20 Φεβρουαρίου 2010

Eδώ είμαι και εγώ!!!

Έχω κάτι μέρες να γράψω εδώ που κοντεύει να πιάσει αράχνες....
Πέρασε η φαρυγγιτιδα και ήταν η πρώτη φορά στα 7 χρόνια που δουλεύω που έλειπα απο σχολείο τόσες μέρες...Ηταν και η πρώτη φορά που δεν πήγα σχολείο με πυρετό αλλά ανάρρωσα πλήρως στο σπίτι!!!
Πέρασαν και Απόκριες στις οποίες δεν μαζεύτηκα καθόλου σπίτι ή μάλλον μαζεύτηκα στις 6 το πρωί...Είχα καιρό να το κάνω αυτό...
Τώρα πάμε βουρ για το Πάσχα....Αυτή η χρονιά δεν έχω καταλάβει πως κυλάει έτσι γρήγορα...Και μιλάω για σχολική χρονιά...Βλέπω ήδη τα βιβλία να μετράνε τα μαθήματα αντίστροφα, βλέπω να αρχίζουν οι ετοιμασίες για την 25η Μαρτίου και καπάκι μετά να σου το Πασχα και μετά ....Παντα μετα το Πάσχα για εμας είναι καλοκαίρι..Και απο αποψη καιρού και απο αποψη διαθεσης..Βεβαια ο καιρός ειναι ενα άλλο θέμα αφου ακόμα και χθες πολλα παιδιά ειναι με κοντομάνικο στο σχολείο το διάλειμμα.



Είδα και ενα κουλό πριν λίγες μέρες στο facebook και ήθελα τη γνώμη σας.Ένας παλιός μου μαθητής ετών 9 έχει λογαριασμό στο φέις μπουκ. Οκ εως εδω αν παλι διαφωνω αλλα έχουν σχεδόν όλα τα παιδιά στο σχολείο.Αυτός όμως εχει βάλει πέρα απο φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία του την διεθυνση του σπιτιου του, το σχολείο του, το σταθερό του.Και το προφιλ του ειναι ανοιχτό σε όλους όχι μόνο σε φίλους. Πάνω που πηγα να του στειλω ενα μηνυμα να του πω ποια ειμαι (δεν εχω επιθετο στο λογαριασμο μου ουτε γενικα πραγματα που δειχνουν την ταυτοτητα μου) βλεπω να εχει φιλη και τη μαμα του...Οποτε λέω μηπως εμενα δεν μου πέφτει λόγος;Αφου η μαμα λογικά γνωρίζει τι την κοφτει την δασκάλα;Ξερω και εγω μπορεί να και να παρεξηγησει η μαμα. Τι λέτε να κάνω;Ένα 9 χρονο παιδι που ο καθενας ξερει τη φωτογραφια του (παρα πολλες) που μενει, που παει αγγλικά, που δουλευουν οι γονεις, που ειναι το σπιτι και γενικά τα πάντα!!!
Για πείτε εσεις τι θα κάνατε;Να του πω οσα θελω να του το πω είναι να μη δωσω σημασια αφου μαμα μπαμπας γνωριζουν ; (εχει και μπαμπας φέις μπουκ και η θεία του)
Εστω ας το ειχε κλειδωμενο και να εβλεπαν μονο φιλοι...Εδω εγω που δεν εχω και στοιχεια κανεις δεν μπορει να δει τα λιγοστα πραγματα περα απο τους φιλους μου.

Αααα και στο παιδι δεν μπορώ να κάνω προσωπικη συζητηση.Ειναι παλιός μαθητής και ειναι και σε αλλο σχολείο...

Σας ζάλισα εεε;;;
Φιλάκια και να περνάτε όμορφα!!!

Αααα και Καλή Σαρακοστή!!!

24 σχόλια:

  1. το λαθος ειναι να μη το έχει κλειδωμένο!
    μιας και το φβ εχει μπει για τα καλά πια στη ζωή των παιδιων, το θεμα δεν ειναι να το απαγορεύσουμε,αλλα το πως να μάθουμε και τα παιδια να προφυλάσσονται αλλα και εμεις να έχουμε τον (ολοκληρωτικό θα έλεγα) έλεγχο.


    φιλιά
    και την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως φέτος Άννα και σε μένα φαίνεται ότι περνάει γρήγορα η σχολική χρονιά! Πότε φτάσαμε τέλη Φεβρουαρίου χαμπάρι δεν πήρα!

    Όσο για τον μαθητή σου πιστεύω καλό θα ήταν να προστάτευε τα προσωπικά του δεδομένα. Δεν ξέρω τι σχέσεις έχεις με τους γονείς, ίσως θα μπορούσες σε κάποια συνάντηση γονέων να το θέσεις το θέμα έξω-έξω και να δεις την αντίδρασή τους. Ή ίσως να μιλήσεις αρχικά σε όλη την τάξη χωρίς να αναφερθείς ειδικά στο περιστατικό αυτό και να πεις στα παιδιά ότι καλό είναι γενικώς να μη δίνουν προσωπικά στοιχεία τους στο ίντερνετ και να τα προστατεύουν όσο γίνεται περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριλένα συμφωνω μαζι σου...Και μενα η ενσταση μου ειναι για τα στοιχεια που ειναι σε κοινη θεα..Και βασικα το θεωρω περιττο να εχεις τοσα στοιχεια γραμμενα σε προφιλ σου!
    Και βασικα στα 9χρονα θεωρω και το φεις μπουκ περιττο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δαναη δεν ειναι παιδι που εχω φετος σε ταξη.Το εκανα πριν 3 χρονια σε αλλο σχολειο...Αλλα δεν παυει να ηταν ενα απο τα παιδια μου και νοιαζομαι γι αυτον!!!Στους μαθητες μου εχω κανει πολλες συζητησεις , για σωστη και ασφαλη χρηση τπυ διαδικτυου..Εδω και 2 χρονια το κανω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα εννιάχρονο δεν έχει λόγο να 'ναι σε τέτοιου είδους δικτύωση. Ένα εννιάχρονο, δεν μπορεί να υποψιαστεί τους κινδύνους που παραμονεύουν. Μια μαμά που είναι e-φίλη με το παιδί της μπορεί να θεωρεί ότι ελέγχει το πράγμα. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Οπότε... μίλα στη παιδί κατ' ιδίαν και στη μαμά, επίσης κατ' ιδίαν, λέγοντας τα πράγματα λίγο πιο... ωμά, μπας και καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Δε θα γίνει πιο καλή μάνα αν αφήσει το παιδί της ελεύθερο στο ίντερνετ, ούτε και θα την πουν οι φίλες της "μοντέρνα". Αν, μετά την κουβέντα σας, επιμείνει να 'χει το παιδί της ελεύθερο στο ίντερνετ, ναι, δε σου πέφτει άλλος λόγος. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να λέμε αυτά που παρατηρούμε. Από 'κεί και πέρα... δικά τους είναι τα παιδιά, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

    ΥΓ είχα ανησυχήσει με την πάρτη σου. Χαίρομαι που 'σαι καλά. Εγώ πάντως... βήχω ακόμα. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ απαράδεκτο έτσι και αλλιώς σε αυτή την ηλικία το face book για το μικρό.
    Γι αυτό πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από το σπίτι. Αφού οι γονείς πράττουν έτσι και μάλλον καμαρώνουν, τι να πει ο δάσκαλος.

    Φιλιά θαλασσένια και πάντα γερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς το μου, Περαστικά σου κοπέλα μου!!! Αλλο κακό να μην σε βρει!!!

    Όσο για το 9χρονο, πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσεις με την μητέρα, τουλάχιστον να το κλειδώσει!!!!(στείλε στην ίδια ένα μήνυμα!!!)
    Εσύ πιστεύεις ότι όλοι οι γονείς είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στο διαδίκτυο;;;
    Δεν νομίζω!!
    Εμείς ενήλικες άνθρωποι και είμαστε επιφυλακτικοί στο τι θα επιτρέψουμε να φαίνεται στο προφίλ μας!!!

    Νομίζω οτι και φυσικά μας πέφτει λόγος!!!!
    Αν μη τι άλλο ας φυλάξουμε τα παιδιά μας όσο μπορούμε, απο τον καθένα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τις "καλύτερες" προθέσεις!!!
    Και τέλος θα συμφωνήσω με την Μαριλία και την θαλασσένια, ότι ένα παιδί αυτής της ηλικίας δεν την χρειάζεται τέτοιου είδους δικτύωση!!!!!

    φιλιά και καλό Σ/Κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχας περαστικα.

    Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για ενα 9χρονο να ασχολειται με fb και τετοια. Μηπως θα επρεπε να υπαρχει δικλειδα που να απαγορευει σε τετοιες ηλικιες να μπαινουν σε τετοιες σελιδες;


    Καλη Σαρακοστη!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτον ένα τόσο μικρό παιδάκι δεν έπρεπε να έχει facebook.
    Δεύτερον τώρα που έχει πρέπει να το κλειδώσει και τα στοιχεία που έχει βάλει να τα βλέπει μόνο οι φίλοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είναι δυνατόν τόσο μικρό παιδί στο διαδύκτιο βρε παιδάκι μου και μάλιστα στο fb. Εγώ βλέπω την εγγονή μου που χειρίζεται τον υπολογιστή τόσο εύκολα και ..παθαίνω γιατί σκέπτομαι οτι αυτά τα παιδιά θα έχουν τον υπολογιστή σαν ..παρέα να πω..σαν μια δεύτερη φύση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Marilia δεν μπορω να μιλησω στη μαμα ή στο παιδι γιατι ειναι σε αλλο σχολειο απο το δικο μου...Οποτε μονο μεσω καποιου προσωπικου μηνυματος μεσα απο φέις μπουκ!!!Αν δεν ειχα δει πως ειναι φιλος και με τη μαμα θα στου εστελνα σιγουρα καποιο μηνυμα, μια συμβουλη...

    Καλα ενα μικρο βηχαλακι το εχω και εδω δεν μπορω να πω, κυριως βραδυ!!!Αλλα ε αυτο κανουν τα τσιγαρα (των αλλων) τα ποτά και τα ξενυχτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Thalassenia υποτιθεται για να κανεις λογαριασμο εκει πρεπει να εχεις μια άλφα ηλικία...δε θυμαμαι ακριβως πια.Ε ολα τα παιδιά βαζουν μια ασχετη ημερομηνια γεννησης και ολα καλα!!!
    Γενικα θεωρω λαθος τα παιδια να καθονται μπροστα σε υπολογιστη αντι να βγουν εξω να παιξουν, να διασκεδασουν...Και εδω που ζω εγω αυτο ειναι εφικτο...Αλλα πιο πολυ θυμωνω με γονεις...Θες να εχει το παιδι σου προσβαση σε διαδικτυο...Καλώς, κακό δεν κανει...Εχε ομως εσυ τον ελεγχο...Οχι να εχει ο μαθητης υπολογιστη και τιβί και dvd σε δωματιο του!Και ερχονται την αλλη μερα και κοιμουνται στο θρανίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Marian οπως εγραψα και σε αναρτηση εγω ειμαι πολυ πολυ επιφυλακτικη...Ακομα και στα 20 που απεκτησα υπολογιστη ποτε δεν εδωσα προσωπικα στοιχεια σε κανενα, ποτε δεν εστειλα φωτογραφιες, ποτε δε βγηκα με καποιον.Γενικά ειχα ενα φοβο...
    Πηγα μια μερα τα παιδια σε υπολογιστες.Μπηκα σε ενα νορμαλ τσατ μη δουμε καμια βλακεια καταλαθος και εγραφα εγω "Με λενε Μαρια και ειμαι 9 χρονων, παω Γ ταξη."
    Αυτο για να καταλαβουν πως ο καθενας γραφει οτι θελει....
    Και μιλαμε με κοιτουσαν σαν εξωγηινη.
    Και απορω πως η μαμα ειναι οκ με το ζητησα οταν εγω που ειμαι δασκαλα του και μαλιστα παλια μου χτυπησε τοσο πολυ οταν το ειδα. Εκτος αν η μαμα δεν εχει καταλαβει πως δεν ειναι κλειδωμενο επειδη ετσι αλλιως αυτη ειναι φιλη με το γιο της...Αλλα και παλι μωρε γιατι να γραφει διευθυνση...Οι φιλοι οι πραγματικοι ξερουν που μενεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντωνη σε ευχαριστω...Ναι κανονικα δεν μπορει να μπει ενα 7χρονο...
    Αλλα βαζει μια ασχετη ημερομηνια και ολα καλα!!!
    Ο,τι δηλωσεις εισα δηλαδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωρα του Τελους, αυτο λεω και εγω!!!
    Βρβαια ακομα και κλειδωμενο να ναι δεν βρισκω λογο να εχεις την διευθυνση σου και τοσα στοιχεια.Οπως εγραψα και πιο πανω οι καλοι πραγματικοι φιλοι ξερουν που θα σε βρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχτιδα ολα τα παιδια με ενα υπολογιστη ειναι και δεν παιζουν πια.Ακομα και σε εκδρομη με ειχα ρωτησει αν μπορουσαν να φερουν μικρο υπολογιστακι.Τους ειπα οχι. Στην εκδρομη παμε να μαθουμε, να δουμε, να παιξουμε, να ξεφαντωσουμε.Δεν ειμαι κατα αλλα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο που θα το βαλουν οι γονεις.Οσο για το φεις μπουκ ειμαι αρνητικη σε αυτην την ηλικια ειδικα αν δεν ξερεις να το χρησιμοποιησεις.Ολα τα παιδια εχουν το προφιλ ανοιχτο , με φωτογραφιες.Και το κακο ειναι πως στη φωτογραφια εχουν ονοματα και φατσες παιδιων που δεν εχουν καν φέις μπουκ. Αν ειχα παιδι θα γινοταν χαμος αν καποιος το εβαζε σε διαδικτυο χωρις να με ρωτησει. Εγω οπως εχεις δει ποτε δεν εχω βαλει φωτογραφιες παιδιων εδω και δεν προκειται και να το κανω ποτε.Ασχετα αμα ολα αυτα βρισκονται σε κοινη θεα.Απλα με το συγκεκριμενο τα πηρα πιο πολυ γιατι εχει και τα αλλα στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ συζήτηση: Φωτογραφίες παιδιών ΔΕΝ πρέπει να αναρτούνται στο διαδίκτυο. Κι αν, τέλος πάντων, αναρτούνται, πρέπει να παίρνονται όσο το δυνατόν περισσότερες προφυλάξεις. Τώρα, αν οι φωτογραφίες συνοδεύονται κι από τα πλήρη προσωπικά στοιχεία του παιδιού και οι γονείς το ξέρουν αυτό, τότε μιλάμε για άγνοια του κινδύνου στα όρια της ηλιθιότητας. Συνεπώς κάτι πρέπει να πεις στη μητέρα, αλλά το κυριότερο είναι να γίνει ενημέρωση και των άλλων γονιών όπως και των άλλων παιδιών.

    Περνάει η φετεινή χρονια λες; Εγώ νομίζω ότι μετά το Πάσχα θα γονατίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φωτή μα ειναι δυνατόν να μη γνωριζουν τους κινδυνους;
    Ή απλα λένε "σε μας θα τυχει;;;"
    Ειναι παντως τελειως βλακεια να βλεπεις και τα 3 σου αγορακια (3 ετων, 5 και 9 ετων) σε κοινη θεα, να ξερουν ολοι που μενεις (απο προφιλ γιου σου το δικου σου ειναι οκ)
    Ουφ θα της στειλω τωρα ενα μηνυμα και θα σας πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε Άννα, εδώ αναρτούν μωρά παιδιά οι ίδιοι οι γονείς τους! Στο Νετ θα τους απαγορεύσουν να μπαίνουν; Και... "σιγά! τι κάνουν πια; Σε πορνοσάιτ μπαίνουν;"... Τώρα βέβαια αν κάποιος τους βουτήξει πάααααααααααρα πολύ εύκολα το παιδί, θα φταίει το Νετ και ο καταραμένος Υπολογιστής! Όχι το ηλίθιο κεφάλι τους που θέλει σπάσιμο! Εδώ ήθελα να αναρτήσω "πειραγμένη" φωτογραφία μαθητών μου που τώρα δε φοιτούν καν στο Δημοτικό και δεν το κάνω γιατί ξέρω τους κινδύνους. Αλλά άσε τους να είναι e-φίλοι και να θεωρούν ότι όλα είναι καλά. Το κακό είναι ότι ΕΜΕΙΣ θα πονάμε μετά ΑΝ τους κάτσει καμιά στραβή!
    Άννα, γιατί δεν οργανώνετε καμιά ημερίδα ενημέρωσης για την ασφάλεια στο δίκτυο; Έστω μια ομιλία στο σχολείο. Να καλέσετε και συναδέρφους ΠΕ19... Πάντα σε καλό βγάζουν αυτά. Κι ας έχουν λιγάκι τρέξιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, οι εποχές δεν είναι τόσο αθώες όσο θα θέλαμε να είναι ή όσο τα παιδιά πιστεύουν ότι είναι…
    Οι γονείς έχουν χρέος να φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών τους και αν δεν μπορούν να κατανοήσουν τα στοιχειώδη, ίσως κάποιος τρίτος να πρέπει να τους «αφυπνίσει».
    Στη θέση σου θα είχα μία επικοινωνία με την φίλη-μητέρα-του παιδιού της-στο fb. Τι άλλο θα ακούσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δε διάβασα τα σχόλια, φαντάζομαι πως το θέμα έχει λυθεί,
    μα.
    αν δεν είμαι εντελώς στρίγγλα θα ήθελα να πω πόσο μερικές φορές η υπερηφάνειά μας για τις ικανότητες των παιδιών μας, δημιουργεί κινδύνους.
    ίσως η μαμά νομίζει πως είναι εξαιρετικό αυτό που κάνει το μικρό, και δεν έχει η ίδια σκεφτεί πως ο μικρός σαφώς και κινδυνεύει!
    εγώ θα έλεγα στη μαμά για παιδιά που οδηγήθηκαν με πλάγιο τρόπο να αποδεχτούν βιασμούς, κλπ κλπ. είναι το πιο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Marilia θυμασαι που το σχολιαζαμε και απο κοντα!Και εγω δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω εδω τα παιδια του σχολειου...Αυτο που μου λες το εχω ηδη συζητησει με διευθυντη..Θα δουμε...Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελενη ειχα την επικοινωνια που λεγαμε και στην νεα μου αναρτηση θα δεις και την απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -
    - δυστηχως για το παιδι το θεμα δεν λυθηκε...Καλα μα τοσο ανιδεοι ειναι μερικοι με τους κινδυνους που υπαρχουν παντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή