μιας Γ' τάξης. Θα τις διαβάσω σε λίγο και αν βγει κάνα διαμαντάκι, το συζητάμε.

    Αύριο σκέφτομαι να βάλω τα μικρά μου να γράψουν: "Τώρα που τελειώνει το σχολείο θέλω να θυμάμαι.... και Δε θέλω να θυμάμαι". Πώς σου φαίνεται; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διάβασα έκπληκτη όλα τα σχόλια της "συναδέλφου" Ευδοκίας κι εδώ και ιδίως στο ιστολόγιο της Κίρκης. Αρχικά κατάλαβα ότι ήταν διορισμένη και μαύρισε η ψυχή μου. Προφανώς δεν είναι και καλά θα ήταν να μη διοριστεί, αν είναι να έχει τέτοια μυαλά και στο σχολείο. Δυστυχώς δεν αρκεί να βάζεις το σωστό κουτάκι στα Παιδαγωγικά στον ΑΣΕΠ, πρέπει και να τα πιστεύεις αυτά που απαντάς. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα σχόλια αυτά έχουν γραφτεί από εκπαιδευτικό, από άνθρωπο που έχει όνειρο να υπηρετήσει σε σχολείο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν τα εννοεί, ότι απλά μπήκε και τα έγραψε αυτά για να προκαλέσει.

    Μπαίνω που και που στο ιστολόγιο της Άννας, αλλά και της Λίνας, τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά και πολλές φορές ομολογώ ότι ζηλεύω τον αυθορμητισμό των μαθητών τους. Εγώ δουλεύω σε Γυμνάσιο και τα παιδιά είναι κάπως πιο μαζεμένα, παρόλα αυτά εξακολουθούν να έχουν την ίδια ανάγκη με τα πιτσιρίκια: κάποιον να τα ακούσει (από προβλήματα οικογενειακά μέχρι τα ερωτικά τους). Και είναι βασικό να είσαι εκεί (βασικότερο από το να διδάξεις την δοτική) και να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό τους, γιατί τουλάχιστον εσένα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σε ακούσουν. Ζηλεύω επίσης την ελευθερία που έχουν οι δάσκαλοι για δραστηριότητες και βιωματική μάθηση. Θα ήθελα να κάνουμε διάφορα πιο συχνά, αλλά σε εμάς τα πράγματα είναι πιο σφιχτά (αν και μου ακούγεται τέλειο να διδάσκεις την προστακτική με τρούφες). Είναι αλήθεια πάντως ότι όσο ξεφεύγουμε από παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας, τόσο περισσότερα μένουν στα παιδιά. Όσα έμαθαν σε μια ώρα βλέποντας ντοκυμαντέρ, δεν τους έμειναν σε ένα μήνα μαθημάτων.

    Εν πάση περιπτώσει, νομίζω νομιμοποιούμαι αρκετά να πω την άποψή μου, ζώντας εκ των έσω το σχολείο: προτιμώ σε μια τάξη που διδάσκω Κείμενα τα παιδιά να προβληματιστούν και να μάθουν πράγματα ίσως και εκτός της ύλης (όπως φέτος που ασχολήθηκαν με τη συγκέντρωση πληροφοριών για τη Χιροσίμα με αφορμή ένα κείμενο και τους έκανε φοβερή, 2 μήνες μετά ακόμη το συζητούσαμε), παρά να βρίσκουν την παρομοίωση. Το πρώτο δημιουργεί ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες, ενώ το δεύτερο παπαγάλους με ανύπαρκτη κριτική σκέψη. Η έκθεση της μικρής ήταν θαυμάσια. Αυτό ακριβώς που θα ήθελα να διαβάσω κι εγώ από μαθητές: είχε φαντασία, αυθορμητισμό και διάθεση να γράψει, όχι σαν αγγαρεία, αλλά για να μοιραστεί ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. παντως, προσωπικα, απο τις απαντησεις της ευδοκιας εχω αρχισει να πιστευω οτι τα λεει και λιγο επιτηδες....δε χωραει το μυαλο μου οτι μπορει φιλολογος,"δασκαλα" των παιδων μας να σκεφτεται ετσι.τα παιδια στο σχολειο δε θα μαθουν μονο απο το αναλυτικο προγραμμα του υπουργειου, θα παρουν γενικες γνωσεις και εμπειριες οι οποιες θα τα ακολουθουν στη ζωη τους ολη. μια επαναληψη παραπανω δε θα τα βοηθησει σε τπτ! το θεμα ειναι να γινουν ανθρωποι που να μπορουν να σταθουν στα ποδια τους και στην κοινωνια. να αναπτυξουν αυτοεκτιμηση....που δε θα την αποκτησουν αν ξερουν να κλεινουν το λυω σε ολους τους χρονους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εν τω μεταξύ, η πλάκα η μεγάλη είναι ότι και τα περίφημα τρουφάκια, και το "αλβανικό" "σκάψιμο", δεν είναι και τόσο μακριά από τη σχολική ύλη όσο ίσως ακούγεται. Και εξηγούμαι:

    Στο γυμνάσιο, που είναι όντως και πιο σφιχτά τα πράγματα, δεν υπάρχει μάθημα οικιακής οικονομίας; Λοιπόν, αυτό το μάθημα όσο το θυμάμαι (καλά βέβαια πρακτικά ήταν μια ώρα χαμένη γιατί δεν κάναμε τίποτα απολύτως, αλλά λέμε τώρα ιδεατά πώς ήταν) είχε μέσα συνταγές μαγειρικής, διατροφικές συμβουλές, μέχρι τεχνικές ραψίματος. Υπάρχει αυτό το μάθημα, καλώς ή κακώς, στο σχολικό πρόγραμμα γυμνασίου, μια ώρα την εβδομάδα. Αν είναι "αρκετά καλό" για το γυμνάσιο, γιατί είναι τόσο περίεργο να γίνονται δραστηριότητες παρόμοιας θεματολογίας πού και πού και στο δημοτικό;

    Επίσης, ειλικρινά, υπάρχει κανείς (τουλάχιστον στη γενιά 25-35, για πιο κάτω δεν ξέρω) που να μη θυμάται τα περίφημα γιαουρτοκεσεδογλαστράκια με τις φακές και τα λοιπά όσπρια, κλασσική εργασία για το "εμείς και ο κόσμος"; Ε λοιπόν, το να φυτέψεις λουλούδια στον κήπο του σχολείου, τα οποία στο κάτω κάτω θα μείνουν στον κήπο και δε θα πεταχτούν λίγο καιρό μετά, σε επίπεδο θεματολογίας δεν είναι παρά η εξέλιξη αυτού του κλασσικού πειράματος. (Και ως δραστηριότητα, σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή παρατήρηση του πώς φυτρώνει ένας σπόρος - την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης ας πούμε, την ενθάρρυνση ομαδικού πνεύματος...Πράγματα σαφώς χρησιμότερα σε έναν άνθρωπο από τα φωνηεντόληκτα εις -μι, ας πούμε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ευδοκία γιατί δεν απαντάς και περι διαθεματικού προγράμματος σπουδών και παιδαγωγικής;
    Άσε τα "διαπροσωπικά" κι απάντησέ μας περι του θέματος να δούμε επιχειρηματα. Καυγάδες τύπου "κουτσομπολιό στη γειτονιά" βρίσκουμε κι αλλού, για επαγγελματικά μιλάμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πραγματικά, έχω τρελά νεύρα με αυτά που διάβασα από την κυρία η οποία θέλει κάποια στιγμή να λέγεται και "παιδαγωγός".

    Τέτοιοι άνθρωποι να μη διοριστούν ποτέ! Και εύχομαι να μην τύχει ποτέ το παιδί μου σε τέτοια δασκάλα!

    Εσύ κοπέλα μου ΔΕΝ αγαπάς τα παιδιά! Είναι ολοφάνερο!! Μόνο και μόνο που τόλμησες να ξεστομίσεις ότι θα σιχαινόσουνα να φας τα γλυκά που έφτιαξαν τα παιδάκια, αυτό φτάνει!

    Εκπαιδευτικός αγαπητή μου δεν είναι αυτός που παίρνει την ύλη του Υπουργείου και τη διδάσκει. Αυτό το κάνω και εγώ που διαβάζω τα αδέλφια μου και μια χαρά τα μαθαίνουν. Εκπαιδευτικός είναι αυτός που θα μπορέσει να κάνει τα παιδιά να ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ αυτό που μαθαίνουν. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να προσφέρει παιδεία στα παιδιά και όχι στείρα γνώση. Να τη χέσω εγώ την επανάληψη, την παπαγαλία και όλα αυτά που πρεσβεύεις, αν τα παιδιά μου δεν έχουν και άλλα ερεθίσματα και δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους από το να πολλαπλασιάζουν και να κλίνουν ρήματα!

    Ο εύκολος δρόμος είναι αυτός που θέλεις να ακολουθήσεις εσύ! Ύλη και απλή διδασκαλία. Ο δύσκολος είναι αυτός που ακολουθεί η Άννα. Ύλη και δημιουργική διδασκαλία!

    Για το καλό το δικό σου, των παιδιών που θα πέσουν στα χέρια σου και όλων των γονιών, άνοιξε και κανένα βιβλίο πλην αυτών που άνοιξες στο πανεπιστήμιο και διάβασε για τα παιδαγωγικά! Δε θα σου κάνει κακό!

    Άννα, μακάρι τα παιδιά μου να τύχουν σε δασκάλες σαν εσένα! Keep up the good work και εμείς μαζί σου κοριτσάρα μου. Και σε παρακαλώ μην πτοείσαι από καμία απόφοιτη της Φιλοσοφικής που ξαφνικά, χωρίς να έχει διοριστεί, το παίζει γκουρού της εκπαίδευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παιδιά δεν μιλάμε καν για το "αν αγαπάει τα παιδιά". Δυστυχώς αυτό δεν μπορουν να το ελεγξουν οποιοιδήποτε υπέυθυνοι. (εγώ το θεωρώ βασικό, αλλά επισημως κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει.)

    Το θέμα είναι ότι αγνοεί τη βασική γραμμή της εκπαίδευσης σήμερα. Κι αυτό εχει να κάνει όχι μόνο με ψυχικό κόσμο ή φυσικό ταλέντο, αλλά με έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης της σύγχρονης παιδαγωγικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγώ θα πω απλώς ευτυχώς που δεν έχει διοριστεί η Ευδοκία, και ελπίζω ποτέ να μην το καταφέρει. Ευδοκία άσε χώρο σε ανθρώπους που "το έχουν" σαν την Λίνα και την Άννα. Πρώτη φορά μπήκα σε αυτό το ιστολόγιο αν και διαβάζω συχνά της Λίνας και πραγματικά μου αρέσει πολύ και χαίρομαι γιατί υπάρχουν ωραία μυαλά σαν τα δικά σας στα σχολεία. όταν πήγαινα και εγώ σχολείο είχα μία δασκάλα σαν την Ευδοκία την οποία μισούσα και ακόμα αντιπαθώ. Αντίθετα, ένα δάσκαλο σαν την Λίνα, 2 χρόνια αργότερα, τον αγάπησα και πραγματικά έμαθα από αυτόν όσα δεν κατάφερε να με μάθει η άλλη. Πράγματα τα οποία ακόμα θυμάμαι. Τον θυμάμαι με αγάπη και τώρα αντιλαμβάνομαι ότι ήμουν πραγματικά πολύ τυχερή που τον συνάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παιδιά μην κατηγορείτε την Ευδοκία, αν και προφανώς δε συμγωνώ με αυτά που λέει ούτε εδώ ούτε στην ανάρτηση της Κίρκης...Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ:
    Η Ευδοκία είναι προφανώς ένα από τα πολλά θύματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο έχει 2 εξαιρετικές ικανότητες:
    1. κάνει τα παιδιά να σιχαίνονται το σχολείο
    2. σπρώχνει τους μαθητές σε σπουδές που δε θέλουν, σε σχολές που δεν τους αρέσουν και σε τελικά σε δουλειές που δεν τους ταιριάζουν
    Επίσης είναι θύμα της ελληνικής νοοτροπίας ότι μια θέση στο δημόσιο είναι ο υπέρτατος στόχος και ότι όλοι οι άνθρωποι όταν είναι καλοί μαζί σου, το κάνουν είτε γιατί δε μπορούν να είναι κακοί είτε γιατί θέλουν κάτι να κερδίσουν...
    Επειδή το θεωρώ αδιανόητο ότι αυτή η κοπέλα θέλει να διοριστεί και να μπει σε τάξη να κάνει μάθημα (μάθημα ή καταναγκαστικά έργα...όπως το πάρει κανείς) ας ευχηθώ για το καλό το δικό της και των μελλοντικών μαθητών της αυτό να μη συμβεί ποτέ!
    Ευδοκία, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε υποχρεωτικά δουλειά αυτό που σπουδάσαμε...
    Άννα keep walking!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλά εγω οτι και να λεω εσεις λογικα να πειτε τα "δικα" σας..
    Καλο καλοκαιρι σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλό καλοκαίρι και σε εσένα!

    Και πρόσεξε! Μακρυά από παιδιά! Μη σου χαλάσουν και τις διακοπές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. εμ βεβαια Ευδοκία... τι να πεις;

    Να πεις για διαθεματικό πρόγραμμα; (σιχάινεσαι να τα πιάνεις, σιχαίνεσαι να τρως απο τα χέρια τους)
    να πεις για πρότζεκτς; (βαριέσαι να περνάς χρονο μαζί τους)
    Να πεις για τη διόρθωση εκθέσεων που βασιζεται στην αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας; (αφού εσυ κοιτάς ορθογραφικά λάθη)
    Να πεις για βιωματική μάθηση; (τι να βιώσουν κι αυτά τα "βλαμμένα";)

    καλό καλοκαίρι και καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σου Άννα!
    Μπαίνω συχνά στο blog σου και απολαμβάνω τις διασκεδαστικές και πολλές φορές συγκινητικές στιγμές που μας μεταφέρεις. Τόσο που ήθελα να αφήσω και εγώ το σχόλιό μου. Αρχικά, το θεωρώ άδικο να κατακρίνουμε ένα παιδί για την τόσο αθώα αποτύπωση των σκέψεών του. Επίσης, νομίζω ότι είναι φασιστικό το να βάζουμε τα παιδιά να ξαναγράψουν μια έκθεση από την αρχή, μόνο επειδή δεν μας αρέσουν αυτά που γράφουν. Τα σχολεία θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να βγάζουν πρώτα ευτυχισμένους ανθρώπους και όχι άτομα που να σκέφτονται μόνο την κατάκτηση της κορυφής, του 20, χωρίς ουσιαστικά να μαθαίνουν κάτι. Οι δάσκαλοι πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά, όχι μόνο μαθηματικά και ανάγνωση, αλλά και πως θα είναι κοινωνικά, πως να χαίρονται και να αγαπούν. Πρέπει να είναι κοντά τους και όχι να τα σιχαίνεται. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μας σιχαίνονταν και θεωρούσαν τους αλλοδαπούς μας συμμαθητές κατώτερους, είναι αυτοί που μας έχουν γεμίσει συναισθήματα μίσους και καχυποψίας για τους συνανθρώπους μας. Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε τέτοιους ανθρώπους στα σχολεία μας, που δεν δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να τους πλησιάσουν και να τους αγαπήσουν. Και αυτά περί συμμαχίας στο blog είναι η απλή απογοήτευση της αγαπητής συναδέλφου σου, αφού δεν αναρτήθηκε ούτε ένα σχόλιο που να συμφωνεί με την άποψή της.
    Φιλικοί χαιρετισμοί και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.Συγγνωμη που δεν εχω απαντησει ακομα αλλα ειμαστε στο τελος της σχολικης χρονιας και επικρατει ενας πανικος σε σπιτι και γραφειο..Θα απαντησω σε ολους σας συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τι κακός χαμός ήταν αυτός?

    Ομολογώ ότι όταν διάβασα τα ρατσιστικά σχόλια (δεν είναι μόνο τα περί Αλβανών) της Ευδοκίας πάγωσα. Αυτή η κοπέλα έχει κάποια προβλήματα και δεν θα έπρεπε να διδάσκει, τουλάχιστον όχι όσο έχει αυτά τα προβλήματα.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι πρώτα είναι παιδαγωγός και μετά δασκάλα. Πρώτα πρέπει να φροντίσει για την αγωγή των παιδιών και μετά για τις γνώσεις τους.

    Από κει και πέρα, δεν έχει άδικο ότι η γνώση είναι σημαντική. Η ορθογραφία είναι καλό να διορθώνεται. Μερικές γνώσεις είναι σημαντικές και πρέπει οι βάσεις τους να μπαίνουν από νωρίς.

    Τέλος πάντων, από τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι καταλαβαίνω ότι είσαι καλή δασκάλα και αγαπάς τα παιδιά, οπότε, φαντάζομαι, ότι κάνεις αυτό που κρίνεις ως καλύτερο για τους μαθητές σου και το μέλλον τους.

    Θα τα ξαναπούμε.

    ΥΓ. Διέκρινα σε κάποια σχόλια σου έναν εκνευρισμό. Καταλαβαίνω ότι για μια δασκάλα, να κατακρίνεται η αγάπη της για τους μαθητές της, πρέπει να είναι ότι χειρότερο. Αλλά αν μπορώ να διαβάσω τον εκνευρισμό σου στον γραπτό λόγο, τότε μιλάμε για έκρηξη. Καλό, για σένα, θα ήταν να μην επηρεάζεσαι τόσο πολύ από τέτοιες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. s pablo καταρχην καλως ηρθες!!!

    Τα παιδακια ναι οντως τα αγαπαω πολυ!!!Και δεν μπορει κανεις οπως ειπες να κατακρινει την αγαπη!Ουτε μπορει να με πεισει πως τα παιδια τα κανουν ολα αυτα για να με καλοπιασουν.Τα παιδια ανταποδιδουν αυτο που τους δινει και μαλιστα σε μεγαλυτερο βαθμο!

    Οσο για την ορθογραφια ναι οντως τα λαθη πρεπει να διορθωνονται.Το κανω αυτο καθε μερα σε ορθογραφια , σε ασκησεις, σε βιβλια.
    Στην Εκθεση-Γραπτο Λογο ομως εχει. Μια απλη υπογραμμιση με μολυβακι κανω. Δε θελω ενα παιδι να δει ενα κειμενο του μεσα στα κοκκινα σημαδακια.Ουτε να διακοπτει τη σκεψη του για να ρωταει συνεχως καποιες λεξεις..Φαντασου ειναι 25 παιδια, δεν θα υπαρξει ουτε λεπτο ησυχιας
    Σε ευχαριστω για σχολιο σου και εχεις δικιο...Δεν πρεπει να δινω σημασια.Απο τη στιγμη που ξερω τι κανω και γιατι κοιμαμαι ησυχη τα βραδια. Εχω πολλα να μαθω ακομα.Αλλα εχω τη θεληση και ελπιζω να τα καταφερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. provatomekaskoi καλως ηρθες.Αργησα να απαντησω γιατι το τελος καθε σχολικης χρονιας ειναι παντα πολυ γεματο.
    Στο σχολιο σου δεν εχω να προσθεσω κατι, τα ειπες ολα και συμφωνω μαζι σου. Σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λινα ουτε εγω πηρα τις απαντησεις που ηθελα...Τι να πεις...
    Εμεις παντως ελπιζω καποια στιγμη να συνεργαστουμε...Χαιρομαι πολυ που σε εχω γνωρισει ( Ευδοκια αυτο δεν ειναι γλειψιμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλο καλοκαιρι Ευδοκια.
    Σημερα τα παιδακια δεν ξεκολουσαν πανω απο δασκαλους τους.Ηθελαν συνεχεια αγκαλιες. Ενα μαλιστα δικο μου εκλαιγε. Εσυ θα πεις πως ισως ηθελε να με γλειψει. Εγω θα σου πω πως με αγαπαει πολυ πολυ και αλλο τοσο το αγαπαω εγω.Οχι δεν ειμαι ψωναρα...Απλα στο γραφω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μαριλία μου εμεις τα ειπαμε και στι μσν. Δεν ασχολουμαι πλεον.Πολυ σημασια εδωσα!!!
    Σματς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θαλασσενια δεν συμφωνησε κανεις...φανταζομαι οχι γιατι μπαινετε εδω για να γλειψετε οπως θεωρει η συναδελφος...
    Φιλακια αλμυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αιθεροβαμων ετσι ακριβως ηταν η διαδικασια και μαλιστα ακομα και απο αυτο μαθαμε πραγματα. Σε οσα γραφεις με βρισκεις συμφωνη.Τα παιδια δε θα ξεχασουν ποτε αυτες τις μικρες στιγμες...Πραγματα που εμαθαν μεσα απο παιχνιδι, δραστηριοτητες. Τα παιδια πρεπει να περναμε ομορφα σε σχολειο. Και τα δικα μου περνανε...και γενικα τα παιδακια γενικα σε σχολειο μου γιατι ολοι μα ολοι οι συνεδελφοι μου λειτουργουν οπως και εγω.
    Καλως ηρθες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΜΑριλια και εμεις το καναμε το παιχνιδακι και ηθελα να βαλω τα κλαματα.Εσενα πως πηγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επιστρεφω συντομα για τα υπολοιπα...Συγγνωμη αλλα εε τελευτα μερα σχολειου σημερα, ενας χαμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρίσκο το... "παιχνιδάκι", αλλά μόνο θετικά μαζέψαμε. ;) "Δεν είναι τίποτα που δεν θέλω να θυμάμαι..." δήλωσαν τα περισσότερα. Κυρίως τους έμειναν οι ζωγραφιές και τα τραγούδια μας.

    Τώρα... καλό καλοκαίρι! Ραντεβού το Σεπτέμβρη με νέες φοβερές ιστορίες!

    Υ.Γ. Και κάνε άλλο ποστ, μη συγχύζομαι μπαίνοντας. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα, βρέθηκα τελείως τυχαία στο χώρο σας, δεν είμαι φιλόλογος, είμαι μητέρα 30 ετών και διαβάζοντας την ανάρτηση της Ευδοκίας ταράχτηκα. Ταράχτηκα στη σκέψη πως μια εκπαιδευτικός θεωρεί αυτονόητο πως στο δημοτικό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το συντακτικό απο τις ανησυχίες των παιδιών. Πως δεν πρέπει οι δάσκαλοι να δίνουν πολλά δικαιώματα, πως αξιωματικά τα παιδιά όταν φέρονται με αγάπη είναι γιατί θέλουν να κερδίσουν κάτι , πως οι ανησυχίες και οι φόβοι του δικού μου παιδιού μπορεί να βρεθούν κομματάκια απο χαρτί στα σκουπίδια πριν φτάσουν στα μάτια μου και τότε θα κοιμάμαι ήσυχη πως το καμάρι μου παίρνει άριστα στην έκθεση!
    Ίσως να κάνω λάθος, όμως αυτό που θα ήθελα απο τον δάσκαλο του μικρού μου είναι να στέκεται δίπλα του με αγάπη, να του δίνει το θάρρος να εμπιστεύεται σε εκείνον τις ανησυχίες που δεν κατάφερα να αντιληφθώ εγώ ή ο πατέρας του και να του μάθει να τις διαχειρίζεται με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Κάτι μου λέει πως ένας τέτοιος δάσκαλος έχει τον τρόπο να του μάθει σωστά και την προπαίδεια και την ορθογραφία και αν η Ευδοκία συνάντα συχνά μαθητές που δεν ξέρουν να γράφουν “σωστά” είναι γιατι οι δάσκαλοι στους οποίους αναφέρομαι είναι σίγουρα μειοψηφία. Γαμώ τα υπουργεία μου, κανένα μάθημα ψυχολογίας ή δημιουργικής διδασκαλίας δεν θα έπρεπε να σας κάνουν;
    Είμαι πολιτικός μηχανικός, είχα την τύχη να έχω μια υπέροχη δασκάλα που συμπτωματικά την έλεγαν Άννα και τα θεμέλιά μου είναι ροζ.
    Ευχαριστώ για το βήμα, σας χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Mairy G καλως ηρθες...
    Οσα γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνη και δεν εχω να πω τιποτα αλλο...
    Αυτα τα ροζ θεμελια πολυ μου αρεσαν.
    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μαριλια και εμεις μια απο τα ιδια εδω.Θα κανω και σχετικη αναρτηση.
    Σαλατουλα θες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. fusalida και εγω ειλικρινα την ιδια σκεψη με σενα εκανα...Θεωρω πως δε τα πιστευει...Μακαρι!!!
    Σε ευχαριστω για σχολιο σου και συγγνωμη που αργησα να σου απαντησω...Οσα λες και εσυ με βρισκουν συμφωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Nordlys καλως ηρθες...Πειραζει που καναμε την ιδια ευχή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αχ πως τα καταφερα ετσι και ακομα να απαντησω σε ολους;;;
    Ειμαι αδικαιολογητη!!!Αλλα εεε δειξτε κατανοηση.Κοτζαμ σαλατα 13 τονους και βαλε φτιαξαμε σημερα σε πολη μου!!!
    Θα επανελθωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Mamouli τα ειπες ολα και εσυ...Με θυμωσε πολυ ολη αυτη η συζητηση. Με θυμωσε οχι γιατι θεωρω πως εγω ειμαι η τελεια δασκάλα, αλλά γιατι δεν ανεχομαι κανεις να αμφισβητει την αγαπη που δινω και παιρνω απο τα παιδακια...
    Δεν ανεχομαι κανεις να μιλαει για τα παιδακια που ειναι απο αλλες χωρες υποτιμιτικά.
    Δεν ανέχομαι κάποιος που δουλεύει με παιδια να τα σιχαινετε...

    Ευχομαι παντα να συναντω γονεις σαν και εσας γιατι οταν συνεργαζεται οικογενεια και σχολειο γινονται θαυματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Συναδελφε φιλολογε καλημερα.
    Καταρχην σε ευχαριστω για το σχολιο σου και συγγνώμη που δεν απαντησα πιο νωρις.Στην ουσία βεβαια οι απαντησεις μου ειναι πανω κατω ιδιες σε ολους σας γιατι απλα πιστευουμε τα ιδια πραγματα.Στον απολογισμο της φετινης χρονιας στα παιδια εμειναν κυριως οι στιγμες που η Ευδοκια θεωρει χαμενες...Εχω εδω διπλα μου τα 22 χαρτάκια ,γραμμενα απο τα παιδια, χωρις πιεση και χωρις υποδειξεις...Απο ολα οσα μου γραφουν εκεινες οι ωρες ειναι σιγουρα αυτες που δεν ηταν χαμενες
    Καλο καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τρελοτουριστα καλως ηρθες...
    Και εγω στο ιδιο εκπαιδευτικο συστημα με την Ευδοκια ημουν...Και ολα οσα δε μου αρεσαν τοτε προσπαθω να μη τα κανω τωρα.
    Εχεις δικιο βεβαια...Παει το παιδι σχολειο και ο στοχος απο το νηπιο ειναι το πανεπιστημιο. Ομως αυτο που με νοιαζει εμενα ειναι το παιδι περα απο τις γνωσεις που θα παρει, να παρει και αλλα πολλα που θα τα θυματε σε ολη του τη ζωη. Ακομα θυμαμαι που στην Στ ταξη φυτεψαμε λουλουδακια...
    Πλεον πολλοι επιλεγουν το επαγγελμα του δασκαλου επειδη εχει μηδενικη ανεργια. Ομως βλεπω συναδελφους που στα 23 τους κανουν κατι που δε τους αρεσει. Αν δεν αγαπας τα παιδια θεωρω πως σε αυτη τη δουλεια δεν θα εισαι ποτε ευτυχισμενος.Αντιθετα αν το αγαπας παιρνεις τοσα πολλα που η Ευδοκια και η καθε Ευδοκια δυστηχως δεν μπορει να νιωσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα σε όλες. Είμαι η Μαριά, 36 χρονών, μαμά του Βαγγέλη 6,5 χρονών και της Αθηνάς 3,5 χρονών. Το αγοράκι μου μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο και τον Σεπτέμβρη με το καλό θα πάει 1η Δημοτικού. Το άγχος μου είναι να έχει μια δασκάλα που εκτός από την αλφάβητο θα του μάθει να ονειρεύεται, να πιστεύει στον εαυτό του, να εκφράζεται. Δεν είναι δυνατό να πεις σε ένα παιδί πως γράφει "βλακείες". Στο κάτω κάτω δεν του ζητήθηκε να γράψει για το χάσμα των γενεών (αυτό το θέμα έπεσε όταν έγραφα εγώ Πανελλήνιες). Φυσικά και θα μου άρεσε να "σκαρώνανε" πάρτυ για την δασκάλα τους. Θα βοηθούσα κι εγώ. Θα μου άρεσε να διαβάζουν και κανένα παραμύθι μέσα στην τάξη εκτός από τα βιβλία του ΟΕΔΒ. Τι νομίζετε πως είναι τα παιδιά, ρομποτάκια;;;; Πατάμε το κουμπί και αποστηθίζουν προπαίδια, πρωτεύουσες και χρονολογίες;;;; Αυτοί οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα παιδιά να μην αγαπούν το σχολείο. Θέλουν παπαγαλάκια και όχι μαθητές που διψούν ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ. Και στο κάτω - κάτω δεν γίνονται όλοι πανεπιστημιακοί, δεν σπουδάζουν όλοι. Το θέμα είναι να γίνουν άνθρωποι σκεπτόμενοι, που δεν θα γίνονται πρόβατα σε ότι τους ορίζουν οι άλλοι, υγιείς πνευματικά και ψυχικά. Αυτό θέλω εγώ για τα παιδιά μου.

    Ευδοκία να μας πεις που διδάσκεις να ξέρουμε να μην γράψουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η κόρη μου μόλις τελείωσε την Δ΄Δημοτικού και χαίρομαι τόσο πολύ που η δασκάλα της:
    1. Εστίασε στο να είναι καλά παιδιά, να μάθουν να σέβονται εμάς, τους γύρω τους, τον κόσμο που ζουν.
    2. Που αφιέρωσε χρόνο για να μιλήσει μαζί τους προσωπικά μιας και πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν σκληρή καθημερινότητα στα σπίτια τους.
    3. Που αφού υποσχέθηκε να τους τηλεφωνήσει το απόγευμα στο σπίτι το έκανε, κι εκείνα περίμεναν με ανυπομονησία.
    4. Που παρακίνησε τον μπαμπά της να την επισκέπτεται στο σχολείο μιας και είμαστε διαζευγμένοι για να νιώθει το παιδί το ενδιαφέρον του.
    Σε γενικές γραμμές που ασχολήθηκε με την ψυχή του παιδιού μου και των άλλων και προσπάθησε να την μαλακώσει και να τα κάνει να τρέχουν στην τάξη αντί να τρέχουν προς τα πίσω....

    Αννα keep up the good work. Εμείς που μεγαλώνουμε παιδιά ξέρουμε τι είναι πιο σημαντικό γι αυτά, χωρίς να βάζουμε τις γνώσεις σε δεύτερη μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Steliani καλώς ήρθες!
    Χαιρομαι που η δασκαλα της μικρης σου ηταν τοσο κοντα της...
    Για μενα ειναι το πρωτο και βασικο που κανω με τα παιδια απο την αρχη της χρονιας.Θελω να ξερουν πως ειμαι εκει διπλα τους, πως μπορουν να με εμπιστευτουν.


    Καλο σου βραδυ και σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αγαπητη Ανωνυμη καλησπερα και καλως ηρθες...Χαιρομαι οταν ακουω τους γονεις να θελουν αλλα πραγματα απο το σχολειο περα απο τις γνωσεις...
    Οταν το σχολειο και η οικογενεια συνεργαζονται λυνονται πολλα προβληματα και τα παιδια ξεπερνανε πολλες δυσκολιες που τυχον εχουν.Οταν ο γονιος απαξιωνει το ρολο μας το χασαμε το παιχνιδακι. Την Ευδοκια μπορει να μην την ξερω, ηρθε, εγραψε και εξαφανιστηκε αλλα με στεναχωρει πολυ ο τροπος που σκεφτεται. Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αννα μου δεν είχα και πολύ χρόνο τελευταία να
    παρακολουθώ blogs αλλα είπα να περάσω να ευχηθώ
    στις δασκάλες καλο καλοκαίρι!
    Χριστέ μου ζαλίστηκα να διαβάζω!!!!
    Στην Ευδοκία τι να πω.........
    Τελικά δεν θα σχολιάσω τίποτα βαριέμαι!
    και εσύ φαντάζομαι θα κουραστικες να διαβάζεις.
    Καλο Καλοκαίρι Αννα μου καλή ξεκούραση και ανανεωμένη
    να επιστρέψεις στα παιδάκια σου+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σε ευχαριστώ Ελενα! Καλό καλοκαίρι και σε σενα...Οσο για το θεμα Ευδοκια εεε δεν εχω πια κατι αλλο να πω.Τα ειπατε ολοι εσεις. Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. "Δεν φτανει που τα εχεις στο σχολειο να τα βλεπεις και απογευμα."
    Όχι, κοπέλα μου, να μην τα βλέπεις ΚΑΙ απόγευμα. Και το σπουδαιότερο, να μη σε βλέπουν ούτε εκείνα.
    Είσαι νέα ακόμα, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, άλλαξε καριέρα γιατί πολύ θα υποφέρεις στη ζωή σου και θα κάνεις και άλλους να υποφέρουν. Που δε σου φταίνε και τίποτα. Η εκπαίδευση είναι στίβος αδυσώπητος, δεν κάνει για όλους. Άστον σε εκείνους που έχουν αντοχή, υπομονή, δημιουργικότητα, και ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. γειααα σααας! Λιγο αργα αλλα οταν τα διαβασα ολα αυτα δεν μπορουσα να μη χωθω και να σχολιασω!
    Ειχα διαβασει πριν απο καιρο το γραμμα της Μελινας και ειχα χαρει τοσο! μα τοσο! και για τον αυθορμητισμο της και για το οτι δε φοβοταν να γραψει ο,τι ηθελε και για ολα!
    Και βλεπω μετα απο μερες την αντιδραση αυτη της Ευδοκιας. Ή μήπως να λεω της κυριας Ευδοκιας, γιατι ειμαι και 15 και θα πει πως δεν εχω και τροπους?
    Ας ειναι.
    Λοιπον οταν το διαβασα με επιασε ενας πονος στο στομαχι, μαλλον απο τη δοση αρνητικης ενεργειας που εξεπεμπαν αυτα που εγραφε.
    Κατ'αρχας αυτο που γραφετε κυρια Ευδοκια, πως λεμε ο,τι πρεπει να πουμε για να ειμαστε αρεστοι, δεν ισχυει ουτε στο ελαχιστο, τουλαχιστον για μενα σιγουρα, διοτι δεν ξερω κανεναν απο αυτο το ιστολογιο και δεν εχω κανενα συμφερον με το να γινω αρεστη. Οποτε ο,τι πω το λεω επειδη το πιστευω.
    ΕΥΤΥΧΩΩΣ δεν υπαρχουν πολλοι καθηγητες στις μερες μας με αυτο τον τροπο σκεψης! ΕΥΤΥΧΩΣ! Και το λεω εγω που αγαπαω το σχολειο και τα γραμματα απο τοσο δα μικρο. Μολις εχω τελειωσει το γυμνασιο και εχω περασει απο διαφορους καθηγητες. Εχω να πω αυτο: τα παιδια θα θυμουνται και θα εκτιμουν και θα ΑΓΑΠΟΥΝ πραγματικα καθηγητες σαν την Αννα, ναι θα τους αγαπουν, οχι απο συμφερον και πονηρια, αλλα επειδη τους ακουσε, τους εδωσε την ελευθερια να γραψουν, να χρωματισουν, να παιξουν. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ! Εχω γνωρισει και ερθει αντιμετωπη με καθηγητες που πιστευω -και τα περισσοτερα παιδια της ηλικιας μου πιστευουν- πως δε θα επρεπε να ασχολουνται με την εκπαιδευση. Αν δεν αγαπας τα παιδια, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ με τα παιδια! Ετσι παει. Οταν κανεις μαθημα, απεναντι σου εχεις να κανεις με ΨΥΧΕΣ, με ανθρωπους, με ΠΑΙΔΙΑ!!!! Δεν εχεις να κανεις με εγκληματιες, ΕΛΕΟΣ! Που ειναι και πονηρα και συμφεροντολογα!
    Δεν ξερω τι να πρωτοπω για την ακριβεια... Δεν περιμενα να υπαρχουν τοσο σκαλωμενες αποψεις σημερα!
    Και ναι, τα παιδια πρεπει να ειναι φιλοι των καθηγητων, να μπαινει στην ταξη του και να λεει μια ομορφη καλημερα, να χαμογελαει, να ειναι ΚΑΛΟΣ.
    τελοσπαντων, πολλα ειπα και μου φαινεται πως θα χτυπησουν σε εναν τοιχο και θα γυρισουν παλι σε μενα.
    Απλα αυτο που θελω να κρατησετε ειναι πως δεν πρεπει να υπαρχει ενα τειχος αναμεσα στον καθηγητη και το παιδι. Πρεπει να υπαρχει επικοινωνια, απο προσωπικη εμπειρια μου σας το λεω. Γιατι αυτους τους καθηγητες θα θυμομαστε ολοι.
    Και κατι αλλο... το να ειναι κοντα στο μαθητη ο καθηγητης δε σημαινει πως του δινει δικαιωματα και δε θα τον σεβεται.
    Ο σεβασμος εμπνεεται δεν επιβαλεται.

    Γεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ελευθερο πνεύμα καλώς ηρθες...
    Αργησα να σου απαντησω αλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ...εεε;;;
    Με συγκινησε το σχολιο σου και σε ευχαριστω...Σε ευχαριστω γιατι εισαι ακομα παιδι και χαιρομαι που με καταλαβαινεις...Εισαι πολυ ωριμη για την ηλικια σου να ξερεις...Και Ευδοκια αν κατα τυχη διαβασεις το σχολιο, την κοπελα δεν την κανω μαθημα και δεν την γλειφω για να με συμπαθει...Το βασικο στη δουλεια μου ειναι αυτο ακριβως...ΑΓΑΠΗ και ολα τα αλλα ερχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανωνυμε καλως ηρθες...
    Σε ευχαριστω και σενα πολυ για το σχολιο σου.Ειδικα στην τελευταια προταση τα ειπες ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπέρα σας!!!
    Ξέρω πως το θέμα είναι πάρα πολύ παλιό αλλά διαβάζοντάς το ένιωσα μεγάλη ανάγκη να μιλήσω...
    Να πω πως δημιούργησα λογαριασμό μόνο και μόνο για να σχολιάσω!!
    Είμαι φοιτήτρια και σχεδόν έτοιμη να πάρω το πτυχίο μου στο Παιδαγωγικό της Θεσσαλονίκης..Στο συγκεκριμένο blog μπήκα εντελώς τυχαία αλλά μόλις είδα τα υπέροχα πράγματα που κάνει η Άννα με τα παιδάκια της κόλλησα και ήθελα να δω τα πάντα..Έτσι έπεσα πάνω σ' αυτό το θέμα..Δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα σχόλια διότι ξεκίνησα πρώτα διαβάζοντας την έκθεση στο ιστολόγιο της Κίρκης και τα εκεί σχόλια!Αυτό που θέλω τόσο πολύ να πω είναι πως δεν πιστεύω πως η φιλόλογος αυτή(ευδοκία) βλέπει μ αυτόν τον τρόπο και μιλάει τόσο άσχημα και αδιάφορα για τους μαθητές!
    Πως είναι δυνατόν μια τέτοια "εκπαιδευτικός" να υπάρχει δίπλα στους μαθητές;Τι έχει να τους διδάξει;Αυτά που ήδη έχουν ανακαλύψει και έχουν σκεφτεί άλλοι πριν από αυτήν;Τι θα δώσει στους μαθητές και τι θα θυμούνται οι μαθητές της μετά από χρόνια από αυτή;Απορώ πώς μπορεί και μιλάει τόσο ψυχρά..Εγώ 3 βδομάδες έκανα την πρακτική μου σε μια τάξη έκτης δημοτικού(που είναι πιο 'πονηρα' τα παιδιά)και ένιωσα τόσο όμορφα μαζί τους και συγκινήθηκα πραγματικά με τις δημιουργίες τους.Γιατί αν θέλεις να ξέρεις κ.Ευδοκία από το ίδιο το πανεπιστήμιο μαθαίνουμε πως πρέπει ως εκπαιδευτικοί να ακολουθούμε τη βιωματική μάθηση και να πλάσουμε μαζί με τα παιδάκια κουλουράκια και τρούφες και να πασαλειφτούμε με μπογιές και να γεμίσουν τα χέρια μας πλαστελίνες.Αααα και κάτι άσχετο ο Αριστοτέλης δεν ήταν που περπατούσε με τους μαθητές και μέσα από τη συζήτηση τους μάθαινε τόσο σπουδαία πράγματα;;;Δεν τους είχε απέναντι και τους έλεγε αυτό είναι το σωστό και αυτό είναι το λάθος..Αλλά αυτός έμεινε στο μυαλό των μαθητών του και στο μυαλό τόσων άλλων ανθρώπων(φαντάσου ακόμα και σε μένα) ενώ εσύ. . . . . .
    Και ΝΑΙ η δασκάλα είναι και ΜΑΜΑ γιατί καθημερινά οι γονείς τής εμπιστεύονται τα αγγελούδια τους για να τους μάθει τη ΖΩΗ και όχι μόνο ότι 2+3=5..Γιατί τότε θα ήταν βλαμμένα(συγνώμη για την έκφραση)όταν θα ήξερα ότι 2+3=5 και όχι να γράψουν τι αισθάνονται και τι φαντάζονται..Και γω κάτι τέτοιες καθηγήτριες και καθηγητές είχα γι'αυτό κατέφευγα στα λυσσάρια και στα φροντιστήρια και στο τέλος συνειδητοποίησα πως δεν είμαι ικανή να γράψω 2-3 λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου!!!!
    Και αν όντως ήταν εκπαιδευτικός αυτή η κυρία θα έπρεπε να έχει διδαχθεί την παιδαγωγική επιστήμη..Και να μη στηρίζει όλα αυτά..
    Άννα μου χίλια συγνώμη για τη λογοδιάρροιά μου στην ανάρτησή σου αλλά θα έσκαγα...Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι, να είσαι μια γλυκειά και έξυπνη μαμά-δασκάλα-φίλη για τους μαθητές σου και να σου ανταποδίδουν τεράστια αγάπη!!!
    Υ.Γ. 1)Όνειρό μου είναι να γίνω σαν και σένα και να μπορώ να βγάζω από τα παιδάκια μου όλη τη φαντασία, δημιουργικότητα,ευαισθησία που έχουν!!!!2)Θεωρώ υπέροχο που έβαλες την έκθεση της μικρής στο blog και της έδωσες τόσο μεγάλη χαρά και ώθηση να συνεχίσει να εκφράζεται..
    3) Και σε ευχαριστώ που με άφησες και μένα να εκφραστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή