20 Μαΐου 2014

Θετική σκέψη

Εχω μέρες να γράψω, έχω τόσα να γράψω και δεν αποφασίζω με τι θα ξεκινήσω.
Βαριέμαι και να περάσω τις φωτογραφίες και βλέπω τον Αύγουστο να σας βάζω τα πασχαλινά κουλουράκια που κάναμε με τα παιδιά.
Η χρονιά φτάνει στο τέλος ( για μένα η χρονιά ξεκινάει Σεπτέμβρη και τελειώνει Ιούνη).
Μια πάρα πολύ δύσκολη για μένα χρονιά. Δεν κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός. Αν και δεν περνούσε με τον καλύτερο τρόπο πέρασε γρηγορα. Ίσως γιατί όλη τη χρονιά , όλες τις εβδομάδες ζούσα και περίμενα για την Παρασκευή.
Τη μια Παρασκευή περίμενα τον άντρα μου . Έφευγε Κυριακή και μετά μέτραγα τις μέρες για να έρθει η Παρασκευή να ταξιδέψω εγώ.
Κάθε εβδομάδα ο Χρήστος στο αεροδρόμιο. Παρασκευή για φύγει, Κυριακή επέστρεφε, Παρασκευή να με πάρει, Κυριακή να με επιστρέψει....
Κάθε εβδομάδα σε λεωφορεία, αεροπλάνα. Να ψάχνουμε προσφορές, να κλείνουμε εισιτήρια, να μαζεύουμε μίλια. Αχ βρε aegean...χρυσή σε κάναμε φέτος και εσύ μας έχεις απλά blue member.
Πλέον μου είχε γίνει συνήθεια. Ρουτίνα. Χτύπαγε το κουδούνι στις 2 και στις 2.15 ήμουν ήδη μέσα στο λεωφορεία ( τα καλά της μικρής πόλης) . To αεροδρόμιο το ένιωθα δεύτερο σπίτι μου. Ως και μια αεροσυνοδός με χαιρέταγε "δασκάλα που δεν πήρε απόσπαση είστε;"

Την Κυριακή στην επιστροφή έχανα το λεωφορείο για 1 λεπτό και έπρεπε να περιμένω 3 ώρες. Το εκμεταλλεύτηκα θετικά όμως και κάθε 15 μέρες έπινα καφεδάκι με μια καλή μου φίλη στο Ηράκλειο.

Το καλοκαίρι φτάνει. Απο τη μια χαίρομαι που θα μαι μαζί με τον άντρα μου 2 μήνες και 10 μέρες ( ναι ναι δεν είναι 3 μήνες) απο την άλλη φοβάμαι το μετά. Γιατί αυτό το καλοκαίρι θα ζω με ένα άχγος. Που θα τελειώσει 31 Αυγούστου ή ακόμα και πιο μετά ( μακάρι να γίνει κάτι και να ξέρουμε νωρίτερα)
Πέρα απο ό,τι θα μας βγάλουν την ψυχή δε ξέρω και αν φέτος τα καταφέρουμε.
Δε θέλω να σκέφτομαι πως θα ακολουθήσει μια χρονιά που θα ζούμε πάλι χώρια.Φέτος θα βάλω παραπάνω επιλογές...και ο Θεός και ο Υπουργός βοηθός.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, αν και ακόμα να κάνουμε τις αιτήσεις στείλτε μια θετική ενέργεια.
Το έχω ανάγκη...

Μέσα σε όλα αυτά οι γονείς των μαθητών μου με ρωτάνε αν θα είμαστε μαζί του χρόνου. Με τιμάει το γεγονός πως το θέλουν αλλά ελπίζω να μην πιάσουν οι δικές τους ευχές...Γι αυτό σας λέω ευχηθείτε...

20 σχόλια:

  1. εύχομαι να εισαι κοντά με τον άντρα σου! Ειναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό που ζείτε και αν εισαι αναπληρωτρια όπως εγω ,δε βλέπω φως στο τούνελ!
    πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω πως με καταλαβαίνεις κ ξέρω πως όταν το είχες ζήσει ήταν πιο δύσκολο γιατί είχες τα παιδιά. Eγω είμαι μόνιμη, αποσπαση δεν πήρα. Είχε πολλές θέσεις για εμάς τους δασκάλους αλλά δεν ήθελαν να δώσουν... Εύχομαι και σε σένα να έχεις πάντα δουλειά και να μη φύγεις ποτέ κοντά απο τους άντρες σου

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι όλα να έρθουν όπως τα θες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Kalli! Aπο το στόμα σου και στου Υπουργού το αυτί!

      Διαγραφή
  3. ευχομαι να πιάσει η δική σου ευχή Αννα μου!!! Υπομονή... πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα!!! Υπομονή ναι, τι άλλο να κάνουμε;

      Διαγραφή
  4. Σου στέλνουμε αθηναικές ευχές!!!! Ευχομαι του χρόνου να είσαι αθήνα! Κέντρο! Στο Συνταγμα μέσα!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα ετοιμάσου να σου κάνω το τραπέζι αν είμαι εδώ...
      Ευχαριστώ πολύ για την ευχή!

      Διαγραφή
  5. Αχ μωρέ Αννούλα! Να τώρα,δες, είμαι μπροστά σε ένα πηγάδι ευχών, ρίχνω μέσα ένα κέρμα και εύχομαι για εσένα! Γιατί το αξίζεις! Να περάσετε ένα τέλειο καλοκαίρι αγκαλιά και ο Σεπτέμβρης να σας βρει όπως θέλετε! Μαζί και πολύ - πολύ αγαπημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι όμορφο σε ευχαριστώ!!! Θα χρωστάω κέρασμα το Σεπτέμβρη. :-)

      Διαγραφή
  6. Εύχομαι Αννούλα όλα να σου πάνε όπως τα θες.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι να έρθουν όλα βολικά και όπως τα θέλεις φέτος, να μην είστε χώρια και χάνετε τον χρόνο σας στα ταξίδια και στα τηλέφωνα.....
    Μακάρι να είστε μαζί φέτος και πάντα :)

    Φιλιά θαλασσένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαλασσενια μου μακάρι! Σε ευχαριστώ πολύ και εσενα για τις ευχές!

      Διαγραφή
  8. Αννούλα μου πρώτα απο όλα ευχομαι ολόψυχα να είσαι μαζί με το Χρηστάκο σου τη νεα σχολικη χρονια και να μην ξαναχωρίσετε ποτε.....παρά μόνο τις ημέρες που θα είσαι στο μαιευτήριο να γεννήσεις το μπεμπέ σας:)
    Δεύτερον πραγματικα τρελαινομαι με τις χαζες γραφειοκρατιες χωρις νοημα. Γιατι απλα να μην γινεται δεκτη μια αιτηση μια παντρεμενης γυναικας που θελει να ειναι με τον αντρα της! Απλα ειναι τα πραγματα!
    Δηλαδη λες και ζητησες να πας δασκαλα στα Κουφονησια! Δεν βρισκουν σχολειο σε ολοκληρη την Αθηνα;;;
    Στειλε @ στον υπουργο και το συνυπογραφουμε και εμεις αν θελεις!!!
    Παντως εχω θετικο φιλινγκ πως απο Σεπτεμβρη το χαμογελο στα χειλη σου θα διαρκει Δευτερα με Κυριακη σερί:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου καλό σε ευχαριστώ. Εμείς τα είπαμε και στο μέηλ.
      Προβλέπεται ένα δύσκολο, πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Μέσα στο άγχος και στην αβεβαιότητα.
      Θα σε ενημερώσω μόλις μάθω. Ολους σας!

      Διαγραφή
  9. Όση χρειάζεσαι να πάνε όλα καλά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζω χρόνια την ιστοσελίδα σου ....... και πάντα για κάποιο λόγο τρέχουν τα μάτια μου.... Σκέφτομαι πως μέσα στις σκέψεις σου, βρίσκω ότι είχα πάντα στο μυαλό μου για τη λέξη "Δασκάλα". Αληθινή, αυθεντική ....πραγματική Δασκάλα (με Δ, όχι δ).
    Είμαι Κρητικιά αλλά εδώ και 13 χρόνια ζω στην Αττική. Έχω δυο καμάρια που θα πάνε 1η και 5η.... Και τα δύο αναζητούν δασκάλα..... Εσύ απ' ότι κατάλαβα αναζητάς Αθήνα ..... Εγώ θα ευχηθώ να μοιράσουμε τη απόσταση και να βρεθείς στο σχολείο μας, στη Μεταμόρφωση! Κι αν πάλι όχι...... εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου, να είσαι πάντα κοντά και καλά με τον αγαπημένο σου!!!
    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριωτάκι γεια σου!
      Αργησα να σου απαντήσω γιατί με το τελευταίο τρέξιμο στο σχολείο δεν καθόμουν καθόλου στον υπολογιστή.
      Σε ευχαριστώ για την ευχή, μια χαρά μου είναι και η Μεταμόρφωση. Ερχομαι και συχνά προς τα εκεί σε μια ωραία καφετέρια με θέα...Φαντάζομαι ξέρεις πια.
      Θα τα μάθεις τα νέα μου , ελπίζω σύντομα

      Διαγραφή