5 Ιουλίου 2015

Ευχές για το καλοκαίρι

Το σχολείο έχει κλείσει εδώ και κάποιες εβδομάδες και εγώ όλο λέω πως θα γράψω τα νέα των τελευταίων ημερών και όλο δε το κάνω...Σήμερα λίγο πριν στηθούμε μπροστά στην τηλεόραση για να δούμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είπα να κάνω ανάρτηση. Δεν έχει καμία σχέση με το δημοψήφισμα , με τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ. 

Πάμε λοιπόν στις 11 Ιουνίου που ήταν η τελευταία μέρα που μπήκαμε στην τάξη. Στις 12 πήγαμε εκδρομή και στις 15 τα παιδιά πήραν τους τίτλους προόδου , είπαμε καλό καλοκαίρι, αγκαλιαστήκαμε, κλάψαμε και αποχαιρετήσαμε το σχολείο μας. 
Την παρακάτω ιδέα την πήρα απο το ιστολόγιο "Ιδέες για δασκάλους" . Είχα διαβάσει την ανάρτηση της πέρυσι αφού είχε κλείσει το σχολείο. Την αποθήκευσα  και φέτος την υλοποίησα. Με προβλημάτισε το γεγονός πως τα παιδιά είναι 26 και θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο, ίσως και να τα κούραζε αλλά τελικά όαλ πήγαν καλά.
Αρχικά έφτιαξα φακέλους χειροποίητους με μια απλό χαρτί Α4 και το συρραπτικό.
Εγραψα στους φακέλους τα ονόματα των μαθητών μου και στη συνέχεια τα παιδιά τους ζωγράφισαν ( τυχαία η επιλογή ποιος θα ζωγραφίσει τον φάκελο ποιου)



Στην μία πλευρά λοιπόν υπήρχε γραμμένο το όνομα κάποιου παιδιού και στην άλλη η ζωγραφιά τους. 
Την επόμενη μέρα οι φάκελοι μπήκαν με καρφιτσούλα στον φελοπίνακα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται το όνομα του κάθε μαθητή.
Στη συνέχεια μοίρασα στα παιδιά χαρτάκια -26 χαρτάκια στο κάθε παιδί- και τους ζήτησα να γράψουν μια ευχή για τον κάθε συμμαθητή τους. 
25 ευχές δηλαδή και μία για τη δασκάλα τους 26.    




Στη συνέχεια βάζαμε τις ευχές μας στους φακέλους μας....



Οι φάκελοι αρχικά ήθελα να διαβαστούν στο σπίτι. Με λύπη μου όμως τυχαία ανακάλυψα πως κάποια παιδιά ( 2 συγκεκριμένα) δεν έγραφαν ευχές...έγραφαν άσχημες κουβέντες.
"Είσαι χαζή"  "Είσαι χοντρή"
Ετσι άλλαξα σχέδια και ζήτησα στα παιδιά να τα διαβάσουν στο σχολείο. Οποιο παιδί έπαιρνε καποια λόγια τα οποία θα το στεναχωρούσαν ζήτησα να το σκίσουν και να το πετάξουν.
"Κανείς δε θέλει να θυμάται πως τον είπατε χαζό"
Στεναχωρήθηκα αλλά δε μπορούσα να κάνω κάτι γι αυτό. Δεν είχε νόημα να τους πω εγώ τι θα γράψουν. Συζητήσαμε βέβαια γιατί δεν είναι σωστό αλλά μέχρι εκεί. Τελευταία μέρα, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουμε δεν προλάβαινα να κάνω και πολλά. 
Το αναφέρω στους συναδέλφους για να ξέρουν. Αν ο φάκελος πήγαινε στα σπίτια τους η στεναχώρια θα ήταν μεγαλύτερη και ίσως θα υπήρχε και κάποιο θέμα με κάποιο γονιό. Πάντως τα παιδιά που το έκαναν στεναχωρήθηκαν γιατί είδαν τους συμμαθητές τους να πετάνε τα χαρτάκια τους στα σκουπίδια. Ετσι ζήτησαν συγγνώμη και είχαν και την απορία "θα με θυμάσαι το καλοκαίρι;"





Εγώ πάντως με τόσα όμορφα λόγια θα σας θυμάμαι μικρά μου!


Εδώ θα βρείτε την ανάρτηση της Γαλήνης

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που το θυμόσουν και το δοκίμασες Άννα! Είχες όντως πολλά παιδάκια και δεν ήταν εύκολο να έχεις δει τι έχουν γράψει όλοι για όλους. Στο ολοήμερο που το δούλεψα ήμασταν λιγότεροι και καθισμένοι γύρω από το μεγάλο τραπέζι και με βόλευε να περνάω απ' όλους και να ρίχνω μια ματιά. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γαλήνη,
      Το είχα δει στις φωτογραφίες σου πως είναι λίγα τα παιδιά αλλά είπα να δοκιμάσω...Την επόμενη φορά θα μαι πιο προσεχτική απο την αρχή. Θα βάλουμε κανόνες και στις ευχές.....
      Εύχομαι γρήγορα να ξεκινήσει και για σένα η σχολική χρονιά
      Φιλια

      Διαγραφή