23 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτη συνάντηση, πρώτη απογοήτευση!!!

Παίρνεις ένα χαρτάκι απο δασκάλα παιδιού σου την Τετάρτη που σε καλεί στο σχολείο τη Δευτέρα.

Το σημειώνει και παιδί σε τετράδιο του.

Σε ενημερώνει απο Τετάρτη η δασκάλα ώστε μέχρι Δευτέρα να έχεις κανονίσει τις δουλειές σου.

Η συνάντηση είναι απόγευμα...Ναι εκτός ωραρίου της δασκάλας που όλο κάθεται, που μόνο διακοπές έχει κτλ κτλ.

Είναι απόγευμα για να μπορείς να έρθεις πιο εύκολα.

Ειναι Δευτέρα απογευμα για να είναι τα μαγαζιά κλειστά

Είναι στις 7 ώστε να εχεις γυρισει και απο χωράφι....




Ειναι 7 και είμαι μόνη σε αίθουσα...
Είναι 7.05 και γίναμε 5...
Είναι 7.15 ξεκινάω και είμαστε 6...
Μεχρι τις 8 παρα 20 έχουν έρθει συνολο 10 γονείς...
Οι μαθητές μου είναι 25....
Ηταν η πρωτη η πιο ουσιαστική συνάντηση!


Ειναι 8 παρά 20 και λέω σε γονείς πως τέλειωσα ό,τι ήθελα να πω και μπορούν να κάνουν ερωτήσεις...

Και ακούω μια μαμά που ήρθε 8 παρά 25 "Μα εγω δεν ακουσα τι είπατε!!!"
Ε όχι δε τα είπα ξανά!!!Αν της είχε τύχει κάτι σοβαρό ας το έλεγε μετά ιδιαιτέρως...

Και οι μπαμπάδες που είναι;Φύτρωσαν τα παιδιά;;;Ενας μπαμπας ήρθε μαζί με τη γυναίκα του.


Πολύ στεναχωριέμαι....Ειλικρίνα!!!


Στεναχωρήθηκα ...Πάρα πολύ!!!Γιατί τόση αδιαφορία;Γιατί τόσο γράψιμο;Δεν ενδιαφέρονται; Δεν θέλουν κάτι να μάθουν;Με έχουν απλά γραμμένη;Γιατί; Τόσο κόπος είναι μία φορά το χρόνο να αφιερωσεις μια ώρα για δασκάλα παιδιου σου;Πως θα ξέρεις πως δουλεύουμε, τι θέλω, πως μπορείς να βοηθήσεις;Μετά εσύ θα λες "μα τι κάνει η δασκάλα;" ¨Μα γιατί δε δίνει φωτοτυπίες;;;"
Πως μπορώ μετά να έχω απαιτήσεις απο τα "παιδιά μου";

Εσάς τους 10 σας ευχαριστώ...Kαι εσας που δεν μπορούσατε αλλά είχατε κάποιο σοβαρό λόγο...Είναι λίγο άδικος ο τίτλος της ανάρτησης αλλά δεν αφορά εσάς...

37 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.ΕΠΕΙΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ μωρέ Αννούλα, υπάρχουν γονείς και γονείς!!!
    Μην απογοητεύεσαι κούκλα μου!!
    Κάνε ότι νομίζεις καλύτερο με τα παιδάκια σου και όλα θα πάνε καλά!!!
    Ξέρω απογοητεύεσαι, δίνεις όλο σου το είναι και αποτέλεσμα να αδιαφορούν για τα ίδια τους τα παιδιά!!
    Ναι μην μου πει κανείς ότι δεν είναι έτσι, γιατί αν ήταν διαφορετικά θα φρόντιζαν να ενημερώσουν τον δάσκαλο που βλέπουν ότι τους σκέφτεται, τους νοιάζεται!!!!
    Φυσικά και δεν είναι όλοι οι γονείς έτσι, όμως όταν έχεις παιδιά δεν μπορείς να είσαι έτσι!!!
    Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα Αννούλα μου!!!!
    Να είσαι δυνατή!!!!
    φιλάκια πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα, κρατιέμαι μην αφήσω τα χέρια μου ελεύθερα και γράψω ό,τι σκέφτομαι για μερικούς γονείς αυτές τις μέρες και μας κόψει ο blogger. Κάνε υπομονή και γράψε τους υπόλοιπους, γιατί αλλιώς δε γίνεται. Θα πεθάνουμε νέες και δεν το θέλουμε, ε; Ναι.

    Όπως το είπες: Παιδικός Σταθμός. Και μάλιστα στο τμήμα των βρεφών, γαμώ την καταδίκη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν άκου μικρή για να μαθαίνεις! Ο γονιός όταν ήταν παιδί είχε ένα δάσκαλο που έκανε μόνο διακοπές. Μεγαλόνωντας και κάνοντας παιδιά κατέληξε στο συμπέρασμα πως ναι μεν μπορεί να έχουν αλλάξει οι εποχές και οι δάσκαλοι να έγιναν πραγματικοί δάσκαλοι αλλά το σχολείο δεν είναι σχολείο (και θα αργήσει πολύ να γίνει κατά τη γνώμη μου). Άρα, γιατί να ασχοληθεί?
    Το πιο βασικό όμως είναι το άλλο. Τα παιδιά πάνε σε φροντηστήρια ή κάνουν ιδιαίτερα ακόμα και απο το δημοτικό. Έτσι και πει ο δάσκαλος εκεί κάτι ο γονιός στέκεται κλαρίνο. Γιατί? Γιατί βάζει την τσέπη στο χέρι και τον πληρώνει. Δε μπορεί να καταλάβει ότι και εσένα ή το χ,ψ,ζ δάσκαλο στο δημόσιο σχολείο πάλι ο ίδιος σε πληρώνει. Δε λέω ότι είναι σωστή στάση αυτή, απλά είναι η πραγματικότητα.
    Κάποτε ένας γονιός που δεν του άρεσε η φάτσα μου στο νοσοκομείο μου είπε "Θα πάω το παιδί σε γιατρό έξω". Του απάντησα "Όπως θέλεις! Έτσι κι αλλιώς στο τέλος του έτους με τη φορολογική σου θα τα δώσεις τα λεφτά για το μισθό μου".
    Δεν θα σου πω εγώ τί να κάνεις. Είμαι σίγουρη ότι αν έχουν λίγο μυαλό βλέποντας την πρόοδο των παιδιών τους θα έρθουν απο μόνοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννουλα και 1 γονιος να ερχοταν, εσυ τη δουλεια σου που την αγαπας και ξερεις να την κανεις καλα.

    Καταλαβαινω την αγανακτηση σου, αλλά μη χολοσκας με τετοια.
    Οταν δεν ενδιαφερονται οι ιδιοι οι γονεις, θα κατσεις εσυ να σκασεις;

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΚ, ας θεωρησουμε ενα ποσοστο γονιων που για Χ,Ψ λογους δεν μπορουσαν να ερθουν. Παρολαυτα, το ποσοστο που δινεις εσυ [και φυσικα η ασυνεπεια στην ωρα οσων ηρθαν!!!] ειναι τρομακτικα μικρο.

    Ενηγουεη.

    Το πραγματικο προβλημα δεν ειναι οτι δεν ηρθαν οι γονεις. Ουτε καν το οτι μπορει να σκεφτηκαν "γαμησε την μωρε την δασκαλιτσα, τι θα μας πει, σιγα τα πραγματα που διδασκει, ενα κι ενα κανουν δυο" κτλ.

    Το πραγματικο προβλημα ειναι το ενδεχομενο να εχουν περασει αυτην την νοοτροπια στα παιδια.

    Γιατι το παιδι, οταν βλεπει τους γονεις του αφενος να μην δινουν σημασια στην δασκαλα -μη ερχομενοι στην συγκεντρωση-, αφετερου -ισως- να μην θεωρουν την δουλεια της σημαντικη, ε, καποια στιγμη θα σου πεταξουν καμια ατακα της οποιας το νοημα ειναι οτι σε εχουν γραμμενη.

    Μπαι δε γουεη, στο φροντιστηριο που δουλευω, οι γονεις πολλων παιδιων που αντιμετωπιζαν δυσκολιες, εμφανιζαν καποια χαρακτηριστικα:

    1) Ατακες που μου υποδεικνυαν πως να κανω την δουλεια μου [απο...φουρναρη παρακαλω].

    2) Ατακες του στυλ "ε να, τωρα που φτασαμε τριτη λυκειου ειπαμε να δεχτουμε και εξωσχολικη βοηθεια, ισως κακως τοσα χρονια το εχουμε αφησει".

    3) Εξομολογησεις οτι ειναι η πρωτη φορα που ερχονται να μιλησουν σε διδασκοντες του παιδιου τους!!! [Ειδες τι σου κανει η τριτη λυκειου;;; Μονο που ειναι λιγο αργα λεω; Μηπως;]

    Και φυσικα το κορυφαιο, γονεις να μην ερχονται σε ενημερωσεις γονεων στο φροντιστηριο γιατι χρωστανε λεφτα και δεν θελουν να αντιμετωπισουν τον ιδιοκτητη... Στα αρχιδια τους λεμε!!!

    Ασε...δεν συνεχιζω. Θα κανω ποστ μεσα στο ποστ.

    Ευτυχως δεν ειναι ολοι ετσι. Και πως γινεται, ως δια μαγειας, τα παιδια που εχουν γονεις που ενδιαφερονται καποια στιγμη να προκοβουν;

    Τυχαιο θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φέτος ο γιος μας πήγε για πρώτη φορά προνήπιο και είναι κάτι εντελώς νέο και για εκείνον και για εμάς τους γονείς του. Κάτι σχετικό με αυτό που λες αναφορικά με τους μπαμπάδες το παρατήρησα κι εγώ τις πρώτες μέρες προσαρμογής και στον αγιασμό και το είχα προσέξει και εκτός σχολείου, πχ Κυριακές απόγευμα σε παιδικά σινεμά. Οι μαμάδες συνοδεύουν τα παιδιά, οι μπαμπάδες είναι σαφώς λιγότεροι ακόμα και όταν πρόκειται για μια ταινία.
    Σου εύχομαι καλή χρονιά, σε εσένα και τα παιδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο πιο μεγάλα είναι τα παιδιά, τόσο πιο αδιάφοροι γίνονται οι γονείς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν όλα τους είναι στο προνήπιο, κλαίνε και οδύρονται και ο γονιός όχι μόνο δεν ξεκολλάει από πάνω του αλλά μένει και στην τάξη μπας και ηρεμήσει το μικρό! Όσο βλέπουν ότι τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται και δεν έχουν προβλήματα, τότε ξεκινούν και απομακρύνονται. Να τους δω όταν κάποια στιγμή μπορεί να χτυπήσει το μονάκριβό τους ή γίνει συμβεί τσακωμός και μαλλιοτράβηγμα. Εκεί να δει για πότε θα έρθουν να μιλήσουν με τη δασκάλα... όχι για να μάθουν τι και πως και μπας και βρουν μια κοινή λυση, αλλά για να τα χωσουν στην δασκάλα. Μην συγκρίνεις τους γονείς μας, που τότε, εκείνα τα χρόνια ακόμη υπήρχε αυτή η "στενή" σχέση ή καλύτερα να το πω "στενή" επικοινωνία με τον δάσκαλο.

    Μην χολοσκάς... κάποια στιγμή θα βρεθούν να έχουν την ανάγκη σου...Αν δε τύχει, τι να πω... Εσύ κάνε την δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν Αννούλα σε σκεφτόμουν σήμερα στο σχολείο μετα από μια συζήτηση που είχα με τους συναδέλφους της πρώτης!
    Στο ένα τμήμα από τα 24 παιδάκια έχουν φέρει τετράδια τα .... 6!!!!
    και δεν μιλάμε για τα υλικά, ψαλιδάκια και κόλλες και χαζά, μιλάμε για τετράδια!!!
    Δύο βδομάδες μετά την έναρξη του σχολείου!!
    Και μην μου πείτε ότι είναι οικονομικό το πρόβλημα, γιατί αυτοί οι 6 που έφεραν είναι άτομα που πιθανόν να αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα!!! Κι όμως αυτοί ήταν συνεπείς!!
    Στο άλλο τμήμα της πρώτης άλλος ένας χαμός,εδώ και μέρες ο συνάδελφος λέει ότι σήμερα θα χρειαστεί το βιβλίο των μαθηματικών (μέχρι τώρα δεν έφερναν τα παιδιά βιβλίο για το βάρος!!), έστειλε και σημείωμα!!
    Τα μισά παιδιά δεν είχαν βιβλία, επίσης και εδώ δεν έχουν πάρει τα τετράδια τους!!!
    Εχουν κάνει και οι δυο συνάδελφοι συγκέντρωση στους γονείς, στις οποίες ήρθαν οι περισσότεροι, ευτυχώς, αλλά απο το ήρθαν μέχρι του τι κατάλαβαν και πόση διάθεση για συνεργασία υπάρχει, άστο καλύτερα!!!!
    Γι΄αυτό σου λέω μην σκάς γλυκιά μου!!!
    Έχουν πολλά ακόμη να δουν τα ματάκια σου!!!!
    Γονείς και γονείς!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχαμε κι εμείς χθες την πρώτη συνάντηση με την πραγματικά καταπληκτική δασκάλα της Εβελίνας. Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω post! Φιλιά καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kai egw daskala eimai kai ka8e xrono ta idia... Kai malista fetos doulevw se sxoleio me guftous apo thn tourkia (to sxoleio den einai xarakthrismeno ws meionotiko) kai kanoume party an er8oun oi 5 apo tpus 35... Kata ta alla omws exoun apaithseis. Ypomonh, einai kapoies apo tis duskolies ths douleias :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις πάρα πολύ δίκιο Αννα μου και καλά κάνεις και θυμώνεις με όλα αυτά! Είναι πράγματι πολύ εκνευριστικό να βλέπεις γονείς να μην ενδιαφέρονται γι'αυτά που έχει να τους πει η δασκάλα των παιδιών τους, ο άνθρωπος που περνά τόσες ώρες μαζί τους και είναι υπεύθυνος για την μόρφωσή τους! Δυστυχώς πλέον οι γονείς δεν έχουν χρόνο ούτε για τα ίδια τους τα παιδιά! Έλεος πια!!!

    Φιλιά πολλά πολλά ομορφιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμάς όμως μας κάλεσαν αύριο στις 12 το μεσημέρι!
    Τί να κάνω;
    Να μην πάω στη δουλειά δεν "παίζει" με τίποτα (ένας άνεργος στην οικογένεια είναι υπεραρκετός).
    Είπα στ'αστροπελέκια από χθες να μεταφέρουν στους δασκάλους τους πως η μαμά δουλεύει και ο μπαμπάς είναι με σπασμένο πόδι.
    Κι αναρωτιέμαι τό'χουν τόσο απλό να παίρνει ο καθένας άδεια απ'τη δουλειά του και να λείψει;
    Χάθηκαν τα απογεύματα;...
    Δεν μ'αρέσει καθόλου να λείπω από τέτοιες συγκεντρώσεις που τις θεωρώ πολύ σημαντικές, όμως δεν γίνεται αλλιώς.
    Τα ίδια και πέρυσι κι όταν πήγα πρωι πριν το μάθημα να βρω τη δασκάλα του μεγάλου μου είπε πως έχει ορίσει κάθε Πέμπτη στις 12 σαν ώρα συνάντησης.
    Οπότε κατά τη γνώμη της έπρεπε να κόψουμε το λαιμό μας να λείψουμε απ'τη δουλειά γιατί εκείνη φτάνει πάντα μετά το χτύπημα του κουδουνιού και δεν έχει χρόνο να πει δυο κουβέντες σε μια μητέρα που είναι εργαζόμενη...
    (αυτή είναι η άλλη πλευρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζίνα,

    κατανοώ απόλυτα όσα γράφεις. Τα σκεφτόμαστε όλα, μην αγανακτείς. Αλλά γιατί θα 'πρεπε να δουλέψω εγώ (μιλώ σε πρώτο ενικό συνειδητά, μη θίξω κάναν άλλο) το απόγευμα, εκτός ωραρίου μου; Γιατί να μην πάρει ο γονιός μια ώρα άδεια -δικαιούνται όλοι για τέτοιες δουλειές, βάσει νόμου- και να δουλέψω υπερωρία απλήρωτη; Απόγευμα σχολείο (θα το κάνω την επόμενη βδομάδα) σημαίνει ότι ακυρώνω δουλειές μου, παιδιά μου, υποχρεώσεις μου, διάβασμά μου-προετοιμασία για τα παιδιά σου, ξεκούρασή μου για να 'ρθω εγώ και να αντιμετωπίσω αυτό που λέει η Άννα: ελάχιστους γονείς που θα 'ρθουν ό,τι ώρα βολευτούν.
    Ειλικρινά, γράφω ό,τι γράφω με πολύ καλή διάθεση και κατανόηση. Αλλά, επίσης ειλικρινά, ΣΚΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη δουλειά μας γιατί τη διαλέξαμε και την αγαπούμε. Απλά, βοηθήστε μας να την κάνουμε καλύτερα, όχι γιατί θα πληρωθούμε περισσότερο ή θα μας ποούνε "μπράβο", αλλά για τις φατσούλες που 'χουμε απέναντί μας, τα παιδιά σας!

    Φιλικά,
    Μαριλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αννούλα , μην στεναχωριέσαι, εσύ κάνεις ότι μπορείς, έβαλες τη συνάντηση και ώρα της δικής σου ξεκούρασης και είδες τι έγινε. Θυμάμαι ότι όταν η ΦΛΕΡΗ μου πήγαινε δημοτικό δεν κατάφερνα να πηγαίνω πάντα στις συγκεντρώσεις που ήταν μεσημέρι πάντα γύρω στις 1.30, έπρεπε δηλαδή, να πάρω άδεια όλη τη μέρα και έτσι έστελνα τη μαμά μου, τουλάχιστον για να μην νομίσει η δασκάλα ότι δεν ενδιαφερόμαστε.
    Μόνο όταν την άλλαξα σχολείο στη
    6η Δημοτικού και πήγε σε ιδιωτικό, μπόρεσα και γω να πάω με ησυχία στις συγκεντρώσεις αυτές.
    Εσύ είσαι ΟΚ και με το παραπάνω.
    (1,5 ώρα την εβδομάδα για 80 € το μήνα, καλά το διάβασες)!!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχεις δίκιο...
    Σ΄ αυτή τη χώρα ξέρουμε μόνο να γκρινιάζουμε.
    Έχουμε το καρπούζι αλλά αν πάρουμε και το μαχαίρι δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε!
    Καλή χρονιά και καλή δύναμη πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έκανες ένα μεγάλο λάθος! Έπρεπε να σημειώσεις στο χαρτί ότι θα προσφέρεις και από εκατό ευρώ στον καθένα, θα τους περιμένει η σειρά sex and the city σε τηλεόραση πλάσμα 50, 100 ή δεν ξέρω έγώ σε πόσες ίντζες. Παντού τα πάντα, Αννούλα μου. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκουρτζακο ειναι θλιβερο ναι...Και φαντασου τωρα που αρχισαν τα παρατραγουδα γιατι δε ξερουν τι ζηταω σε καθε μαθημα αφου δεν ηταν εκει να ακουσουν..Και κανουν στα παιδια μερικοι αλλα ντ αλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαριάν εσυ με καταλαβαινεις απολυτα γιατι σιγουρα το εχεις ζησει το εργακι!!!Ευτυχως ναι δεν ειναι ετσι ολοι!!!Αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λες Ελ να τους το πω αυτό;;;Πως ε ψιτ εσεις με πληρωνετε;;;;
    Αχ αχ και αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ βρε Μαριλια φανταζομαι ποσο πιο δυσκολο ειναι για σενα που εχεις πρωτη ταξη!!!
    Υπομονη τι αλλο να κανουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντωνη σε αυτο που λες εχεις δικιο!!!Αλλα με πιανει παραπονο..Οχι μονο για μενα...Αλλα και τα παιδια δε βιωνουν αυτην την αδιαφορια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σουρωτηρι εννοειται πως αυτο παιρναει και στα παιδια..Πως θα σεβαστει το σχολειο, θα ενδιαφερθει, θα ειναι υπευθυνο αν υπαρχει τετοια απαξιωση απο το σπιτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Διονα σε ευχαριστω...Καλη χρονια και σε εσας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασπα χαιρομαι που πηγες σε συναντηση και η δασκαλα σας ειναι καταπληκτικη!!!Ο,τι πρεπει για πρωτακι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σε όλες τις δουλειές, πόσω μάλλον στις άκρως ανθρώπινες σαν και τη δική μας, χρειάζεται και λίγη ψυχοθεραπεία, ώστε να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα...
    ναι, πρώτη συνάντηση, τόσο καίρια...
    το χειρότερο είναι κι αυτοί που έρχοναι, με τι προκατάληψη έρχονται...
    ΟΜΩΣ, αν τονιστεί και σ' αυτούς τι σπουδαίο ρόλο έχουν, κάπου αρχίζει η συνειδητοποίηση, αργά, αλλά σταθερά...
    μην το βάζεις κάτω
    βάστα από τον καθένα μόνο το θετικό του,
    κι αν δεν έχει
    φύσα λίγο τη σκόνη που αφήνει,
    και προσπέρασέ τον...
    καλή δύναμη, καλή χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητη ανωνυμη συναδελφισαα αν εγω δυσκολευομαι μια φορα φανταζομαι εσυ ποσο θα δυσκολευεσαι...
    Τι να κανουμε;;;Ας προσπαθουμε οπως και οσο μπορουμε για το καλυτερο των παιδιων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημερα Ειρηνη!!!
    Χαιρομαι που με καταλαβαινεις και εσυ....Και ξερω πως εσυ οταν θα γινεις μαμα θα εισαι απο την αλλη πλευρα..Απο τους 10...
    Φιλακια σε Πανο και σε γονεις σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζίνα και απο δικη σου πλευρα εχεις δικιο σε καποια πραγματα..Δυστηχως και στις 2 πλευρες υπαρχουν οι καλοι και οι αδιαφοροι....Οσο για την απογευματινη συναντηση ασχετα αν την κανω και εγω απογευμα ξερω πως για καποιους συνεδελφους ειναι τρομερα δυσκολο...Παραδειγμα εχω συνεδελφο που μενει 40 χιλιομετρα απο σχολειο και εχει και 2 μωρα (ο συζυγος καθηγητης σε αλλη πολη)
    Ε ξερεις ποσο δυσκολο ειναι γι αυτη να ξαναρθει το απογευμα;;;
    Θα μου πεις τωρα σπανια περιπτωση...
    Αλλα οπως και να εχει θα επρεπε οι γονεις να διεκδικουν το δικαιωμα της γονικης αδειας απο τον εργοδοτη τους...
    Δεν εχω δουλεψει σε ιδιωτικο τομεα και δε ξερω παντως σε μενα πολλοι γονεις την χρησιμοιποιουν 3 φορες το χρονο και καμια εξτρα για καποια γιορτη..Ποτε κανεις δεν μου ειπε πως δεν τον αφησαν απο δουλεια...Μπορει να ειναι αλλιως εδω στην επαρχια τι να πω....
    Πολλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αστροπελεκι μου τα ιδια προβληματα εχουμε και σε σενα ειναι ακομα πιο δυσκολο καθως πολλοι πιστευουν οτι το μονο που κανουν στο νηπιαγωγειο ειναι παραμυθια και τραγουδια. Την αξια που εχουν αυτα τα 2 χρονια δεν την ξερουν και πολλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δε το σκεφτηκα Νικο!!!Ή να ειχαμε κανενα μπουφέ εεε;;;
    Περιττο να πω πως καποιοι απο τους λιγους εφεραν και παιδια μαζι τα οποια εμπαιναν και εβγαιναν απο ταξη συνεχεια!!!

    Ατακα μαμας "Δεν ηρθα γιατι ηρθε η κουμπαρα μου για καφε!!!"

    Τι καθομαι και σκαω να μου πεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαριλια πως πηγε η συναντηση σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κατερινα μου καλημερα!!!
    Και σε μενα αρκετες φορες ηρθε γιαγια να ενημερωθει και πολυ το χαρηκα...Και ειναι αραγε τυχαιο που τα παιδια που οι γονεις τους ερχονται σε συναντησεις δεν εχουν κανενα σχεδον προβλημα σε σχολειο;Αυτους που θελω αυτοι δεν ερχονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. dessilousion αυτο κανουμε...Δε μπορουμε να κανουμε κι αλλιως...Να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή