22 Μαρτίου 2009

Πρωινό στην τάξη!!!

Επειδή τελευταία είχα δει πολλά πακέτα γαριδάκια να βγαίνουν απο σχολικές τσάντες μαζί με μια πορτοκαλάδα με ανθρακικό είπα να πάρω και πάλι δραστικά μέτρα....

Ετσι οργανωσαμε μέρα σωστού πρωινού στην τάξη.Ο καθένας μπορούσε να φέρει ό,τι ήθελε απο σπίτι του , αρκεί να είναι κάτι που θεωρεί υγιεινό (ευτυχως δεν θεωρούσαν υγιεινά τα κρουασάν)
Ετσι την πρώτη ώρα αντί ορθογραφία στρώσαμε τις πετσετούλες ή τους δίσκους μας και φάγαμε σωστα...Φυσικά κρατούσε πρωινό και η δασκάλα....
Αλλά είχε και τα τυχερά της γιατί σπιτικό κέικ είχε στειλει μια μαμά και για μένα....

Τα παιδιά μπορώ να πω οτι το χαρηκαν πολύ...και τις επομενες μερες είδα καποιες αλλαγες σε αυτα που ετρωγαν...
Ε μπορω να πω οτι λιγο τους εκανα πλυση εγκεφάλου...Εκεινη τη μερα τους λεω
"Να δειτε ποσο καλα θα τα πατε σημερα στα μαθηματικά και πόσο καλα θα παιξετε ποδοσφαιρο τωρα που φαγατε σωστά"
Οταν τα ρωτησα στο τελος της μερας πως νιωθουν ελεγαν "οουυυυ πιο καλα νιωθαμε κυρία"
Καλα οπως και να ενιωθαν το ιδιο θα μου ελεγαν πιστευω...

Επίσης δε ξέρω αν εκανα καλα αλλά μια μερα έβαλα φωτιά σε ενα γαριδάκι...Αυτο άρχισε να καιγεται σαν πλαστικό να μαυρίζει και να μυρίζει ασχημα...Τα παιδια με κοιτουσαν και τους λεω "να δειτε τι μπαινει σε στομαχι σας" .Φυσικά η προσπαθεια να καψουμε ενα μήλο ή ενα κομματι τυροπιτα σπιτικη δεν πετυχε...γιατι πολυ απλα αυτα δεν εχουν συντηριτικά μπίρι μπίρι μπίρι.
Δε ξερω κατα ποσο βοηθησε αυτο και ποσα παιδια..Σιγουρα παντως ξερω μια μαθητρια που η μαμα της με ευχαριστησε γιατι δεν θελει να ξαναφαει γαριδακι γιατι λεει σιχαινεται..Κατα ποσο θα κρατησει αυτο δε ξέρω...Αλλα και 5 σακουλακια λιγοτερα κάτι ειναι και αυτο....Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να βαζεις σε παιδι σου για πρωινό γαριδάκια!!!

Ακουστε τι μου ειχε τυχει μια φορα να φρικάρετε (εκτος αν με πειτε υπερβολική)

Ειχα πρωτη δημοτικου.Καθε μερα εβλεπα ενα παιδι να εχει κατι σκουρο μεσα σε παγουρινο.Το παγουρίνο ήταν ασπρο και κατι φαινοταν απο μεσα.Σκεφτηκα πως ειχε γαλα σοκολατουχο.Μια μερα ρωτησα και μετα εμεινα στηλη αλατος.
-Κοκα κολα κυρια (για φαγητο παντα ειχε γαριδακια, οικογενειακη συσκευασία εννοείται)

-Η μαμα το ξερει; (ολο ερωτησεις χαζες κανω η γυναικα)

-Μα μαμα μου τη βαζει.

Δε λεω τιποτα συνεχιζω μαθημα κανονικά.

Αααα εκεινη η μαμα ποτε δεν ειχε ερθει σχολειο..ουτε καν στην πρωτη συναντηση.

Αρχισα μετα να τους λεω ξανα τι πρεπει να τρωμε και να πινουμε...Τα γνωστα που λεμε παντα δεν χρειαζεται τωρα να τα αναλυω.
Το συμπερασμα παντως ηταν πως τα παιδια πινουν μονο γαλα, νερο και φυσικό χυμό.

Την επομενη μερα σκάει μυτη η μικρή με το γνωστό παγουρίνο και τα δρακουλίνια ανα χείρας...

-Κυρια (με λυπημενο υφος) ειπα σε μαμα τι πρεπει να τρωμε και να πινουμε και μου ειπε
"Οταν θα κανει η δασκαλα σου , δικα της παιδια να τους δινει εκεινη ό,τι θέλει"



Εχετε να πείτε κάτι;;;
Δεν ειχα νιωσει ποτε τοσο ασχημα μεχρι τότε...
Αντε μετα το παιδί να ακουσει κάτι που θα πω εγω...


Αλλά ας τα αφησουμε τωρα αυτά και δείτε τι καλά που περασαμε....














































Καλά ο χυμος που κρατανε μερικα δεν ειναι και ό,τι πιο υγιεινο αλλα αμα το συγκρινεις με λοιπες βλακειες και πορτοκαλάδες με ανθρακικό ε ενταξει....Το βραβειο το πηρε ο φρέσκος χυμος πορτοκαλι!!!

49 σχόλια:

  1. Αχου τα μωρέ τα ζουζούνια!!! Τρώνε και πρωινό... Μα είναι τρέλλα... Ε, κοίταξε είναι όντως πολύ άσχημο το παιδάκι να τρώει τέτοια σκουπίδια αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παίζει στο σπίτι του...

    Καλημέρα =]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ τρελόγκα η μαμά που είπε τέτοια τσο παιδί της! Απαιδευσίακαι άγιος ο Θεός. Αυτό με το γαριδάκι θα το κάνω κι εγώ ξανά στην α τάξη. ένα κοριτσάκι έρχεται στην τάξη μονάχα με κρουασάν ακι νερό. 2 διαλείμματα 2 κρουασάν. Κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 κρουασάν τη μέρα;;;
    Α καλά!!!Καμια εξεταση να κανουν του παιδιου για χοληστερολη και ζαχαρο!!!Τι να πεις;Οτι και να λεμε εμεις στο σχολειο αμα το παιδι παει σπιτι και κανει αλλα το χασαμε το παιχνιδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Αννα, πολυ καλη η ιδεα σου για να τους εξηγησεις τα περι πρωινου. Και να τα κανετε αντι για καποιο αλλο μαθημα.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Αννα υπέροχη η ιδέα σου !
    Να ξέρεις παντώς πως τα παιδιά ακούν τους δασκάλους
    Η μικρή μου αν καμιά φορα φάει σοκολάτα μου λέει ΄΄Μαμά μην το πεις στην κυρία Βούλα ότι έφαγα γιατί μας λέει πως είναι ανθυγιεινές ΄΄
    Η κυρία Βούλα είναι η δασκάλα γυμναστικής στο νήπιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αννα μου γεια σου και συγχαρητηρια γι'αυτη σου την πρωτοβουλια.Ειναι δυνατον να δεινει η μανα στο παιδακι της κοκα κολα και γαριδακια για δεκατιανο στο σχολειο????και ν'απαντα κατ'αυτον τον τροπο.!!!!!!Τι να πω, τα χανω μπροστα στην τοση αγνοια της καλης διατροφης της σημασιας του πρωϊνου οχι μονο στα παιδια αλλα και στους ενηλικες ακομη,το οποιο πρωϊνο με τις δραστηριοτητες δεν σου προσθετει λιπος και επι πλεον σε κραταει μεχρι το μεσημερι ναμην πεινας.Μπραβο σου Αννα, κανε οτι περναει απο το χερι σου τα παιδια ακουν τους δασκαλους τους.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. city addict καλησπερα...Η μαμα η συγκεκριμένη δεν ειχε ερθει ποτε σχολειο.Δεν ξερω καν ποια ειναι...Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντωνη καλησπερα.Μαθημα ειναι και αυτο και μαλιστα πολυ πιο βασικο απο κανονες γραμματικής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαμα Βικουλα με τις ωραιες κατασκευες καλησπερα...Ξερω πως μας ακουν αλλα μαζι μας ειναι 6 ωρες και τις υπολοιπες ειναι με τους γονεις τους.Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε μια κοινη γραμμη σχολειου και οικογενειας.Ευτυχως τις πιο πολλες φορες αυτο ισχυει.Αλλες παλι αλλα λεμε εμεις και αλλα οι γονεις.Και οχι μονο αυτο αλλά μας αμφισβητουν κιολας.Ακομα και αν εχεις αλλη αποψη νομιζω πως δεν πρεπει να ακυρωνεις το σχολειο και το δασκαλο του παιδιου σου.
    Στη συγκεκριμενη τωρα φαση τι να πεις...Δε ξερει αυτη η μαμα τι πρεπει να τρωει το παιδι της;Ή ειναι η ευκολη λύση...Που να καθεσαι να ετοιμαζεις τοστ ή ενα κέικ , βαλε εκει γαριδακια να τελειωνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Αννούλα με τις ωραίες ιδέες σου!!!
    Αυτό που είπες είναι το σημαντικό:"Η κοινή στάση των γονιών με τους δασκάλους των παιδιών τους"

    Πολλά φιλάκια !!!
    και καλή βδομάδα να έχουμε!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη εβδομάδα αγαπητή Μarian!!
    Αντε να πανε και ολα καλα με γιορτες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Γιατί τα παιδιά τρέφονται έτσι; (όπως οι μεγάλοι;)
    Τι μπορεί να πρωτοκάνει ένας δάσκαλος;
    Για πόσα πράγματα έχει ευθύνη;

    Κουράγιο και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρία...κυρία...εγώ χυμό και φρούτα δε μπορώ να φάω (λόγο έλκους), γάλα δε μπορώ να πιώ (λόγο δυσανεξίας) και είμαι αλλεργική σε όλα τα πράσινα λαχανικά (βασικά σαράβαλο είμαι αλλά το προσπερνάμε). Ντρέπομε που το λέω αλλά το πρωινό μου είναι ένας κουβάς καφές και 2 mars.
    Πάντως πολύ χαίρομε που υπάρχουν εκπαιδευτικοί σαν κι εσένα. Μακάρι εάν ποτέ κάνω παιδιά να πέσουν σε μια τέτοια δασκάλα και όχι σαν τον βλάκα που είχα εγώ. Ένα θα σου πω! Μας φώναζε στο γραφείο και μας έλεγε "Αύριο να φέρεις ένα χοντρό κλαρί γιατί έχω σκοπό να σε δείρω". Ο μαύρος ο αδερφός μου δέντρο για δέντρο δεν άφησε (ζωηρός γαρ!).

    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλημερα και απο εμενα, Αννα αν σου ειναι ευκολο αρχικα περιμενω μια βοηθεια σου ειχα στειλει μαιλ πριν αρκετες μερες για την μικρη μου , οποτε μπορεις μου απαντας.(στο yahoo)
    Ειναι τρομερο να ακους οτι πινει κοκα κολα , υπαρχουν εστω χυμοι χωρις ζαχαρη, εστω ενα κεικ απο το φουρνο.....
    Πως θα ειναι το στομαχι του παιδιου σε λιγα χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ, Τ Ω Ρ Α!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. νομιζω πως θα περνουσαμε πολύ καλά αν ειμασταν συναδελφοι! βλέπω στα γραπτά σου πράγματα που έχω κάνει ή θα θελα πολύ να κάνω, και μου αρέσουν πολύ!

    μπράβο σου! =)

    κι εγώ μια χορνια ημουν σε σχολέιο που οι μαμαδες βαζανε γύρο για φαγητό στο ολοήμερο και κοκα κολα για το διάλειμμα. με τις μαμαδες αυτες ακρη δεν βγαζεις, μονο μεσω του παιδιού μπορει να γινει αλλαγή και αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λίνα αυτο που λες το εχω σκεφτει πολλες φορες..Δε σου κρυβω μαλιστα πως αν ειχαμε φετος ιδια ταξη ειχα σκοπο να εχουμε καποια συνεργασια ας ειναι και απο μακρυα...
    Αυτο με γυρους και κοκα κολα ο εχω δει και εδω και δεν εχω λογια να το σχολιασω.Απο τη μια το σχολικο κυλικειο εχει μονο συγκεκριμενα πραγματα και απο την αλλη τα παιδια κρατανε οτι βλακεια θες...
    Αντε καλη ξεκουραση να εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελευθερια σε ευχαριστω πολυ πολυ πολυ!!!Να ξερεις πως ολα αυτα μου δινουν δυναμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. efi τα ιδια σκεφτομουν και εγω...για το παιδι.Ηρθε οδοντιατρος σε σχολειο και εφριξε!!!Ενα δοντι γερο δεν ειχε...
    Σου εστειλα μέηλ, ελπιζω να σε βοηθησα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αααα Ευαγγελία ηθελα να γραψω πιο πριν...Οπως και να εχει ευχαριστω και τις δυο σας αν και σε Ελευθερια ειχα ηδη απαντησει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. El τωρα για την περιπτωση σου εγω δεν μπορω να πω κατι...Μηπως να ρωτησεις ενα γιατρο;;;Εχω ακουσει για μια κοπελα σε Ιταλια νομιζω ειναι τωρα...
    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια!!!Και εγω σε Α δημοτικου ειχα μια κακια δασκαλα!!!Αστα δε θελω ουτε να τη θυμαμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. as eon καλησπέρα...Ολη μερα μπροστα σε μια τηλεοραση μασουλώντας πατατάκια ειναι.Τα περισσοτερα...
    Εδω αρχισαν να μου λενε πως θελουν να γινουν μετερεωλόγοι...Μετα τους εξηγησα πως η Πετρουλα δεν ειναι μετερεωλόγος και με κοιτουσαν σαν χανοι...
    Καλο σου βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο,τι καλό κάνεις Άννα μου, θα ναι μια καλή σπορά και τα παιδάκια σου θα έχουν τους καρπούς που θα βγουν μέσα στις ψυχές και στο μυαλό τους για να σε θυμούνται πάντα. Και σίγουρα άνοιξες τους ορίζοντές τους και έδρασες άξια ως εκπαιδευτικός. Από κει και πέρα το.."Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" δυστυχώς συνεχίζει και επαληθεύεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλημερα
    Ευχαριστω για την βοηθεια

    καλη συνεχεια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραίους σας βρίσκω!!! Μια χαρά! Ξέρεις τι έκανα εγώ στην Κέρκυρα; Κυκλοφορούσα στην αυλή, όταν είχα εφημερία, με το γιαούρτι μου, τα φρουτάκια μου κανονικά και το φυσικό χυμό σε διαφανές σέικερ από το σπίτι και σε μερικές αυξήκε πολύ η κατανάλωση φρούτων και γιαουρτιών στο σχολείο! Ούτε μάθημα, ούτε θανατηφόρες ατάκες! Απλά... εφημέρευα! χιχιχιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εξαιρετική πρωτοβουλία. Από την διατροφή μας εξαρτάται όχι μόνο η σωματική μας υγεία, αλλά και η ψυχική μας ισορροπία, η κοινωνικότητά μας, η σχέση μας με το σώμα μας και τους άλλους εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο δασκαλίτσα ...
    Κανονικά το θέμα της
    υγειινής διατροφής θα έπρεπε
    να είναι κανονικό μάθημα στο σχολείο
    κι όχι να επαφίεται στον πατριωτισμό
    και την ευσυνειδησία του εκπαιδευτικού
    Την καλημέρα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. H κίνησή σου παρα πολύ καλή και να την συνεχίσεις όσο μπορείς
    Οσο για το καημενο το παιδάκι (γιατι καημενο ειναι πραγματικά με τη μανα που εχει) τι να πω..
    Κριμα πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. θερμά συγχαρητήρια Άννα! Το ίδιο έκανε ο δάσκαλος του γιού μου στην Α΄δημοτικού. Τους μιλούσε συνέχεια για τη διατροφή και έλεγχε το πρωινό τους. Το μπίρι μπίρι στο σχολείο και το σπίτι μαζί απέδωσε καρπούς. Τώρα ο γιός μου ξέρει πολύ καλά τι είναι υγιεινό και τι όχι και κάνει μάθημα και στην αδερφή του. Κανένα μάθημα δεν πάει χαμένο.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπράβο που προσπαθείς τουλάχιστον, αλλά ελπίζω αυτά που τους είπες οι περισσότεροι να προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν και με την βοήθεια των γονιών τους..
    Και πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω την συμπεριφορά μερικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κόκα κόλα στο παγουρίνο! Αυτό κι αν είναι σουρεαλιστικό. Ήταν όμως σπιτική κοκα κόλα, δεν μπορείς να πεις! Όχι από την βλαβερή που πουλάει το κυλικείο! χαχαχαχα
    Καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητήρια κυρία! Πολύ όμορφη και ζεστή ιδέα. Μακάρι όλοι οι δάσκαλοι να σκέφτονταν όπως εσύ και να μην ήταν με ήφος βαριεστημένο και σαν να βρίσκονταν σε καταναγκαστηκά έργα. Τότε το σχολείο θα ήταν πραγματικά χώρος παιδείας. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συγχαρητήρια!!! επιτελείς έργο κυρία μου!!! Δεν θα σχολιάσω το σχόλιο της μαμάς... Συγκαταλέγεται στον τύπο γονιού που δεν συνεργάζεται, οπότε καταλαβαίνω... Το γεγονός ότι τα παιδιά έμαθαν τι είναι σωστό να τρώμε και τι όχι, είναι πολυ θετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Aπλά τα συγχαρητηρια μου..Τέτοιες δασκάλες σπανίζουν Αννούλα μου!!!

    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπραβο Αννα, πολυ καλη η ιδεα σου για να τους εξηγησεις τα περι πρωινού!!!μπράβο και πάλι μπράβο!!!Καλό πάσχα να έχεις Αννα!!!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα Αντρια...Αργησα πολυ να απαντησω σε σχολιο σου γιατι ειχαμε τα τρεξιματα με κατασκευες σε σχολειο,ελειπα και σε κατι σεμιναρια εγω..καταλαβαινεις...
    Εμεις οτι μπορουμε κανουμε οπως ειπες...τωρα αμα στο σπιτι βλεπουν αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημερα efi
    Eλπιζω να βοηθησα σε κατι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαριλία το εχω κανει και εγω με αυτο στο θεμα "καπελο" και οντως επιασε...Πηγαινα πανω κατω με καπελακι , εβαλα μια μερα και αντιηλιακη στα παιδια μπροστα γιατι οντως ειχα ξεχασει να βαλω σπιτι και ειχα μαζι μου ενα δειγμα και τις επομενες μερες αυξηθηκαν τα καπελα απο ταξη μου...
    Φιλακια μικρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σε ευχαριστω Φωτη...
    Καλες γιορτες να εχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. side 21 εννοειται πως μαθηματα "Διατροφη", "Κυκλοφοριακη Αγωγη", και πολλα αλλα τα διδασκουμε ετσι και αλλιως απο την αρχη της σχολικης χρονιας..Εχουν και ενοτητες σχετικες τα νεα βιβλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαρια Νικολαου και εγω το ιδιο σκεφτομαι ακομα για εκεινο το παιδακι!!!
    Φανταζομαι αν ξεκιναει τη μερα ετσι πως συνεχιζει τη διατροφη του το μεσημερι και το βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χριστινα καλημερα και σε ευχαριστω...Εστω και ενα παιδακι να κερδισει και να μαθει κατι ειναι σημαντικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ολγακι σε ευχαριστω πολυ!!!
    Καλές γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αστροπελεκι ξερω πως εσυ με καταλαβαινεις 100%.
    Αχ τι εχουν να δουν ακομα τα ματια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ακον σε ευχαριστω..Ειναι σημαντικο το μπραβο απο ενα μαθητη!!!
    Να σαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αννα σε ευχαριστω πολυ!!!
    Αυτο που κανω το ηθελα απο μικρη...και ευτυχως σταθηκα τυχερη..
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ασε Ελενη πρωτη φορα ειδα παγουρινο με κοκα κολα..Ε βεβαια χωραει πιο πολυ απο το να επαιρνε μονο ενα κουτακι!!!
    Ουφ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μπράβο σου κοπέλα μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!!!!
    Μακάρι να είχαν τα σχολεία μας πολλές τέτοιες δασκάλες σαν κι εσένα! Μπράβο σου και πάλι συγχαρητήρια!!!!
    (Η μαμά ενός τετράχρονου κοριτσιού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Asimenia σε ευχαριστω πολυ για σχολιο σου!!!
    Φιλια στο παιδακι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή