27 Φεβρουαρίου 2010

H απάντηση της μαμάς....

Πριν λίγες μέρες έστειλα το παρακάτω μήνυμα στη μαμα.
Αγαπητη κ τάδε,
Τι κάνετε; Είμαι η Αννα .... η δασκάλα του .... στην Α Δημοτικου. Πριν λίγες μέρες ψάχνοντας στο φέις μπουκ είδα το προφίλ του ....... Δε ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο ..... έχει συμπληρώσει όλα τα στοιχεία του ακόμα και την διεύθυνση σας. Το προφίλ δεν είναι κλειδωμένο και οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα παιδιά σας, που ζείτε και το τηλέφωνο σας. Πήρα το θάρρος να σας γράψω γιατί θεωρώ πως είναι κάπως επικινδυνο και θα ήταν καλύτερο να μην μπορεί ο καθένας να βλέπει τόσες πληροφορίες (που ειναι και περιττές) για την οικογένεια σας.
Το λέω καθαρά απο καλη διάθεση γιατι πολλα παιδιά δεν ξέρουν τους κινδυνους που κρυβονται πίσω απο ενα υπολογιστή. Οπότε καλό θα ήταν να το συζητήσετε μαζί του. Ζητώ συγγνώμη αν θεωρήσετε πως επεμβαίνω σε κάτι οικογενειακό σας αλλά ο ... ήταν μαθητής μου και θεωρώ χρέος μου να σας το πω.Και βασικά δεν ξέρω αν το γνωρίζετε και σκεφτηκα να σας ενημερώσω. (εγώ ήξερα αλλά το παίζω χαζή)
Να μου τον φιλησετε....
ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Καλησπερα κυρία μας,

Τι κάνετε; Πολύ χάρηκα που μου γράψατε.Σε ποιο σχολείο είστε φέτος; Σας είχε ψάξει ο ...... και παλιά αλλα επειδή δεν έχετε το επιθετο μου ειπε πως μαλλον δε θα έχετε.
Ξερω πως ο γιος μου εχει όλα αυτά τα στοιχεια. Αλλά δεν ανησυχώ. Ετσι και αλλιως στην Κρήτη ζούμε , τι να συμβεί; Να ερθουν να μου τον κλεψουν;;;Χε χε χε. Δε νομιίζω καποιος να ασχοληθει επειδή έχει βάλει τα στοιχεία του. Του είχα πει κάποια στιγμή πως δεν χρειάζεται αλλά αυτός θέλει να έχει συμπληρωμένα όλα τα πεδία. Μπορεί και να έχετε δίκιο αλλα αμα είναι γραφτό να πάθεις κάτι θα το πάθεις και δεν εχει νόημα να τον κάνω να βλέπει παντού κακούς. Ξερω πως νοιαζεστε για παιδι μου, το είχατε αποδείξει με κάθε τρόπο εκείνη τη χρόνια και θα σας θυμόμαστε για πάντα. Ηταν τυχερός που είχε εσάς στην Α δημοτικού.
Όπως και να εχει παντως χαρηκα που τα ειπαμε και ειστε καλα!!!
Καλο μεσημερι!
Εγω δεν σχολιάζω τίποτα. Τα σχόλια ειναι δικά σας!!!
YPDATE Ανοίγω σήμερα το πισί και βλέπω μήνυμα απο τη μαμά!!!Λες να άλλαξε γνώμη λέω;;;
Ξέρετε τι ήθελε;Να την κάνω φίλη στη φάρμα...Τα νεύρα μου!!!
Δεν θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα..Εδω δυο κουβέντες είπα σε κάτι περσινα παιδιά που είχαν ανοιχτό το προφιλ τους, χωρις πολλα πολλά στοιχεία και τα παιδάκια άκουσαν, με ρώτησαν τι να κάνουν και σήμερα 4 στα 7 το έχουν ήδη κλειδώσει. Και έχω παρει και 2 ευχαριστω απο γονεις που οπως μου ειπαν δεν εχουν ιδεα απο υπολογιστες και να μαι καλα που το είπα στα παιδια γιατι εμενα με ακουν και μπλα μπλα μπλα.
Και μία ερώτηση που θέλω να απαντήσετε ειλικρινά ( καλά πάντα ειλικρινά απαντάτε)
Το μήνυμα που έστειλα εγώ είχε κάποιο ύφος που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ή να την προσβάλει;Λέω μήπως γράφοντας έκανα καμιά γκάφα που εγώ δεν την βλέπω.
Ευχαριστω!!!

40 σχόλια:

  1. Πω πωωωω! Δεν το πιστεύω! Τι στρουθοκαμηλισμός είναι αυτός! Και τι λογική!!! Απίστευτο! Μένω έκπληκτη!

    Τώρα κολλάει να της απαντήσεις για τα περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά, με αυτούς που χάραξαν τους αγκυλωτούς σταυρούς στο χέρι της καθηγήτριας. Η λογική του "μικρού μέρους" όπου δεν συμβαίνει τίποτα δεν ισχύει επουδενί! Εσύ πάντως καλά έκανες Άννα και έστειλες το σημείωμα! Κρίμα που δεν καταλαβαίνει και η μητέρα τους κινδύνους! Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ κάτι και το μετανιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απαντηση της μανας μου θυμισε αυτο που λενε
    "τρια πουλακια καθονταν..."

    εσυ βεβαια καλα εκανες, αλλά στου κουφου την πορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ πιστεύω ότι έκανες το σωστό. Ίσως δεν είχε το αποτέλεσμα που θα έπρεπε, αλλά από την άλλη και αυτά που μπορείς να κάνεις δεν είναι και πολλά.

    Έστειλες ένα πολύ προσεγμένο μήνυμα στη μάνα και απλά πήρες μια ΗΛΙΘΙΑ απάντηση.

    Από την άλλη βέβαια, μεγαλωμένος και εγώ σε επαρχία εν μέρει κατανοώ την έλλειψη ανησυχίας. ΩΣΤΟΣΟ, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε και τα πάντα στη φόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστέ και κύριε!!!!!!


    "Στην Κρήτη ζούμε" λέει! Αυ΄τη η γυναίκα νομιζω δεν ξέρει καν τι ειναι το ιντερνετ... (ίσως έπρεπε να είχε σταλεί στον πατέρα τελικά το γράμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και μετά ρίχνουν όλο το φταίξιμο στους καθηγητές και στους δασκάλους για όλα τα κακώς κείμενα...
    Άντε να βρούμε το δίκιο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το πιστεύω!!!!!
    Αν είναι δυνατόν!!!!
    Υπάρχουν γονείς που σκέφτονται έτσι? Κι όμως υπάρχουν!!!!
    Δηλαδή οι υπόλοιποι που λέμε διάφορα στα παιδιά μας για τους "κακούς" που κυκλοφορούν είμαστε φαντασιόπληκτοι!!!!!

    Τι να πουμε Αννούλα? Εσύ έκανες αυτό που έπρεπε!!!
    φιλάκια πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δανάη καλημέρα. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτήν την απάντηση. Οχι πως ειχα απαίτηση να με ακούσει...Τι να πω. Εδω εγώ 30 χρονών μουλάρα και δεν έχω βάλει καν το επιθετο μου. Το μονο καλό που βρήκα εκεί μεσα είναι κάτι ξεχασμένοι συμφοιτητές που καπου χαθήκαμε, αλλάξαμε, χασαμε κινητά. Και φυσικά δεν έχω βάλει φωτογραφία μου. Παρόλα αυτά το προφιλ μου ειναι κλειδωμένο. Αλλα τι να πεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και πλέκανε πουλόβερ Αντώνη....
    Τι να πεις, εγω έκανα αυτο που θεωρω σωστό και είμαι νιωθω καλά. Και στο σχολείο το δικο μου επεσε ήδη συζητηση το διαλειμμα με τα περσινα μου παιδια.Και τα παιδια με ακουσαν και κλειδωσαν το προφιλ τους...
    Τελικά με τα παιδιά τα πάω καλυτερα. Μαλλον σε μαθητη επρεπε να ειχα στειλει το μηνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ+Λ καλημερα....Μα παντα για όλα φταίει εκείνη η κακιά η δασκάλα...Που δίνει ή δε δίνει εργασίες, που μάλωσε το παιδί μου επειδή ειχε σκαρφαλώσει στο δέντρο που ...που...που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Αγγελε...
    Να σαι καλα και εσυ γιατι απο την απαντηση της σκεφτηκα μήπως εκανα τελικά καμιά βλακεία που το εστειλα;
    Αυτη η λογική της επαρχίας οκ υπαρχει γενικα. Εγω δηλαδή κοιμάμαι το καλοκαίρι με ανοιχτη μπαλκονοπορτα (3ος οροφος) και δεν φοβαμαι...Θα αφηνα το παιδι μου αν ειχα να παιζει εξω στο δρομο πιο ανετα απο οτι αν ζουσα στην Αθηνα...Στις 7 το απογευμα δε νιωθω καμια ανασφαλεια ενω οποτε ανεβαινω Αθηνα είμαι στην τσιτα.
    Αλλα αυτο ειναι πολυ πολυ προκλητικο...Απο τα στοιχεια που εχει εκει ξερεις ακομα και τις ωρες που τα 3 παιδια ειναι μόνα, ξερεις που πανε Αγγλικά.Τοσα ακουμε στις μερες μας...Δυστηχως οι εποχες αλλαξαν και ειμαι τυχερη που οταν μεγαλωνα εγω δεν υπηρχε ιχνος φοβου ειδικα εδω στην επαρχια. Αλλα παλι ηξερα πως δεν μιλαω με αγνωστους, δεν παιρνω τιποτα απο κανενα κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λινα εγω παλι νομιζω πως επρεπε να το στειλω στο μαθητη. Θα ηταν πολυ καλυτερη η συνεχεια θελω να πιστευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έτσι είναι τώρα, δεν ήταν πάντα έτσι. Εγώ που είμαι κατά τι μεγαλύτερη :), πρόλαβα και περιόδους στις οποίες για όλα έφταιγε...ο μαθητής! Άλλη ακρότητα.
    Σοφά ένας συνάδελφος μου, μαθηματικός, λέει: "Είμαστε άτυχη γενιά. Ως μαθητές φταίγαμε πάντα για όλα. Ως καθηγητές πάλι για όλα φταίμε"...:)
    Πέσαμε πάνω στην... αλλαγή!
    Από τον ένα παραλογισμό στον άλλο!
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελά Μαριάν μου που δεν ξερεις πως υπαρχουν...Καθε μερα βλεπουμε ή ακουμε ε;;;Καλα αυτο ηταν και καπως παρατραβηγμενο...Δε μιλησα για μαθηματα και γνωσεις αλλά για την ασφαλεια του παιδιου της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φασκελοκουκούλωσ' τα! Άμα η μανούλα είναι "γεια σου", τι να κάνει το παιδάκι; "Στην Κρήτη ζούμε";;;; Στον Παράδεισο, ναι; Και οι πληροφορίες φαίνονται μόνο στην Κρήτη γιατί... παραέξω δεν πιάνει το... σήμα; Γιατί δελεάζομαι με την ιδέα να την τρομάξουμε ΠΟΛΥ; :) Άντε, καλά, ας μην την τρομάξουμε. Ρε Άννα, αυτή δεν ανησυχεί για το παιδί της, εσύ θα ανησυχήσεις περισσότερο; Όσα έκανες ΚΑΛΩΣ και ΟΡΘΑ τα έκανες. Από 'κεί και πέρα... τρία πουλάπια κάθονταν... Τσίου κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μ + Λ ναι για τωρα μιλάω και εγώ!
    Το παντα πηγαινε στο τωρα....
    Εγω ειμαι τυχερη..Τουλαχιστον δεν ερχονται να επεμβαινουν στη δουλεια μου. Στο Δημοτικο ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα...Αλλά στεναχωριεμαι. Σε μενα αυτο το σκηνικο δεν εχει κανενα αντικτυπο. Αλλα τα μαθητουδια μου τα νοιαζομαι και ας τα εκανα μαθημα και πριν 3, 4, 5 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμα σου πω Μαριλία πως το σκεφτηκα;Αλλα ξερεις πως δε θα το κανω...Τι να πεις!!!Αμα τρεχει αυριο μεθαυριο γιατι φαντασου στα 16 τι θα κανει εκει μεσα ο μικρος...οχι δεν θα πω "πω πω κριμα, κοιτα να δεις τι εγινε;;;μα αν ειναι δυνατόν"

    Οπως οταν καποιος πηγαινε με 180 και τρακαρει δεν ειπα "πω πω τον καημενο, ατυχία"

    Ατυχία ειναι να εισαι εσυ στο δρομο και να ερθει ο αλλος ο βλακας με 180 να πεσει πανω σου.

    Παιδιά δεν εχω και δε θελω να λεω μεγαλες κουβεντες.Αλλά δε θα με κανει καλη μανα αν εχει απο νηπιο το λαπτοπ διπλα στο κρεβατι και να μην εχω κανενα ελεγχο σε αυτα που κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ.
    ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν με εκπλήσσει πια τίποτα. Μια τέτοια στάση από τον συγκεκριμένο γονέα είναι απαράδεκτη. "Άμα είναι λέει να το πάθεις θα το πάθεις!" Μωρέ μοιρολατρία! Το γράμμα σου δεν είχε κάτι το προσβλητικό ή κάτι που δήλωνε κομπασμό από μέρους σου, μην ανησυχε΄ςι λοιπόν! Εσύ έκανες αυτό που έπρεπε να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν αυτό που έχω να πω είναι ότι κάθε οικογένεια κάνει ότι θέλει ότι και να πεις και εσύ δε σε ακούνε πρέπει να την ''πατήσουν'' και μετά να καταλάβουν, και κατηγορούν μετά τους δασκάλους που δεν κάνουν τίποτα. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να μην ξανασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ καλα εκανες εσυ και σε συγχαιρω γιατι ειμαστε λιγοι οι εκπαιδευτικοι που νοιαζομαστε πραγματικα για τα παιδια. Τι αλλο μπορεις να κανεις ομως? Αν η ιδια η μανα δεν καταλαβαινει, πώς να καταλαβει το παιδι τους κινδυνους? Ωστοσο αφου το προφιλ του ειναι ξεκλειδωτο, ριχνε μια ματια που και που....! & παλι μπραβο για το χειρισμο του θεματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε ευχαριστώ Σκρουτζάκο!!!Εγω οντως έκανα αυτό που έπρεπε και ενιωθα...Απο κει και περα για ο,τι και αν συμβει εγω θα ξέρω πως έκανα αυτό που μπορούσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα Νίκο!!!
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...Χαιρομαι που συμφωνεις μαζι σου και εσύ και ολοι οι αλλοι γιατι σκεφτηκα μηπως εγω τα βλεπω ολα υπερβολικα ενω δεν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανωνυμη συναδελφε καλως ηρθες και εδω και γενικα στο μπλοκοχωριο...Θα τα λεμε συχνα, ειμαι σιγουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση, μιλάμε για μαθητές δημοτικού;είναι τραγικό, όπως και η άγνοια και η επιπολαιότητα των γονιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Έτσι κι αλλιώς στην Κρήτη ζούμε, τι να συμβεί;"

    Μα γι' αυτό ακριβώς, κυρία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ύφος σου ήταν μια χαρά. Από την απάντησή της, δεν φαίνεται να παρεξηγήθηκε, κάθε άλλο (αφού θέλει να παίξετε και φάρμα)! Απλά δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου και ενδεχομένως δεν έχει ακούσει και την παροιμία που λέει φύλαγε τα ρούχα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εσύ πολύ σωστά και υπεύθυνα ενέργησες. Αν η μητέρα, που έπρεπε να προστατέψει το βλαστάρι της, είναι στο κόσμο της δεν ευθυνεσαι εσύ. Μου φαίνεται ότι πολύς κόσμος αποβλακώθηκε με το φεισμπουκ. Ή, μάλλον, ήταν βλάκες από πριν αλλά τώρα με αυτό βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δημόσια τη βλακεία τους. Καλώς σε βρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με προβλημάτισες μαγισσούλα,
    Έχω 7 μήνες blog και συνομιλώ με αρκετό κόσμο, ένα ξέρω από διαίσθηση και μόνο, δεν συμπαθώ το face book και δεν έχω, επίσης ειλικρινά δεν γνωρίζω τους κινδύνους που εγκυμονούν...γενικά, όπως πχ στο blogging...βλέπεις είμαι γιαγιά blogger και προφανώς άσχετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλά, δε θα σχολιάσω τίποτε για τη μαμά, γιατί δεν ξέρει σε τι περιβάλλον ζει μαλλον, οπότε τη δικαιολογώ... να είναι πάντα καλά το παιδάκι κι αφού η μανούλα του δεν σκέφτεται κάποια πράγματα, ας το βοηθήσει ο Θεός.

    Βρε θηρίο;;; Παίζεις Φάρμα;;; Πότε θα με κάνεις γείτονα;;; χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλό μήνα Σκουρτζάκο αν και καθυστερημένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι ΔΕσποινα μιλαμε για παιδια 8, 9 10 χρονών!!!
    Είδες;;;Εχουν το πισι στο δωματιο και κανουν ο,τι θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα φιλε Φωτη;Πως τα περνας;Ωραιο το ταξιδάκι στην Ελλαδα ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σοφία καλησπερα και καλως ηρθες...Ναι η μαμα εξακολουθει να μου στελνει δωρακια στη φαρμα κτλ κτλ..Τι να πεις;;;Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ροζ Ψαράκι καλως ηρθες...Δεν ξερω αν τελικά οι γονεις αγνοούν, ή αδιαφορουν.Αλλα μαλλον γνωριζουν αλλά λενε "σε μενα θα συμβει;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αιναφετς μια χαρά τα πας για άσχετη γιαγια...Και εγω δεν ειναι φαν του φεις μπουκ..Βρηκα βεβαια εκει μεσα γνωστους που ειχα χασει και τωρα κραταμε κανονικη επαφη...Αντε να δουμε ποτε θα ανθισουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Hellinic Potion ή αλλιώς πατριωτάκι τι κάνεις;;;Ειμαστε φιλοι στο φέις μπουκ;;;Δε ξερω, πες μου να τσεκαρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανευθυνότητα πλήρης από τους γονείς!!!αφενώς πως αφήνουν το παιδί τους να μπαίνει στο ιντερνετ και δη στο φαισμπουκ που μπορεί ο καθένας να τον επηρεάσει και αφετέρου πως αφήνουν το παιδί τους να εκθέτει όλα τους τα στοιχεία έτσι;;;Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι οι φάρμες και όλα τα σχετικά έχουν λιώσει μυαλά!!και δυστυχώς τα μυαλά αυτά είναι ενήλικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλησπέρα πρώτη φορά επισκέπτομαι το ιστολόγιο σου και έπεσα σε αυτή την ανάρτηση!!! διαβαζόντας την προβληματίστηκα παρα πολύ γιαυτα που συμβαίνουν και θα ήθελα να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου, η στάση σου καθώς και το μνμ που έστειλες στην μητέρα του παιδιού ήταν πολύ καλό και χωρίς ίχνος προσβολής.. Ειλικρινα λυπάμαι αλλά και νευριάζω με τέτοιου είδους στασεις των γονιών... Μα τι γονείς είναι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή