10 Ιανουαρίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση με βιβλία

Θα αρχίσω σήμερα να σας γράφω τι κάναμε με τα παιδιά πριν τις διακοπές. Κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λέμε;
Μόλις μπήκε ο Δεκέμβρης ξεκινήσαμε με τα παιδιά το ημερόλογιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα...Αναλυτικά θα σας γράψω στην επόμενη ανάρτηση. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που είδα και το έκανα πράξη ....Ξετρελάθηκα με την ιδέα και θα μπει στα must της Χριστουγεννιάτικης προετοιμασίας...Του χρόνου θα τα τυλίξουμε για να ναι μεγαλύτερη η έκπληξη , για να μην ακούω κάθε μέρα "κυρίααα το δικό μου να διάβασουμε σήμερα" και να είναι και πιο όμορφη ακόμα η ατμόσφαιρα στην τάξη

Είχε γράψει λοιπόν η αγαπημένη Άσπα πριν τις γιορτές...


Έκανα μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του σχολείου, το είπα και στα παιδιά και κάθε μέρα διαβάζαμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες...Συνήθως όλοι μαζί αλλά και το κάθε παιδί μόνο του όταν τέλειωνε τις εργασίες σου. Χάρηκα που τα παιδιά αντί να θέλουν να ζωγραφίσουν προτιμούσαν να διαβάσουμε...Ε ναι είναι δικοί μου μαθητές αυτοί.....Διαβάσαμε πάρα πολλά βιβλία...Μετά συζητούσαμε, προτίναμε άλλο τέλος στην ιστορία και ναι εντάξει μετά ζωγραφίζαμε κιόλας "εικόνες" απο τα βιβλία.







Διαβάσαμε και άλλα βιβλία τα οποία δε τα φωτογράφισα....Κάθε μέρα. Πήρα ώρες απο την Ευέλικτη Ζώνη και απο την Μελέτη αλλά και απο το μάθημα της Γλώσσας.....
Τώρα ψήνομαι να το κάνω και για το Πάσχα.....Θα βρούμε βιβλία φαντάζομαι ε;



8 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό! Ναι θα βρείτε βιβλία και το Πάσχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κορίτσι!!!
      Θα βρούμε, θα βρούμε!Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γι αυτό τα γράφω για να τα μοιραζόμαστε!
      Εγώ να δεις πόσα σου έχω κλέψει!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμοεφη ιδέα
    Καλή χρονιά με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο που προσαρμοσες την ιδέα στην καθημερινότητα των παιδιών στο σχολειο. Εχουν τόσο ανάγκη για χαρουμενες γιορτινές στιγμές και είμαι σίγουρη οτι με αυτό τον τρόπο θα αγαπήσουν πολύ τα βιβλία. Θα σου ελεγα να βρεις και αλλες τετοιες ευκαιρίες εκτός από το πάσχα. Προταση δική μου: Να κάνετε ομάδες και κάθε ομάδα να διαλέγει ενα βιβλίο και με την βοήθειά σου να παρουσιάζει στην τάξη την ιστορία μέσα από ενα μικρό θεατρικό δρώμενο. Σαν να παίζουν την περίληψη.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα....Δουλεύουμε γενικά σε ομάδες αλλά κάτι τέτοιο δε το έχω κάνει. Θα μπορούσαν να διαβάσουν και διαδοχικά ένα βιβλίο απο τη βιβλιοθήκη και αφού το διαβάσουν όλοι να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα μας το παρουσιάσουν!!!
      Φιλια πολλά :)

      Διαγραφή