17 Ιουνίου 2014

Άννα η βιβλιοφάγος

Έμαθα να διαβάζω πριν πάω στο σχολείο...
Θυμάμαι στο νηπιαγωγείο διάβαζα μόνη μου παραμύθια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θεωρώ πως έπαιξε ο αδερφός μου , που ήταν μεγαλύτερος. Άκουγα λοιπόν απο μικρή τη μαμά να του λέει π  κ  α φωνάζει πα και απάνταγα εγώ  πα  πα   . Θυμάμαι με πόση χαρά τον περίμενα 12 Σεπτέμβρη να έρθει στο σπίτι να δω τα καινούρια του βιβλία ( ούτε αυτός τόση χαρά)
Το σχολείο το λάτρευα. Πάλι καλά δηλαδή γιατί με τη δασκάλα που είχα στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού θα έπρεπε να το μισήσω.
Τα βιβλία λοιπόν ήταν η μεγάλη μου αγάπη! Μου διάβαζαν πολύ οι γονείς μου, άκουγα παραμύθια απο τη γιαγιά μου μέχρι που άρχισα να διαβάζω και μόνη μου....
Μια περιουσία τους έχω κοστίσει. Κάθε Παρασκευή πηγαίναμε στο χωριό αφού κάναμε μια στάση πρώτα στο βιβλιοπωλείο. Με πήγαινε η μαμά στον παιδιάτρο γιατί είχα πυρετό και πριν μπούμε στο φαρμακείο μπαίναμε πρώτα στο βιβλιοπωλείο.
Είχα ξεκινήσει με τα κλασσικά παραμύθια. Άντερσεν, Αίσωπος, Αδερφοί Γκριμ.

Τα περισσότερα μου βιβλία ήταν απο τις εκδόσεις ΣΤΡΑΤΙΚΗ .Είχα ενθουσιαστεί με μια τέλεια σειρά "Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους" απο την οποία μου λείπουν 2 βιβλία και δυστυχώς δεν υπάρχουν πια γιατί θα τα ήθελα πάρα πολύ...Εχω τους νάνους, τους γίγαντες, τις νεράιδες τους κατοικους και μου λειπουν τα Ζιζάνια και αν θυμάμαι καλά Η Παράξενη Χώρα. Τα ψάχνω παντού!!!

Αγαπημένη σειρά , δυστυχώς μου λείπουν δύο

Πριν τελειώσω το δημοτικό ξεκίνησα να διαβάζω Άλκη Ζέη. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν το "Καπλάνι της βιτρίνας" Το διάβασα μέσα σε 3 μέρες. Παράλληλα έβλεπα και τη σειρά στην ΕΡΤ1
Μέσα απο τις σειρές που είχε τότε η Κρατική διάβασα "Ο θησαυρός της Βαγίας" και "Ο κήπος με τα αγάλματα". Μέσα απο μια παιδική σειρά διάβασα και "Το θαυμαστό ταξίδι του Νηλς Χόλγκερσον"
Σε εκείνη την ηλικία διάβασα τον Δον Κιχώτη και την Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά.


Υπέροχη εικονογράφηση στα παλιά βιβλία

Μέσα απο τα βιβλία δε δυσκολεύτηκα καθόλου στην Γ δημοτικού που ξεκινήσαμε ίστορία. Εγώ τα είχα μάθει ήδη μέσα απο τη σειρά των εκδόσεων Στρατίκη

Τα έχω σχεδόν όλα. Πάλι 2-3 να μου λείπουν
Απο τις ίδιες εκδόσεις είχα πολλά βιβλία με τα κλασσικά παραμύθια καθώς και Μύθους του Αισώπου.

Αλλες αγαπημένες σειρές βιβλίων "Οι μυστικοί 7"  "Τα πέντε Λαγωνικά"  "Οι πέντε φίλοι"

Τα έχω όλα.

Γυμνασιόπαιδο πια αρχίζω να διαβάζω όλα τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή. Γνωρίζω τη Διδώ Σωτηρίου, τη Λίτσα Ψαραύτη, τον Μάνο Κοντολέων, τη Βούλα Μάστορη τη Λότη Πέτροβιτς Παπαδοπούλου κ.α
Σε κάθε γιορτή και σε κάθε γενέθλια ζήταγα για δώρο βιβλία. Σε κάθε ταξίδι των γονιών μου στην Αθήνα ζήταγα βιβλία. Θυμάμαι που διάβαζα το βιβλίο "Το ψέμα " της Ζωρζ Σαρρή. Ο μπαμπάς θα ανέβαινε Αθήνα. Στην πρώτη σελίδα του βιβλιου είχε όλα τα έργα της. Τα αντέγραψα σε ένα χαρτί και τα έδωσα στο μπαμπά λέγοντας " πάρε μου ένα απο όλα αυτά" Μέσα μου ήξερα πως θα μου τα πάρει όλα , έτσι και έγινε.

Τα βιβλία τα πρόσεχα σαν τα μάτια μου. Τα δάνειζα με προσοχή και όταν μια ξαδερφούλα μου, μου μουτζούρωσε τα Τρία γουρουνάκια δε της έδωσα ποτέ πια βιβλίο.Η μαμά μου επέμενε εγώ δεν άκουγα λέξη. Παιχνίδια ας έπαιρνε βιβλία όχι. 

Στο γυμνάσιο διάβασα και Λουντέμη , Παπαδιαμάντη . Αγαπημένο μου το "Ενα παιδί μετράει τα άστρα".
Κάθε φορά που έπαιρνα βαθμούς ζήταγα βιβλία...έτσι για δωράκι για τα 20αρια που έπαιρνα .Και μια που είπα 20αρια εδώ να πω πως στην έκθεση τα πήγαινα τέλεια. Θυμάμαι πάντα να μου γράφουν πως είχα πλούσιο λεξιλόγιο, φαντασία....( αυτό δε χρειάζεται να πω που οφειλόταν)
Κάθε φορά που τελειώναμε τις εξετάσεις του Ιουνίου πριν πάω στο σπίτι πήγαινα στο βιβλιοπωλείο...
Η μαμά μου μπορώ να πω πως είχε αρχίσει να γκρινιάζει. Σπούδαζε ο αδερφός μου πια, ένα μισθός στο σπίτι και εγώ έπαιρνα βιβλίο την Δευτέρα και την Τρίτη ήθελα άλλο.Ο μπαμπάς ευτυχώς ήταν με το μέρος μου.
Φυσικά πήγαινα και στη δημοτική βιβλιοθήκη. Είχα διαβάσει τα πάντα απο την παιδική.νεανική συλλογή.
Μάλιστα πριν λιγα χρόνια μου είχε πει μαθήτρια μου πως είχε δει σε πολλά καρτελάκια βιβλίων το όνομα μου ( καλά τόσο λίγα παιδιά τα διάβασαν και είναι ακόμα εκείνο το καρτελάκι;")
Θυμάμαι ακόμα πως απο ένα βιβλίο έμαθα για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε όταν έχουμε ερωτικές σχέσεις..."Γεύση Πικραμύγδαλου"  Μάνος Κοντολέων. Με είχε ταρακουνήσει πολύ η ιστορία αυτή και μέσα απο αυτή έμαθα.


Μέσα απο τα βιβλία έμαθα ακόμα και για τα ναρκωτικά.

Στο Πανεπιστήμιο τρελή χαρά για μένα. Το Πανεπιστήμιο είχε μια τεράστια βιβλιοθήκη που πέρα απο τα επιστημονικά/εκπαιδευτικά βιβλία είχε και λογοτεχνικά.
7 βιβλία μπορούσαμε να δανειστούμε αν θυμάμαι καλά ε 7 έπαιρνα και τα επέστρεφα στην ώρα τους.
Και βάλε και άλλα 3 απο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ...Τρελή χαρά. Βιβλία δωρεάν.
Μόλις τελείωσα τη Σχολή ξεκίνησα να δουλεύω. Ο πρώτος μισθός πήγε σε δώρα στους γονείς μου, στον αδερφό μου, στον παππού , τη γιαγιά και σε μένα. Το πρώτο πράγμα όμως που πήρα για μένα με τα δικά μου χρήματα, μόλις έφυγα απο το ΑΤΜ ήταν "Ο κύριος μου" της Ζωρζ Σαρη.

 Άλλος αγαπημένος όταν άρχισα να δουλεύω; Τζιάνι Ροντάρι.


Είχα διαβάσει και ένα πιο μικρή "Τα παραμύθια απο το τηλέφωνο" στη συνέχεια σαν δασκάλα πια αγόρασα αρκετά δικά του. Αγαπημένο μου; Η γραμματική της φαντασίας.

Τα βιβλία πλέον δε χωράνε πουθενά. Εχω γεμίσει βιβλιοθήκες, σύνθετο μαμάς , μπουφέ, βιβλιοθήκη στην Αθήνα και έχω και 6 κούτες στο σπίτι του παππού ( 1 κούτα για κάθε τάξη)







Τα τελευταία χρόνια έπαιρνα και πολλά παιδικά για να τα διαβάζω στα παιδιά στο σχολείο.
Με το μισθό που έπεσε 450 ευρώ το έκοψα αυτό, Και φυσικά δεν αγοράζω όπως αγόραζα παλιά.
Ευτυχώς φέτος που τα χρήματα πήγαιναν στην Aegean διάβασα πολλά απο συναδέλφους. Έπρεπε να βλέπατε τι γινόταν στο γραφείο. Έχουμε πολλές την ίδια τρέλα και έδινε η μία στην άλλη...Διάβασα πάνω απο 20 λογοτεχνικά.

Ξέχασα να σας πω πως διαβάζω πολλά απο την παιδική/εφηβική λογοτεχνία γιατί δανείζομαι και απο τα παιδιά. Ναι ναι και απο τα πρωτάκια....


Κλείνοντας θα σας πω μια ατάκα που έλεγε συχνά η μαμά μου
"Πρέπει να την παντρέψουμε με ένα βιβλιοπώλη να ησυχάσουμε"

Πάντως το όνειρο μου ήταν κάποτε να είχαν οι δικοί μου ένα βιβλιοπωλείο.....


 Στο σχολείο τώρα βασικός στόχος κάθε χρόνος είναι να κάνω τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα. Επισκεφτόμαστε συχνά την βιβλιοθήκη του σχολείου και κάνουμε "μάθημα" εκεί. Για πιο εύκολη πρόσβαση όμως έχουμε φτιάξει και βιβλιοθήκη μέσα στην τάξη. Στην αρχή της χρονιάς μαζί με τη σχολική λίστα ζητάω και ένα βιβλίο απο τη βιβλιοθήκη του παιδιού. Διαβάζουμε στην τάξη είστε όλοι μαζί ένα βιβλίο είτε ατομικά και συζητάμε πάνω σε αυτά που διαβάσαμε. Αλλάζουμε το τέλος, δραματοποιούμε ζωγραφίζουμε. Τα παιδιά παίρνουν πίσω τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και μετά φέρνουν άλλα. Διαβάσαμε πάνω απο 40 βιβλία φέτος ( η χαρά της δασκάλας)


Η βιβλιοθήκη της τάξης μου


Ετοιμη να κλείσει η κούτα της Α τάξης.





Αφορμή για να κάνω την ανάρτηση αυτή μου έδωσε το κείμενο της φίλης και συμπατριώτισσας Νατάσσας. Κορίτσι αν είμαι Αθήνα να έρθω μια βόλτα απο τη βιβλιοθήκη σας ;;;


28 σχόλια:

  1. Να έρθεις, όποτε θες!
    :-)

    Καλή ξεκούραση, καλό καλοκαίρι, υπέροχες αναγνώσεις
    (και, θα το ξαναγράψω, τυχερά τα παιδιά που έχουν τέτοιες δασκάλες)

    Φιλιά!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθω, θα έρθω. Θα το κανονίσουμε!
      Καλό καλοκαίρι και σε σένα κορίτσι!
      Σε ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  2. Εγώ άρχισα να διαβάζω στα εφηβικά χρόνια.. Μυθολογία (αυτή που είδα πιο πάνω), Τριβιζά και παραμύθια.. μου άρεσαν πολύ..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριβιζά άρχισα να διαβάζω σαν δασκάλα...
      Μυθολογία είναι η μεγάλη μου αγάπη γι αυτό λατρεύω την ιστορία της Γ δημοτικού.

      Διαγραφή
  3. έρχομαι κι εγω στη βιβλιοθήκη σας,,, Α ρε Αννα πόσο σε νιώθω.. Όλα τα βιβλια που έδειξες τα εχω διαβασει κιεγω..Καποια τα έχω κιόλας.. Δυστυχως οχι αυτά που σου λείπουν :( Και πόσο μου κοστιζει που δεν μπορώ να αγοράσω βιβλία... Δανειζομαι κεγώ από τη δημοτική βιβλιοθηκη.. Κι έχω γραψει και τον άντρα μου και τη μαμά μου και παίρνω και τα δικά τους..χεχε.. Ευτυχώς ο Νικόλας πηρε την αγάπη μου για τα βιβλία... Διαβάζουμε συνέχεια.. πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μου κοστίζει.Παλιότερα το να αγοράσω ένα βιβλίο ( και 2 και 3) ήταν απλά μια απόφαση στιγμής.
      Πήγαινα να πάρω ένα στυλό και έφευγα με ένα βιβλίο.Τώρα το σκέφτομαι ξανά και ξανά και σαφώς αγοράζω πολύ σπάνια πια...
      Καλά που υπάρχουν οι φίλοι και οι βιβλιοθήκες.
      Θυμάσαι τι είχε πει η Δημουλίδου πριν κάμποσο καιρό για τις δημοτικές βιβλιοθήκες;

      Διαγραφή
  4. Γύρισα πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Τον παραμυθένιο κόσμο του δάσους τον είχα κι εγώ, μόνο όμως το πρώτο, που είχε τους νάνους να φτιάχνουν κρασί από μήλο. Εγώ δεν έμαθα τόσο νωρίς να διαβάζω αλλά το πρώτο μου βιβλίο κάπου στη β δημοτικού ήταν ο Τρελαντώνης της Π. Δέλτα και μετά ο Μάγκας. Ακολούθησε σειρά ολόκληρη με Ιούλιο Βέρν, αλλά και ο Δαυίδ Κόπερφιλντ του Ντίκενς που με τα 50 κεφάλαια (σε λατινική αρίθμηση) μου φάνηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο βιβλίο που υπήρχε. Στο τέλος του δημοτικού είχα γράψει ένα ένα όλα τα βιβλία που είχα διαβάσει και νομίζω είχαν ξεπεράσει τα 80. Έχασα τη λίστα αργότερα.
    Κάπου στο Γυμνάσιο διάβασα και την Ελληνική μυθολογία του... Τσιφόρου! Έκανα τρελά γέλια με τις εξιστορήσεις του για τις ερωτικές σκανταλιές των θεών του Ολύμπου. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φράση του βιβλίου του "Ο Ησίοδος έξυσε το μούσι του..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη Δέλτα διάβαζα και εγώ...Ξέχασα να την αναφέρω.
      Ιούλιο Βερν επίσης αλλά όχι όλα....
      Και εγώ έγραφα αυτά που διάβαζα, τις ταινίες που έβλεπα αλλά τα έχω χάσει και τα δυο.
      Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  5. Τί όμορφη ανάρτηση, ξύπνησε και τις δικές μου αναμνήσεις! Ξεκινώντας να διαβάζω το άρθρο σου, ήταν σα να βλέπω τον εαυτό μου. Πέρα από τα παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία, λάτρευα κάθε καλοκαίρι αυτά τα βιβλία που ήταν για κάθε τάξη, με δραστηριότητες και παιχνίδια, που σου έκαναν επανάληψη σε όσα είχες μάθει όλη τη χρονιά! Υπάρχουν άραγε ακόμα; Πλέον δεν έχω καθόλου χρόνο για διάβασμα, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Ενώ μικρή τα λάτρευα, τώρα δεν με ενθουσιάζει τόσο, μάλλον διάβασα τόσο πολύ ως παιδί και έφηβη, για την υπόλοιπη ζωή μου! (αστειεύομαι, φυσικά) Ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, τρελαίνομαι για τα βιβλία εκμάθησης γλωσσών και τα βιβλία "πρακτικού" τύπου, όπως το "Η ψυχολογία της δίαιτας" που με βοηθάει απίστευτα στην διατροφή που έχω ξεκινήσει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ τα έπαιρνα αυτά τα βιβλία....Χαρούμενες διακοπές τα έλεγαν.
      Επαιρνα μάλιστα 2 σειρές απο δύο εκδοτικούς οίκους ( δε θυμάμαι πως λεγόταν η 2η σειρά)
      Θα κοιτάξω για το βιβλίο που αναφέρεις, μια που και εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι
      Καλό καλοκαίρι καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  6. Ψυφιζω και εγώ ναι στο διάβασμα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασμα δαγκωτό!
      Καλό καλοκαίρι κορίτσι και πολλές αναγνώσεις

      Διαγραφή
  7. Χμ... αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε. :):):)

    Τους συναδελφικούς μου χαιρετισμούς

    Υ.Γ. Ένα δευτεράκι μου φέτος, στη λήξη, μου χάρισε μια ζωγραφιά με τη σημείωση: "Καλό καλοκαίρι, κυρία και μην ξεχνάτε, όπου κι αν πάτε, να παίρνετε μαζί ένα βιβλίο"... σαν τα μούτρα μου τα 'κανα τα κοπέλια! :Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα!!! Πλάκα μου κάνεις τώρα ε; Καλέ σου αρέσει το διάβασμα;;;
      Χε χε εννοείται πως δε θα συμπεθεριαζαμε άμα δεν ταιριαζαμε
      !!!

      Πάντως ναι και εγω σαν τα μούτρα μου τα εκανα μερικά...

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Άννα!
    Από μικρή είχα λατρεία με τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή, Άλκης Ζέη, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Βούλας Μάστορη και Μάνου Κοντολέων!
    Σου προτείνω το νέο βιβλίο της Ζέη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο, πιστεύω θα σου αρέσει..

    Καλή συνέχεια με δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερίνα,
      Τα ίδια διαβάζαμε ε; Αγαπημένοι όλοι, τα διαβαζω ξανά ακόμα και σήμερα. Το βιβλίο που μου πρότεινες το έχω βάλει ήδη στη λίστα με οσα θέλω να διαβάσω.
      Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!

      Διαγραφή
  9. Άννα καλημέρα! Η ανάρτησή σου με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, τότε που μικρό κοριτσάκι και εγώ, διάβαζα για νεράιδες και ιππότες και νάνους και κακούς δράκους.....
    Να σε πληροφορήσω πως οι εκδόσεις ΣΤΡΑΤΙΚΗ επανακυκλοφόρησαν τους δύο πρώτους τόμους της σειράς Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και αναμένονται και οι επόμενοι. Συνεπώς το βιβλίο η "ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ", αν σου λείπει, είναι διαθέσιμο πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βιβή!!!
      Δε το ήξερα αυτό για τις εκδόσεις...
      Εμένα μου λείπουν δύο
      Τα μεγάλα ζιζάνια και η Παράξενη Χώρα
      Ελπίζω να βγουν και αυτά να τα έχω ολοκληρωμένα...
      Καλό καλοκαίρι και απο μένα

      Διαγραφή
  10. Πολύ χαίρομαι που νιώθω αυτή την αγάπη για τα παιδικά κι εφηβικά βιβλία αλλά και γενικότερα.
    Βλέπετε έχω μια ιδαίτερη αγάπη στα παιδικά και εφηβικά βιβλία -αλλά και γενικότερα- και ξαναγυρνάω που και που σε αυτά που είχα σαν παιδί.
    Εννοείται τα έχω φυλάξει ως κόρη οφθαλμού και τα χρησιμοποιώ τώρα και για τα ανηψάκια μου-πάνε στο νηπιαγωγείο-.
    Καλές αναρτήσεις γειτόνισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νίκο,

      Το ίδιο και εγώ τα έχω φυλάξει όλα..Δεν υπάρχει ούτε μουτζούρα ή σκισμένη σελίδα.
      Ενα απο αυτά που μου αναγκάστικα να κόψω κάπως τώρα με την κρίση είναι η αγορά βιβλίων...
      Ευτυχώς ενημερώνομαι και διαβάζω παιδική λογοτεχνία απο τα βιβλία των μαθητών μου...

      Να χαίρεσαι τα ανιψάκια σου, ελπίζω να αγαπάνε και εκείνα τα βιβλία

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ!!! Δυστυχώς δε μπορώ να βρω πουθενά τα βιβλία που μου λείπουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν αντί για Άννα σε έλεγαν Γεωργία, θα νόμιζα ότι έχω "άλλον εαυτό" και έχω γράψει εγώ αυτό το κείμενο! Είναι απίστευτα τα τόσα κοινά μας! Έπεσα πάνω στο ιστολόγιό σου εντελώς τυχαία και επέλεξα να το διαβάσω μόνο από τον τίτλο! Άμπρα Κατάμπρα ήταν μια σειρά παραμυθιών σε τεύχη και ήταν τα αγαπημένα μου! Δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να τα συγκεντρώσω λόγω οικονομικών δυσκολιών των γονιών μου, τα είχε όμως ο ξάδελφός μου και κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα! Όλα τα βιβλία που ανέφερες τα έχω κι εγώ! Τις μυθολογίες, τα μυθιστορήματα, τα παραμύθια! Έμαθα κι εγώ με παρόποιο τρόπο να διαβάζω από τα τρία μου! Η διαφορά μας; Δεν είμαι δασκάλα! Είναι όμως η αδελφή μου! Να είσαι καλά και συνέχισε με την ίδια όρεξη και αγάπη αυτό που κάνεις! Τα παιδιά μας χρειάζονται αγάπη, ενδιαφέρον, σωστή καθοδήγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Απαντάω με καθυστέρηση μηνών στο σχόλιο σου αλλά μόλις τώρα το είδα. Χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί τελικά που αγαπούν το διάβασμα και σαν παιδιά διαβάζαμε τα ίδια βιβλία. Οι περισσότεροι φίλοι μου σαν παιδιά δεν διάβαζαν καθόλου και οταν τους αναφέρω αγαπημένα βιβλία με κοιτάνε με απορία. Δε τα έχουν καν ακουστά!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα!Το άρθρο σου μου ξύπνησε πάρα πολλές αναμνήσεις και σ'ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας. Τα βιβλία που ψάχνεις λογικά θα υπάρχουν στο παρακάτω λινκ:
    http://www.stratikis.gr/product-category/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82


    Καλή συνέχεια!
    Με εκτίμηση,
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ...Μήνες πριν που είχα μπει στη σελίδα των εκδόσεων δεν υπήρχαν. Μόλις έστειλα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook να δω αν υπάρχουν σίγουρα αυτά που ψάχνω!!!
      Να σαι καλά Μαρία!!!

      Διαγραφή
  14. Τα βιβλία του Δάσους κυκλοφορούν όλα την επόμενη εβδομάδα! Πήγα και αγόρασα το Νο2
    Είχαν μείνει 4 κομμάτια και το πρόλαβα στο τσακ πριν τους τα πάρουν από ένα βιβλιοπωλείο ;)
    Ήταν δύο πολυ συμπαθείς κυρίες εκεί που πιάσαμε και κουβέντα για τα βιβλιοφιλικά μας και μου το είπαν. Δεν πρόκειται να τα παραγγείλω, θα πάω να πάρω τα τελευταία που μου λείπουν ( αχ το Νο4 οι ΝΕΡΑΊΔΕΣ μου και το 6 που η μητέρα μου δεν μου το έπαιρνε γιατί είχε το δράκο)από εκεί, γιατί τρελαίνομαι να τα βλέπω μαζεμένα και να τα ξεφυλλίζω όλα μαζί. Θα αρχίσω και τις άλλες σειρές στους μικρούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν μια εβδομάδα πήρα το τελευταίο που μου έλειπε. Οπως λες και εσύ δε θα παραγγείλω κάτι απο τον υπολογιστή. Θα πάω απο κοντά. Δύο οι λόγοι. Ο ένας αυτός που λες και εσύ. Τα βλέπω όλα μαζεμένα....ο άλλος η υπέροχη Δώρα. Την συμπάθησα τόσο πολύ λες και την ξέρω χρόνια.
      Στα βιβλία τους οφείλω πολλά!

      Διαγραφή