10 Απριλίου 2016

Μικροί ζωγράφοι

Στο μάθημα της Γλώσσας "Μπλε όνειρα" η Ειρήνη λέει στα παιδιά  "Κάθε άνθρωπος βλέπει στον ίδιο πίνακα διαφορετικά πράγματα".
Όντως στην εικόνα του βιβλίου ο καθένας έβλεπε άλλα.

Πριν κάνω το μάθημα αυτό είχα διαβάσει την ανάρτηση της Ιωάννας και της "έκλεψα" μια ιδέα.
Είδαμε λοιπόν τον πίνακα "Ο κήπος" του Joan Miro. Στα παιδιά δεν είπα απο την αρχή τον τίτλο. Παρατήρησαν ο καθένας τον πίνακα και μετά είπαν στην ομάδα ο καθένας τι είδε.



Είδαν : εξωγήινους, μυρμήγκια , πεταλούδες, σχέδια, πουλιά, λουλούδια και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. 

Στη συνέχεια μοίρασα χαρτιά και τους ζήτησα να ζωγραφίσουν και εκείνα τον πίνακα και να δώσουν ένα δικό τους τίτλο. Στο τέλος θα τους έλεγα πως είχε ονομάσει ο ζωγράφος τον δικό του.

Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε .Θαυμάστε τους δικούς μου ζωγράφους.















3 σχόλια:

  1. Γεια σας και πάλι,
    Ελπίζω να είστε καλά και όταν έρθει ο Σεπτέμβρης να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Εγώ είμαι πολύ καλά καθώς ήμουν σε διακοπές και πέρασα καταπληκτικά. Τώρα εδώ εις τας Αθήνας, σε εκείνο το απαίσιο γκρι. Διαβάζω τώρα παλιές και νέες δράσεις σας και σκέφτομαι: «Αυτό το κορίτσι έχει χάρισμα. Θα τα πηγαίναμε πολύ καλά αν με δίδασκε». Δεν έχω βέβαια παράπονο από τους Δασκάλους μου, έτσι και αλλιώς εγώ είχα πάντα το πολύ καλό, απλά εσείς πλησιάζετε το τέλειο (και λέω πλησιάζετε επειδή κανείς δεν είναι τέλειος).

    Μικροί ζωγράφοι λοιπόν! Πολύ ωραίες ζωγραφιές, ομολογουμένως. Θυμήθηκα και τα δικά μου χρόνια στο Δημοτικό όταν ήμουν νέος (Με γεράσανε οι Πανελλαδικές, μη δίνετε σημασία :P) αλλά εγώ δυστυχώς δεν θεωρούσα, ούτε θεωρώ ότι έχω εικαστικό ταλέντο. Δεν πειράζει όμως, έχω ταλέντο στις εκθέσεις, για αυτό άνοιξα και ιστολόγιο.

    Τώρα, περιμένω να βγουν οι βάσεις όχι για να εγγραφώ στη σχολή που θέλω αλλά για να δω πού θα πάει η σχολή Δημοσιογραφίας (πρώτη επιλογή) και επίσης να δω αν ο καλύτερός μου φίλος περνάει στο ΤΕΙ Αθήνας και για να περάσει θέλει μόνο πενήντα μόρια να πέσουν οι βάσεις.

    Είπα να σας σχολιάσω και να σας πω τα νέα μου. Σας πεθύμησα πολύ. Εύχομαι καλή συνέχεια, όμορφη κυρία από την Κρήτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση καλησπέρα,
      Για πες τα νέα σου με τις πανελλήνιες;Εσύ; Ο φίλος σου;
      Εγώ μέσα στο άγχος οπως θα διαβάσεις στην ανάρτησή μου γιατί ακόμα δε ξέρω σε ποιο σχολείο θα μαι.
      Χαίρομαι που πέρασες όμορφα :)

      Θα τα λέμε πιο συχνά τώρα που μαζεύτηκα στην καθημερινότητα!

      Διαγραφή